Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Ko軼iuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o ksi璕arni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2018
W這skie specja造. Ksi捫ka kuchar...

W這skie specja造. Ksi捫ka kucharska. Poradnik bez kant闚

Autor:  

W這skie specja造. Ksi捫ka kucharska. Poradnik bez kant闚
Stron: 328
Ksiazka drukowana Druk (oprawa: mi瘯ka)
Wydawca: Septem

Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepis闚 kuchni w這skiej

W這chy to raj dla zmys堯w. To kraj opery karmi帷ej s逝ch. To kolebka renesansu s造nnego z najznakomitszych dzie sztuki stanowi帷ych uczt dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, kt鏎ego sk鏎zana tapicerka wzbudza t瘰knot za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach zi馧, cytrus闚 i bergamotki miesza si z wieloma innymi, zaskakuj帷 sw intensywno軼i. I nawet w tym cudownym zak徠ku wszech鈍iata wszystkie drogi prowadz do... kuchni.

Je郵i w這skie menu kojarzy Ci si g堯wnie z odgrzewan pizz, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku kt鏎ego nie mo積a w豉軼iwie orzec, czy jest jogurtem, czy mo瞠 ciastkiem, czas najwy窺zy powiedzie: "BASTA!". Zacznij ucztowa jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiaj帷e przepisy wykorzystuj帷e tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz s造nne bia貫 trufle.

Wyobra sobie prawdziwe niebo w g瑿ie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozj oryginalnych i doskona造ch smak闚:

  • apetycznych zup sporz康zanych ze starannie dobranych warzyw i zi馧;
  • delikatnych mi瘰 aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
  • g瘰tych sos闚 podawanych do makaron闚 i ravioli;
  • 鈍ie篡ch sa豉tek i wy鄉ienitych owoc闚 morza;
  • pysznych deser闚 zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Dawn Altomari jest absolwentk Ameryka雟kiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemy郵e spo篡wczym ju od ponad dziesi璚iu lat. Uwielbia kuchni 鈔鏚ziemnomorsk.

Uwielbiam kuchni w這sk... Mog豉bym codziennie si ni delektowa. Jednak do tej pory kojarzy豉m tylko kilka da rodem z Italii- oczywi軼ie pizz, makarony oraz tiramisu. Zdecydowanie za ma這 :( Ca貫 szcz窷cie otrzyma豉m ostatnio ksi捫k kucharsk "W這skie specja造", dzi瘯i czemu ca造 zesz造 tydzie jedli鄉y prawie jak W這si ;) Co kr鏊owa這 na naszych talerzach? A no frittata, risotto, pesto z orzech闚 w這skich, klopsiki bezmi瘰ne, lasagnia wegetaria雟ka, pizza sycylijska, makaron z sosem Alfredo, a na deser pudding z chleba oraz mufinki owsiane. Uwierzcie mi, 瞠 by這 wy鄉ienicie!

Poniewa jest to poradnik bez kant闚, gotowanie na podstawie podanych tu przepis闚 okazuje si 鄉iesznie proste. Z powodzeniem kulinarny sukces mo瞠 osi庵n望 nawet pocz徠kuj帷y kucharz- nie-kucharz. Ka盥y etap przyrz康zania potraw jest dok豉dnie wyja郾iony, i co wa積e- nie trzeba sp璠za p馧 dnia w kuchni, by zje嗆 co oryginalnego. Autorka podaje te wskaz闚ki przydatne na co dzie, nie tylko podczas gotowania kuchni w這skiej.

Szukaj帷 pomys堯w na obiady w Internecie, czasopismach czy ksi捫kach wa積e jest dla mnie, by potrawy da這 si przygotowa z produkt闚 dost瘼nych w polskich sklepach. I ta ksi捫ka w豉郾ie tym si charakteryzuje. Mamy w這skie 瘸rcie z polskich produkt闚, oczywi軼ie cz瘰to importowanych, ale dost瘼nych. Poza tym, jak w ka盥ego typu kuchni, tak瞠 we w這skiej s dania, kt鏎e przyrz康za si praktycznie z resztek, kt鏎e pozosta造 w lod闚ce. Przyk豉dem jest wy鄉ienita frittata. Za ka盥ym razem smakowa mo瞠 zupe軟ie inaczej!

Ksi捫ka ma przejrzysty uk豉d, 豉two odnale潭 konkretny przepis dzi瘯i spisowi tre軼i na pocz徠ku lub spisowi potraw na ko鎍u poradnika. Podczas organizacji w這skiego przyj璚ia, przydatne oka瞠 si W這skie 鈍i徠eczne menu opracowane na podstawie da tu zawartych. Szkoda tylko, 瞠 czytelnik- kucharz nie dowie si jak powinno wygl康a gotowe danie, gdy nie znajdzie tu zdj耩. A mo瞠 to i dobrze? Nie trzeba si stresowa, 瞠 co wysz這 nam inaczej ni pokazuje fotografia. A te dekorowanie da staje si bardziej kreatywne, ni odtw鏎cze.

Zdecydowanie „W這skie specja造” zaw豉dn窸y moj kuchni. Jestem ciekawa, czy podbije te Wasze 穎陰dki ...

odkrywczamama.blogspot.com 2012-03-06

    logotypy