Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2019
Wędliny domowe. Solenie, wędzeni...

Wędliny domowe. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa (ebook)

Autor:  

Wędliny domowe. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: Armoryka
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 2,06 zł
8,24 zł 10,30 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Poradnik kulinarny Wędliny domowe autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem Pani Elżbieta) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 40 przepisów na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z mięsa. Są to: 1. Informacje ogólne. 2. Mięso peklowane (pekeflejsz). 3. Wędzenie peklowanego mięsa. 4. Baranina wędzona. 5. Wędliny litewskie. 6. Szynki do jedzenia na surowo. 7. Szynki do gotowania. 8. Polędwice. 9. Polędwica wołowa. 10. Balerony i szynki w pęcherzu. 11. Kiełbasy wędzone. 12. Słonina i boczki wędzone. 13. Słonina solona. 14. Głowizna. 15. Salami (na Kresach salcesonem zwane). 16. Salcesony (salami) litewskie. 17. Blutwursty. 18. Leberwursty (wątrobianki na Pomorzu leberkami zwane). 19. Zylc (salceson). 20. Rolada wieprzowa. 21. Rolada z prosięcia. 22. Szynka z cielęciny. 23. Kiełbasy do smażenia. 24. Półgęski litewskie. 25. Półgęski zwijane. 26. Kaczki wędzone. 27. Udka gęsie wędzone. 28. Kiełbasa gęsia. 29. Kiełbasa strassburska. 30. Kiszki kaszane. 31. Kiszki czarne francuskie (Boudins noirs). 32. Kiszki z kaszki krakowskiej. 33. Kiszki ryżowe. 34. Serdelki. 35. Parówki. 36. Kiełbasa krakowska gotowana. 37. Kiełbasa krakowska wędzona. 38. Węgierska słonina. 39. Sadło wieprzowe. 40. Szmalec wieprzowy.
  • Strona tytułowa
  • Strona redakcyjna
  • WĘDLINY DOMOWE
    • SŁOWO WSTĘPNE
    • 1. Podział wieprza.
    • 2. Mięso peklowane (pekeflejsz).
    • 3. Wędzenie peklowanego mięsa.
    • 4. Baranina wędzona.
    • 5. Wędliny litewskie.
    • 6. Szynki do jedzenia na surowo.
    • 7. Szynki do gotowania.
    • 8. Polędwice.
    • 9. Polędwica wołowa.
    • 10. Balerony i szynki w pęcherzu.
    • 11. Kiełbasy wędzone.
    • 12. Słonina i boczki wędzone.
    • 13. Słonina solona.
    • 14. Głowizna.
    • 15. Salami (na Kresach salcesonem zwane).
    • 16. Salcesony (salami) litewskie.
    • 17. Blutwursty.
    • 18. Leberwursty (wątrobianki - na Pomorzu leberkami zwane).
    • 19. Zylc (salceson).
    • 20. Rolada wieprzowa.
    • 21. Rolada z prosięcia.
    • 22. Szynka z cielęciny.
    • 23. Kiełbasy do smażenia.
    • 24. Półgęski litewskie.
    • 25. Półgęski zwijane.
    • 26. Kaczki wędzone.
    • 27. Udka gęsie wędzone.
    • 28. Kiełbasa gęsia.
    • 29. Kiełbasa strassburska.
    • 30. Kiszki kaszane.
    • 31. Kiszki czarne francuskie (Boudins noirs).
    • 32. Kiszki z kaszki krakowskiej.
    • 33. Kiszki ryżowe.
    • 34. Serdelki.
    • 35. Parówki.
    • 36. Kiełbasa krakowska gotowana.
    • 37. Kiełbasa krakowska wędzona.
    • 38. Węgierska słonina.
    • 39. Sadło wieprzowe.
    • 40. Szmalec wieprzowy.
  • Spis treści

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Naturalna księga zdrowia
Opracowanie zbiorowe
Cena: 41,58 zł
W górę rzeki
Barbara Kosmowska
Cena: 22,23 zł
Mroczni ludzie. Trylogia OXEN cz. 2
Jens Henrik Jensen
Cena: 31,92 zł
Kuchnia wegańska
Magdalena Pieńkos
Cena: 16,68 zł
Zupy domowe
Marta Krawczyk
Cena: 19,99 zł
logotypy