Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2022
Przetwory i Marynaty

Przetwory i Marynaty (ebook)

Autor:  

Przetwory i Marynaty O-press - okładka książki
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
5,46 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka
+ do przechowalni

Czasy, kiedy przygotowanie domowych przetworów było po prostu koniecznością dawno juą minęły. Dziś smażenie konfitur, przyrządzanie soków, wekowanie marynat to modne hobby, a jaka przyjemność smakowania domowych specjałów!

Przygotowaniu przetworów domowych poświęcamy się szczególnie w lecie. Mogą to być owoce, warzywa, grzyby czy też inne płody leśne - wszystko w jakiś sposób można zakonserwować. Dzięki temu, w okresie zimowym wystarczy sięgnąć na półkę w spiżarce lub zejść do piwnicy, a nasza zachcianka zostanie zaspokojona. w ten sposób w zimowe dni nie jesteśmy skazani na brak warzyw i owoców...

  • Wstęp
  • Alfabetyczny indeks przepisów
  • Rozdział I
    • Pasteryzacja
      • PRODUKTY KWAŚNE
      • WARZYWA O NISKIEJ KWASOWOŚCI I NIEKWAŚNEJ ZALEWIE
    • Kiszenie
    • Solenie
    • Suszenie
    • Utrwalanie cukrem
    • Zagęszczanie
    • Utrwalanie octem marynaty
    • Zamrażanie
  • Rozdział II
    • Soki
    • Kompoty
    • Konfitury
    • Dżemy
    • Marmolady
    • Powidła
    • Galaretki
    • Susze owocowe
      • SUSZ Z JAGÓD
      • SUSZ Z GRUSZEK
      • SUSZ Z JABŁEK
      • SUSZ Z MALIN
      • SUSZ Z MORELI
      • SUSZ ZE ŚLIWEK
      • SUSZ Z WIŚNI
      • SUSZE OWOCOWE MIESZANE
    • Marynaty owocowe
      • MARYNATA Z GRUSZEK
      • MARYNATA ZE ŚLIWEK
    • Zamrażanie owoców
      • PORZECZKI
      • MALINY
      • TRUSKAWKI
      • ŚLIWKI
      • GRUSZKI
      • JEŻYNY
  • Rozdział III
    • Kiszenie warzyw
      • KISZENIE KAPUSTY
      • KISZENIE OGÓRKÓW
      • KISZENIE BURAKÓW ĆWIKŁOWYCH
    • Suszenie warzyw
      • SUSZ LIŚCI KOPRU
      • SUSZ LIŚCI PIETRUSZKI
      • SUSZ Z LIŚCI SELERA
      • SUSZ Z LIŚCI SZPINAKU
      • SUSZ Z FASOLKI SZPARAGOWEJ
      • SUSZ Z GROSZKU ZIELONEGO
      • SUSZ Z MARCHEWKI
      • SUSZ Z PIETRUSZKI
      • SUSZ Z PORA
    • Marynowanie warzyw
    • Zamrażanie warzyw
      • FASOLA SZPARAGOWA
      • KALAFIOR
      • BRUKSELKA
      • MARCHEWKA, PIETRUSZKA, SELER
      • PAPRYKA
      • NATKA ZIELONEJ PIETRUSZKI, KOPERKU, LIŚCIE SELERA
      • ZIEMNIAKI (FRYTKI)
    • Przetwory z pomidorów
      • PRZECIER POMIDOROWY
      • SOK POMIDOROWY
      • POMIDORY CZERWONE KWASZONE
      • POMIDORY ZIELONE KWASZONE
      • POMIDORY CAŁE W ZALEWIE WODNEJ
      • SOS POMIDOROWY
  • Rozdział IV
    • Grzyby jadalne
      • BOROWIK
      • GĄSKA
      • GOŁĄBEK
      • KANIA
      • KOŹLARZ BABKA
      • KOŹLARZ CZERWONY
      • KURKA
      • MAŚLAK
      • OPIEŃKA
      • PODGRZYBEK
      • RYDZ
      • PIECZARKA
      • BOCZNIAK
    • Grzyby suszone
    • Pasteryzowanie grzybów
    • Grzyby kiszone
    • Solenie grzybów
    • Marynowanie grzybów
    • Mrożenie grzybów
  • Rozdział V Wybrane przepisy
    • AROMATYCZNE ŚLIWKI W OCCIE
    • DŻEM GRUSZKOWY
    • DŻEM MORELOWY
    • DŻEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWY
    • DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI
    • DŻEM Z CZEREŚNI
    • DŻEM Z OWOCÓW ROKITNIKA
    • DŻEM Z TRUSKAWEK
    • DŻEM Z WINOGRON
    • GALARETKA PIGWOWA
    • GRUSZKI W OCCIE
    • JABŁKA DO SZARLOTKI
    • JABŁKA MARYNOWANE
    • KECZUP ZE ŚLIWEK
    • KOMPOT Z AGRESTU
    • KOMPOT Z BRZOSKWIŃ
    • KOMPOT Z MIRABELEK
    • KONFITURA Z BERBERYSU
    • KONFITURA Z GŁOGU Z BIAŁYM WINEM
    • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻ
    • KONFITURA Z RAJSKICH JABŁUSZEK
    • KONFITURA Z ŻURAWIN
    • KONFITURY Z CZEREŚNI I MALIN
    • KONFITURY Z GRUSZEK LIPCOWYCH
    • KONFITURY Z MELONA
    • KONFITURY Z TRUSKAWEK I RABARBARU
    • MALINY W CUKRZE
    • MARMOLADA BRZOSKWINIOWA
    • MARMOLADA Z OWOCÓW MIESZANYCH
    • MUS Z JABŁEK
    • POWIDŁA BORÓWKOWO-JABŁKOWE
    • POWIDŁA ŚLIWKOWE
    • PRZECIER Z PIECZONYCH JABŁEK
    • SOK MALINOWY
    • SOK Z CZARNYCH PORZECZEK
    • SOK Z DZIKICH GRUSZEK I JARZĘBINY
    • SOK Z DZIKIEGO CZARNEGO BZU
    • SOK Z PIGWY
    • ŚLIWKI W WINIE
    • WYKWINTNY DŻEM WIELOOWOCOWY
    • ZŁOCISTA MARYNATA Z GRUSZEK
    • BURACZKI MARYNOWANE
    • CEBULKA MARYNOWANA
    • CHRZAN DOMOWY
    • CHUTNEY POMIDOROWY
    • CUKINIA KWASZONA
    • CUKINIA W ZALEWIE POMIDOROWEJ
    • CZOSNEK W MARYNACIE
    • DYNIA NA SŁODKO
    • DYNIA W ŻURAWINIE
    • FASOLKA SZPARAGOWA W SOLANCE
    • KABACZKI PASTERYZOWANE
    • KALAFIORY KWASZONE
    • KALAREPA PASTERYZOWANA
    • KAPUSTA KWASZONA W BECZCE
    • KAPUSTA KWASZONA ZE ŚLIWKAMI I PORAMI
    • KAPUSTA MARYNOWANA
    • KORNISZONY
    • MARMOLADA POMIDOROWA Z AROMATEM POMARAŃCZOWYM
    • MARMOLADA Z CZERWONEJ PAPRYKI
    • MARYNATA Z BROKUŁÓW
    • MARYNATA Z KALAFIORÓW
    • MARYNATA Z PAPRYKI Z MIODEM
    • OGÓRKI KONSERWOWE
    • OGÓRKI KWASZONE
    • OGÓRKI MAŁOSOLNE
    • OSTRY SOS POMIDOROWY
    • PAPRYKA KISZONA
    • PAPRYKA PASTERYZOWANA
    • PIKLE NA STYL ANGIELSKI
    • PIKLE Z OGÓRKÓW
    • POMIDOROWA MUSZTARDA
    • POMIDORY W GALARECIE
    • PRZECIER Z DYNI Z JABŁKAMI
    • PRZECIER ZE SZCZAWIU
    • SAŁATKA CZOSNKOWA Z OGÓRKÓW
    • SAŁATKA KWASZONA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ, PAPRYKI, OGÓRKÓW I JABŁEK
    • SAŁATKA MIESZANA
    • SAŁATKA OBIADOWA Z CUKINII
    • SAŁATKA WIELOWARZYWNA Z JABŁKAMI
    • SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ
    • SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I JABŁEK
    • SAŁATKA Z OGÓRKÓW I ZIELONYCH POMIDORÓW
    • SAŁATKA Z OGÓRKÓW PACHNĄCA JAŁOWCEM
    • SAŁATKA Z ZIELONYCH POMIDORÓW
    • SOS POMIDOROWY NA ZIMĘ
    • SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
    • WŁOSZCZYZNA SOLONA
    • GRZYBY DUSZONE PASTERYZOWANE
    • GRZYBY KWASZONE
    • GRZYBY MARYNOWANE
    • GRZYBY PASTERYZOWANE
    • GRZYBY PASTERYZOWANE WE WŁASNYM SOKU
    • GRZYBY Z PAPRYKĄ I CEBULĄ
    • KURKI W TOWARZYSTWIE PAPRYKI
    • PIECZARKI MARYNOWANE
    • RYDZE SMAŻONE NA POTEM
    • SAŁATKA Z PIECZAREK I WARZYW
    • KURKI W TYMIANKU
    • BOCZNIAKI W OSTREJ MARYNACIE
    • RYDZE W ZALEWIE
    • PIKLE WIEJSKIE
  • Bibliografia

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Jak karmić dzieci, by jadły chętnie i zdrowo
Natalia Wiszniewska
Cena: 27,92 zł
Gotowanie dla geeków. Wydanie II
Jeff Potter
Cena: 55,20 zł
Cukrzyca. Jak z nią żyć
Dorota Drozd
Cena: 15,99 zł
Dieta w insulinooporności
Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Cena: 27,22 zł
Wino dla bystrzaków
Ed McCarthy, Mary Ewing-Mulligan
Cena: 34,90 zł
logotypy