Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2019
Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna (ebook)

Autor:  

Polska kuchnia regionalna
PdfPDF
Wydawca: Wydawnictwo SBM
Cena:
19,99 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Dania z ziemniaków
Opracowanie zbiorowe
Cena: 7,99 zł
Idealne pośladki w 3 miesiące
Kamil Kasprowicz
Cena: 47,00 zł
Znajdź swoje DLACZEGO. Droga do poczucia spełni...
Simon Sinek, David Mead, Peter Docker
Cena: 31,20 zł
Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu
Andrzej Fiedoruk
Cena: 19,99 zł
Zupy domowe
Marta Krawczyk
Cena: 19,99 zł
logotypy