Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion.pl sp. z o.o.
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2022

Ryby (ebook)

Autor:  

Ryby O-press - okładka książki
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
5,46 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka
+ do przechowalni

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla  kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część  historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania z ryb. Będziecie mogli przyrządzić ryby gotowane i duszone, smażone, pieczone i zapiekane, wypróbujecie przepisy na sałatki i inne pyszne rybie rozmaitości.Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy  wiele radości podczas przygotowywania i degustacji wspaniałych potraw.
  • Rozdział I. Ryby gotowane i duszone
    • DORSZ NA OSTRO
    • DUSZONE ŚLEDZIE Z JABŁKAMI
    • ROLADKI Z FLĄDRY Z MŁODĄ KAPUSTĄ
    • GULASZ RYBNY
    • KARP PO STAROPOLSKU
    • KARP PRABABCI
    • KARP W CHRZANIE
    • KARP W SOSIE KOPERKOWYM
    • KARP W SOSIE PIWNYM
    • KLOPSIKI RYBNE
    • KLOPSIKI RYBNE NADZIEWANE GRZYBAMI
    • LESZCZ PO KAPITAŃSKU
    • LIN DUSZONY W POMIDORACH
    • ŁOSOŚ Z WODY
    • MINTAJ W KAPUŚCIE
    • PSTRĄG DUSZONY W ZIOŁACH
    • OKOŃ FASZEROWANY KURKAMI
    • PSTRĄG W GALARECIE
    • PULPETY Z RYBY MORSKIEJ
    • ROLADA RYBNA Z JAJKAMI
    • RYBA DUSZONA W MLEKU
    • RYBA DUSZONA Z GRZYBAMI
    • RYBA DUSZONA Z JABŁKAMI
    • RYBA DUSZONA Z WARZYWAMI
    • RYBA DUSZONA Z ZIEMNIAKAMI
    • RYBA MORSKA GOTOWANA W WARZYWACH
    • RYBA MORSKA GOTOWANA W ZIOŁACH
    • RYBA NA CZERWONO
    • RYBA W MARCHEWCE
    • RYBA W MAŚLANYM SOSIE
    • RYBA W PAPRYCE
    • RYBA W SOSIE KOPERKOWYM
    • RYBA Z MIGDAŁAMI
    • SZCZUPAK W JARZYNACH
    • ZRAZY Z SANDACZA
  • Rozdział II. Ryby smażone
    • DORSZ SMAŻONY
    • DORSZ W SOSIE ŚMIETANOWO-CEBULOWYM
    • FLĄDRA W RÓŻOWYM SOSIE
    • HERBACIANA RYBA
    • KARP W SOSIE PIECZARKOWYM
    • KOTLETY MIELONE Z RYBY
    • ŁOSOŚ SAUTÉ Z OGÓRKIEM
    • MINTAJ POD CEBULOWYM PŁASZCZYKIEM
    • PSTRĄG Z MASŁEM CZOSNKOWYM
    • RACUCHY RYBNE
    • RYBA PO GRECKU
    • RYBA NA SŁODKO
    • RYBA SMAŻONA W SOSIE
    • RYBA W CIEŚCIE PIWNYM
    • SANDACZ Z PIECZARKAMI
    • SMAŻONA SIELAWA W KWAŚNEJ ZALEWIE
    • SZNYCELKI Z RYB Z JAJKIEM
    • ŚLEDZIE SMAŻONE W MARYNACIE
  • Rozdział III. Ryby pieczone i zapiekane
    • DORSZ W TYMIANKOWEJ SKÓRCE
    • DORSZ Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ
    • DORSZ ZAPIEKANY Z KUKURYDZĄ
    • DORSZ ZAPIEKANY Z PORAMI
    • FILET Z PSTRĄGA Z PIECZARKAMI I ŚMIETANĄ
    • KARP ZAPIEKANY NA OSTRO
    • KARP Z WARZYWAMI
    • KLOPSIKI RYBNE PIECZONE
    • ŁOSOŚ W SOSIE SEROWYM
    • MAKRELE PIECZONE W FOLII
    • MINTAJ W SOSIE ZIOŁOWO-ŚMIETANOWYM
    • MORSZCZUK POD PIERZYNKĄ
    • PIECZONE KLOPSIKI RYBNE
    • PSTRĄG W SOSIE JOGURTOWYM
    • RYBA PIECZONA W FOLII
    • RYBA ZAPIEKANA W SERZE
    • RYBNE PŁATY PIECZONE
    • RYBA PO MYŚLIWSKU
    • RYBA PO PODHALAŃSKU
    • RYBA W SOSIE ŚMIETANOWYM
    • RYBA Z RUSZTU
    • SZCZUPAK FASZEROWANY Z FOLII
    • TOŁPYGA PIECZONA
    • ZAPIEKANKA Z MINTAJA Z SOSEM BESZAMELOWYM
  • Rozdział IV. Rybne sałatki
    • SAŁATKA HAWAJSKA ZE ŚLEDZIEM
    • SAŁATKA RYBNA WINEM PODLANA
    • SAŁATKA ŚLEDZIOWA
    • SAŁATKA Z DORSZA
    • SAŁATKA Z LESZCZA
    • SAŁATKA Z PŁOCI
    • SAŁATKA Z PSTRĄGÓW I SZPARAGÓW
    • SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I BROKUŁAMI
    • SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ
    • SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I OWOCAMI
    • SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I PAPRYKĄ
    • SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI
    • SAŁATKA Z WĘDZONEJ MAKRELI
  • Rozdział V. Rybne rozmaitości
    • FLACZKI Z RYBY SŁODKOWODNEJ
    • GALARETKA Z RYB
    • GOŁĄBKI Z RYBĄ
    • KORECZKI ŚLEDZIOWE
    • KULE RYBNE
    • OMLETY Z RYBĄ WĘDZONĄ I POMIDOREM
    • PAPRYKARZ Z OKONIA
    • PASTA Z MAKRELI
    • PASZTET ZIEMNIACZANY Z SOLONYMI ŚLEDZIAMI
    • PIERÓG RYBNY
    • SARDYNKI Z NADZIENIEM ZIOŁOWYM
    • ŚLEDZIE A LA FLACZKI
    • ŚLEDZIE FASZEROWANE SZPINAKIEM
    • TATAR RYBNY Z RUKOLĄ
    • ZUPA RYBNA Z AMURA
    • ZUPA Z WĄTRÓBEK MIĘTUSA
  • BIBLIOGRAFIA

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Dieta w insulinooporności
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Cena: 27,22 zł
Cukrzyca. Jak z nią żyć
Dorota Drozd
Cena: 15,99 zł
Jak Jeść by Zdrowo Żyć. Wydanie II
Robert Jarząbkiewicz
Cena: 24,90 zł
Cukrowe kwiaty dla początkujących
Paddi Clark
Cena: 55,92 zł
logotypy