Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion.pl sp. z o.o.
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2022
Wigilia

Wigilia (ebook)

Autor:  

Wigilia O-press - okładka książki
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
5,46 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka
+ do przechowalni

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach.

W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne. Będziecie mogli przyrządzić świąteczny barszcz i zupę grzybową, uszka i pierogi, śledzie, karpia i inne ryby, kapustę z grzybami, kutię i wiele innych dań jakie Polacy spożywają w ten niezwykle ważny dla nich dzień. Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy wiele radości podczas przygotowywania i degustacji wspaniałych potraw.

  • PRZYSTAWKI CIEPŁE I ZIMNE
    • 1. GROCH Z KAPUSTĄ
    • 2. KAPUSTA Z PIECZARKAMI
    • 3 . KASZA GRYCZANA ZAPIEKANA
    • 4. KOLOROWA SAŁATKA ŚLEDZIOWA
    • 5. KORECZKI ŚLEDZIOWE
    • 6. PASZTET Z FASOLI LUB GROCHU
    • 7. PRZYSTAWKA ŚLEDZIOWA Z ODROBINĄ ALKOHOLU
    • 8. PRZYSTAWKA ŚLEDZIOWA Z PIECZARKAMI
    • 9. ROLMOPSY W SOSIE POMIDOROWYM
    • 10. ROLMOPSY Z PAPRYKĄ
    • 11. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI
    • 12. SAŁATKA Z MATIASÓW Z ANANASEM
    • 13. SURÓWKA Z ŻURAWINAMI
    • 14. ŚLEDZIE NA OSTRO PO GÓRALSKU
    • 15. ŚLEDZIE SIEKANE
    • 16. ŚLEDZIE W ŚMIETANIE, JOGURCIE LUB MAJONEZIE
    • 17. ŚLEDZIE ZAWIJANE Z CEBULĄ
    • 18. ŚLEDŹ W SOSIE CHRZANOWYM Z RODZYNKAMI
    • 19. WIGILIJNY ŚLEDŹ WARMIŃSKI
  • WIGILIJNE ZUPY I DODATKI
    • 20. BARSZCZ CZERWONY
    • 21. BARSZCZ CZYSTY POSTNY
    • 22 . GRZANKI DO ZUPY WIGILIJNEJ
    • 23. KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
    • 24. PRZEPIS NA KWAS BURACZANY
    • 25. PRZEPIS NA ŻUR
    • 26. PULPETY RYBNE
    • 27. ZUPA GRZYBOWA
    • 28. ZUPA GRZYBOWA ZE ŚMIETANĄ
    • 29. ZUPA MIGDAŁOWA
    • 30. ZUPA RYBNA PO POLSKU
    • 31. ZUPA RYBNA Z KLUSECZKAMI
    • 32. ZUPA RYBNO-GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI
    • 33. ZUPA ŚLIWKOWA
    • 34. ZUPA Z SUSZONYCH ŚLIWEK, GRUSZEK I JABŁEK
  • KARP NA WIELE SPOSOBÓW
    • 35. KARP DUSZONY W ŚMIETANIE
    • 36. KARP FASZEROWANY Z BRYTFANNY
    • 37 . KARP GOTOWANY W ŚMIETANIE
    • 38. KARP NA SPOSÓB WSCHODNI
    • 39. KARP NA ZIMNO
    • 40. KARP NADZIEWANY KASZĄ I GRZYBAMI
    • 41. KARP PACHNĄCY KMINKIEM
    • 42. KARP PO KASZUBSKU
    • 43. KARP PO ŻYDOWSKU
    • 44. KARP SMAŻONY
    • 45. KARP W CIEŚCIE
    • 46. KARP W GALARECIE
    • 47. KARP W KARMELOWYM SOSIE
    • 48. KARP W MIGDAŁACH
    • 49. KARP W POMARAŃCZACH
    • 50. KARP W SOSIE CEBULOWYM
    • 51. KARP W SZARYM SOSIE
    • 52. KARP W ŚMIETANIE
    • 53. KARP W ŚMIETANIE Z CHRZANEM
    • 54. KARP W WINIE
  • INNE DANIA Z RYB
    • 55. KARASIE SMAŻONE ZAPIEKANE
    • 56. KARASIE SMAŻONE ZE ŚMIETANĄ
    • 57 . KOTLETY Z ŁOSOSIA POD BESZAMELEM
    • 58. LESZCZ GOTOWANY W CAŁOŚCI
    • 59. LESZCZ GOTOWANY Z CHRZANEM I JABŁKAMI
    • 60. LESZCZ PIECZONY NADZIEWANY KASZĄ GRYCZANĄ
    • 61. LIN SMAŻONY W CZERWONEJ KAPUŚCIE
    • 62. ŁOSOŚ GOTOWANY W SOSIE ŚMIETANOWYM
    • 63. PSTRĄG GOTOWANY W CAŁOŚCI W WINIE
    • 64. SOLA SMAŻONA
    • 65. SOLA W BIAŁYM WINIE
    • 66. SZCZUPAK FASZEROWANY WYTWORNIE PODANY
    • 67. WĘGORZ GOTOWANY W CZERWONYM WINIE
    • 68. WĘGORZ SMAŻONY W SOSIE
  • PIEROGI I INNE DANIA MĄCZNE
    • 69. KOŁDUNY BIESZCZADZKIE
    • 70. KULEBIAK
    • 71. ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
    • 72. PASZTECIKI WIGILIJNE
    • 73. PIECZONE PIEROŻKI WIGILIJNE
    • 74. PIEROGI RUSKIE
    • 75. PIEROGI Z GRZYBAMI
    • 76. USZKA Z GRZYBAMI
  • ŚWIĄTECZNE DANIA I DESERY
    • 77. CIASTECZKA ŚWIĄTECZNE
    • 78. CIASTO SEROWE Z BAKALIAMI
    • 79. GWIAZDKOWE NIESPODZIANKI
    • 80. KEKS WIGILIJNY
    • 81. KLUSKI Z MAKIEM
    • 82. KOMPOT Z SUSZONYCH OWOCÓW
    • 83. KOMPOT Z SUSZONYCH ŚLIWEK
    • 84. KUTIA
    • 85. ŁAMAŃCE Z BAKALIAMI I MIODEM
    • 86. MAKOWIEC Z JABŁKAMI
    • 87. MAKÓWKI W MLEKU
    • 88. PIERNIK BISZKOPTOWY
    • 89. PIERNIK HETMAŃSKI
    • 90. PIERNIK PIWOSZ
    • 91. PIERNIK TRADYCYJNY
    • 92. PIERNIK Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
    • 93. PIERNIKOWE GWIAZDECZKI
    • 94. PLACEK KORZENNY
    • 95. POMARAŃCZOWE PRALINKI
    • 96. SERNIK KRAKOWSKI
    • 97. SERNIK NA BISZKOPCIE
    • 98. SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE
    • 99. SERNIK PULCHNY
    • 100. SEROMAKOWIEC NA KRUCHYM SPODZIE
    • 101. ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI
    • 102. TORT ORZECHOWO-KAWOWY
    • 103. TRADYCYJNA STRUCLA MAKOWA

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

logotypy