Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2019
Podlasie i Lubelszczyzna - Regio...

Podlasie i Lubelszczyzna - Regionalna kuchnia polska (ebook)

Autor:  

Podlasie i Lubelszczyzna - Regionalna kuchnia polska
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
6,40 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Podlasia. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na podlaskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy wiele radości podczas przygotowywania i degustacji tych wspaniałych potraw.
  • STOPKA
  • Rozdział I. PRZYSTAWKI
    • BIAŁORUSKI KAWIOR Z SOLONYCH GRZYBÓW
    • CEBULE NADZIEWANE SZYNKĄ
    • DOMOWY SMALEC Z ZIOŁAMI
    • FASZEROWANE ŚLEDZIE
    • GALARETKA Z PODROBÓW
    • GORĄCA PRZEKĄSKA CHMIELOWA
    • HAJNOWSKI PASZTET Z SARNIEJ WĄTRÓBKI W CIEŚCIE
    • JAJKA PO POLSKU
    • KAPUSTA WŁOSKA NADZIEWANA MIĘSEM
    • KURKI Z ESTRAGONEM
    • NÓŻKI W GALARECIE
    • PASZTET Z BAŻANTA
    • PASZTET Z SUSZONYCH BOROWIKÓW
    • PĘDY CHMIELU W SOSIE ZIOŁOWYM
    • PIKLE WIEJSKIE
    • PODLASKI PASZTET ZIEMNIACZANY
    • PODLASKIE GRZYBY Z CHRZANEM
    • ROSYJSKA ZAKUSKA
    • RYBNA KULA
    • SALCESON Z TOŁPYGI
    • SAŁATKA TATARSKA
    • SAŁATKA Z KUKURYDZY Z MARYNOWANYMI GRZYBKAMI
    • SAŁATKA Z PĘDÓW CHMIELU Z CZERWONĄ CEBULĄ
    • SIEMIATYCKA SAŁATKA FASOLOWA
    • ŚLEDŹ PO TATARSKU
    • ŚWIĄTECZNY PASZTET Z KACZKI
  • Rozdział II. ZUPY
    • BARSZCZ BIAŁOSTOCKI
    • BARSZCZ PO PODLASKU
    • BIAŁOSTOCKA ZUPA Z OPIENIEK
    • CHŁODNIK Z WARZYW
    • GROCHÓWKA
    • KAPUŚNIAK Z KIEŁBASĄ
    • KARMUSZKA
    • KARTOFLANKA Z KAPUSTĄ
    • KRUPNIK Z GRZYBAMI
    • POLEWKA RYBNA
    • ROSÓŁ
    • ŚMIETNIK
    • ŚWIĄTECZNY KREM Z MARCHEWKI
    • WIELKANOCNY ŻUREK LUBELSKI
    • ZAMBROWSKI ŻUR NA KIEŁBASIE
    • ZUPA FASOLOWA Z KAPUSTĄ
    • ZUPA JARZYNOWA
    • ZUPA RYBNA LITEWSKA
    • ZUPA WOJCIECHOWSKA
    • ZUPA WOLSKA
    • ZUPA Z CHMIELU
    • ZUPA Z WĄTROBY
    • ŻUR WOJCIECHA SIEMIONA
  • Rozdział III. DANIA GŁÓWNE I DODATKI
    • POKUCZAJ
    • BIAŁOWIESKIE FILETY Z DZIKA
    • BOEUF STROGONOW
    • DORSZ PO BIAŁORUSKU
    • DUSZONY SZCZUPAK
    • FILETY Z DZIKA W POMARAŃCZOWYM SOSIE
    • GĘŚ PIECZONA Z KAPUSTĄ
    • GULASZ BARANI
    • GULASZ Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z KIEŁBASĄ
    • KACZKA PO BIAŁOWIESKU
    • KALAREPKI PO AUGUSTOWSKU
    • KARP W CZERWONYM SOSIE
    • KARTACZE
    • KIEŁBASA PO ŁOMŻYŃSKU
    • KOTLETY POLSKIE
    • KOTLETY TYKOCIŃSKIE
    • KOTLETY Z BOBU
    • KULEBIAK Z RYBĄ
    • KURCZAK Z RYDZAMI
    • KURZE WĄTRÓBKI Z WIŚNIAMI
    • LUBELSKA BABKA Z KASZY I ZIEMNIAKÓW
    • LUBELSKI KUGEL
    • LUBELSKIE BLINY
    • MOSTEK PO SZLACHECKU
    • OKONIE DUSZONE
    • PIERÓG URZĘDOWSKI
    • PUSZCZAŃSKA ZAPIEKANKA Z GRZYBAMI
    • ROŻKI BIAŁOSTOCKIE
    • SCHAB FASZEROWANY
    • SELERY NADZIEWANE MIĘSEM Z DROBIU
    • STEKI CYGAŃSKIE
    • WĘGORZ PO TATARSKU
    • WOŁOWINA PO CYGAŃSKU
    • ZAWIJANE ZRAZY Z INDYKA Z GRZYBAMI
    • ZRAZY SZLACHECKIE
  • Rozdział IV. CIASTA I DESERY
    • BABKA KRESOWA
    • BIAŁOSTOCKI KWAS Z CHLEBA I CHMIELU
    • COMBER BAKALIOWY
    • DZIAD PAKOWANIEC
    • GALARETKA Z PIGWY
    • GRZANIEC URZĘDOWSKI
    • JABŁECZNIK Z RODZYNKAMI
    • KEKS KORZENNY Z RAZOWCA
    • KOŁDUNKI Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
    • KONIAK PODLASKI
    • KRAJANKA ŻURAWINOWA
    • MAKOWNIK W POLEWIE
    • PĄCZKI ZIEMNIACZANE
    • PIERNICZKI Z ŻYTNIEJ MĄKI
    • PIERNIK LITEWSKI Z BAKALIAMI
    • PLACEK DROŻDŻOWY Z MAKIEM
    • PLACEK Z KONFITURĄ PORZECZKOWĄ
    • RACUSZKI PO PODLASKU
    • SĘKACZ
    • WIENIEC ORZECHOWY
    • ŻURAWINKA
  • BIBLIOGRAFIA
  • WYDAWCA

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Budapeszt i Balaton. Travelbook. Wydanie 3
Monika Chojnacka
Cena: 21,52 zł
Nauki Przyrodnicze nr 2 (8)/2015
Aleksandra Żurek, Ewa Kołodziej, Maciej Frant, Magdalena Gos, Arkadiusz Czerwonka, Robert Latosie...
Cena: 0,00 zł
Zupy domowe
Marta Krawczyk
Cena: 19,99 zł
Śniadania
Marta Krawczyk
Cena: 8,00 zł
logotypy