Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2018
Śląsk - Regionalna kuchnia polska

Śląsk - Regionalna kuchnia polska (ebook)

Autor:  

Śląsk - Regionalna kuchnia polska
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
6,40 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Śląska. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na śląskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy wiele radości podczas przygotowywania i degustacji tych wspaniałych potraw.
  • STOPKA
  • Rozdział I. PRZYSTAWKI
    • BRYJA
    • CHŁOPSKIE JEDZENIE
    • FASOLA W SZARYM SOSIE
    • FULA
    • GARUS
    • GOMÓŁKI
    • GRZYBY W CIEŚCIE PIWNYM
    • HEKELE
    • JAJKA W CIEŚCIE
    • KAPUSTA FASZEROWANA
    • KIEŁBASA CIESZYŃSKA
    • NALEŚNIKI GOSPODARSKIE
    • NALEŚNIKI Z KWIATEM AKACJI
    • OZORY W GALARECIE
    • PASTA ŚLEDZIOWA
    • SAŁATKA DO CHLEBA
    • SAŁATKA JARZYNOWA Z FASOLKĄ PERŁOWĄ
    • SAŁATKA WARZYWNA Z BOCZKIEM WĘDZONYM
    • SER SMAŻONY Z KMINKIEM
    • SMALEC ZIOŁOWY
    • STRYKI
    • SZALOT KARTOFLANY Z BOCZKIEM
    • WIEJSKIE JEDZENIE
    • ZIMNE SZLAPKI W GALARECIE
  • Rozdział II. ZUPY
    • AJNTOP
    • FLACZKI WOŁOWE ŚLĄSKIE
    • FLAPS
    • GROCHÓWKA Z KAPUSTĄ KISZONĄ
    • KISZKA PO ŚLĄSKU
    • MOCZKA
    • PARZYBRODA
    • ROSÓŁ WESELNY Z NUDLAMI
    • SIEMIENIOTKA
    • ZALEWAJKA
    • ZUPA BIOŁO
    • ZUPA GRZYBOWA Z MAKARONEM
    • ZUPA KRÓLEWSKA
    • ZUPA Z JARMUŻU
    • ZUPA Z KALAREPY
    • ZUPA ZIELONO
    • ŻUR ŻENIATY
  • Rozdział III. DANIA GŁÓWNE I DODATKI
    • BARANINA Z BECOKIEM
    • BIGOS MYŚLIWSKI
    • BIGOS ŚLĄSKI Z KLUSKAMI
    • BRUKIEW ZASMAŻANA KULOCH
    • BUCHTY
    • GAŁUSZKI Z ZIEMNIAKÓW
    • GARNUSZEK GÓRNICZY
    • GĘSIA SZYJKA NADZIEWANA
    • GĘSIA WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI
    • GĘŚ PIECZONA
    • GOLONKA DUSZONA
    • GOLONKA GOTOWANA
    • GOLONKA Z KAPUSTĄ I GROCHEM
    • GOŁĘBIE NADZIEWANE
    • GULASZ MYŚLIWSKI
    • JASKÓŁCZE GNIAZDA ZE SCHABU
    • KACZKA DUSZONA
    • KACZKA PIECZONA BIAŁA
    • KARMINADEL GÓRNOŚLĄSKI
    • KARP OBLANY MASŁEM
    • KARP W PIWIE
    • KARTOFLAK
    • KOTLETY SCHABOWE ŚLĄSKIE
    • KOTLETY SCHABOWE Z POWIDŁAMI
    • KRÓLIK PO ŚLĄSKU
    • PIECZEŃ HUZARSKA
    • ROLADA WIEPRZOWA
    • ROLADA WOŁOWA
    • ROLADA WOŁOWA PO CIESZYŃSKU
    • SCHAB SZTYGARSKI
    • SOS KWAŚNY
    • SOS NIEMIECKI
    • SOS OGÓRKOWY
    • ŚLONSKIE NIEBO
    • ZIELONE KLUSKI DO ROSOŁU
    • ZRAZY PO PIASTOWSKU
    • ZRAZY PSZCZYŃSKIE
    • ZRAZY WOŁOWE Z KAPUSTĄ PO ŚWIDNICKU
    • ZWÓJ ZIEMNIACZANY Z KIEŁBASĄ
  • Rozdział IV. CIASTA I DESERY
    • ANYŻKI
    • KREPLE, CZYLI PĄCZKI
    • BISZKOPT Z KREMEM ORZECHOWYM
    • BISZKOPTY Z SOSEM POZIOMKOWYM
    • CIASTECZKA IMBIROWE ZOZWORKI
    • CIASTKA NA SKWARKACH
    • CIASTO BISZKOPTOWE Z POMARAŃCZAMI
    • CIASTO KOKOSOWE
    • CIASTO Z MARMOLADĄ I CZARNĄ POSYPKĄ
    • KOŁACZ ŚLĄSKI Z OKOLIC KOŹLA
    • KOŁOCZKI ŚLĄSKIE Z MARMOLADĄ
    • KULKI BOMBY
    • LIKIER JAJECZNY NA MLEKU
    • LIKIER KAKAOWY
    • MAKÓWKI NA MLEKU
    • MAKÓWKI NA WODZIE
    • PIERNICZKI DROBNE
    • PIERNIK NA BLASZE
    • PIERNIK NA SKWARKACH
    • PIKIELSZNITA
    • ROŻKI PÓŁKSIĘŻYCE OPOLSKIE
    • TORT KAKAOWY Z RUMEM
    • TORT Z MARCHWI
    • ŻULIK (CHLEB TURECKI)
  • BIBLIOGRAFIA
  • WYDAWCA

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Tokio. Michelin. Wydanie 1
praca zbiorowa
Cena: 16,72 zł
Drogowskazy
Kamila Sokalska
Cena: 11,67 zł
Dieta w insulinooporności
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Cena: 27,22 zł
logotypy