Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2019
Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna (ebook)

Autor:  

Polska kuchnia regionalna
PdfPDF
Wydawca: Wydawnictwo SBM
Cena:
19,99 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Pierogi, kluski i knedle
Marta Krawczyk
Cena: 7,99 zł
Zdrowo, szybko, tanio
Karol Skwira, Marzena Strzelczyńska
Cena: 1,60 zł
Potrawy z rusztu i grilla
Anna Smaza
Cena: 1,60 zł
Gotowanie na parze
Monika von Basse
Cena: 1,60 zł
logotypy