Opinie o książce "Ostry"

6
(71%)
5
(29%)
4
(0%)
3
(0%)
2
(0%)
1
(0%)
Opinie czytelników (liczba ocen: 7)
Średnia ocen: 5.5

Ostry:

Ocena : 6 Ocena książki 2021-02-05

bez podpisu

Wyrafinowane połączenie opisów doznań kulinarnych i scenami erotycznymi.Książka fajna i szybko przeczytana.

Ocena : 6 Ocena książki 2021-02-28

bez podpisu

Książka wciągająca od samego początku, przeczytana w 2 dni, dobra jako oderwanie od rzeczywistości. W mojej opinii jednak większość porównań zmienionych tak, żeby nawiązywały do jedzenia są mocno naciągane i brzmią pokracznie, mimo to polecam :)

Ocena : 6 Ocena książki 2021-01-20

Sylwia

Kiedy zaczęłam ją czytać myślałam, że będzie to średnia książka. Niczym się nie wyróżniającą. Myliłam się. Książka nie jest za długa zaledwie 210 stron. Ale mega pikantnej historii. Mamy tu mieszankę wybuchową erotyczno- kulinarną. Książka uwiedzie nas scenami erotycznymi, potrawami i deserami. Autorka ma świetne pióro. Początkowo myślałam , że to będzie zwykła historia z gotowaniem i romansem w tle. Nic bardziej mylnego. Książka zaskoczy wyrafinowanym połączeniem opisów doznań kulinarnych oraz scenami erotycznymi. Ale seks będzie opisany jak wykwintne danie. Lena młoda dziewczyna marzy o karierze cukierniczej. Z braku pieniędzy zatrudnia się jako hostessa w.....klubie erotycznym. I tak poznaje Artura Ostrego. Ostry to znany właściciel kilku restauracji. Słynnych z potraw poprawiających libido. Starszy prawie 40 letni z swoimi demonami. Jego życie zmienia się gdy poznaje Lenę. Czy im się uda? Co ich połączy poza świetnym seksem? Czy Lenie uda się spełnić marzenie i wygrać konkurs kulinarny? Musicie sami przeczytać. Rozdziały nie są ani za długie ani za krótkie. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów. Każdy to inny stopień pikanterii. Autorka ją nam dawkuje w sposób idealny. Tu wszystko do siebie pasuje. Sama historia i przeszłość zarówno Leny jak i Artura to mieszanka nieprzewidywalna. "Ostry" porusza wiele tematów, które są mało spotykane w książkach. Jednym słowem, tą książkę musicie przeczytać.

Ocena : 6 Ocena książki 2021-01-26

Dominika

Bardzo fajna książka i szybko przeczytana :)

Ocena : 6 Ocena książki 2021-01-26

Zaczytana Eliza

#449 - OSTRY - Angela Węcka - Wydawnictwo Editio Red #9/52/2021 Książka mma 216 stron, swoją premierę miała dnia 19.01.2021 roku. Jest to literatura obyczajowa - romans. Książka jest wciągająca do granic możliwości, ciężko jest ją odkładać w trakcie czytania. Główną jej bohaterką jest 25 - cio letnia Lena, która przeprowadza sie do Gdańska, gdzie marzy o wygraniu konkursu cukierniczego. Łapie się ona różnych prac, by opłacić sobie wynajęte mieszkanie. W jednej z nich poznaje Artura Ostrego - słynnego kucharza Zawiera z nim układ polegający na wzajemnych korzyściach. Jak potoczy się ta relacja? - sprawdźcie koniecznie sami. Książka zawiera sceny erotyczne. :) "Mówię na to słodkie przeznaczenie, jednak momentami jest ono gorzkie. Miejscami?ostre." Dziękuję za książkę Wydawnictwo Editio Red i oczywiście bardzo ją polecam. <3 <3 <3

Ocena : 5 Ocena książki 2021-03-17

Aneta

Szybko się czyta, historia wciąga, polecam

Ocena : 5 Ocena książki 2021-03-27

mommy_and_books

OSTRY Angela Węcka Wydawnictwo Editio Red Lubicie książki, które łączą zmysłowe doznania z wyrafinowanym jedzeniem? To dobrze trafiliście. Angela Węcka napisała powieść idealną dla każdej kobiety. Przez żołądek do łóżka, a może do serca? Wkrótce o tym przekona się nasza główna bohaterka. Lena ? bo to o niej mowa, uwielbia piec. Ma specjalny kanał na YT, na którym wrzuca filmiki ze swoimi pysznościami. Jednak z tego się nie utrzyma. Jej marzeniem jest wygrać konkurs cukierniczy, który przeznaczony jest nie tylko dla uczniów szkół gastronomicznych. Czy jej marzenie i pracę można ze sobą połączyć? Zaczyna pracę w klubie erotycznym jako kelnerka-hostessa. Co wyniknie z tego, gdy pozna pewnego, przystojnego mężczyznę ? Artura Ostrego? Czy jej serce zabije mocniej? Artur Ostry ? jest właścicielem sieci restauracji. Przez przypadek Lena dostaje pracę w znakomitej restauracji. Jak do tego doszło, musicie przeczytać sami. Czy wspólna pasja połączy Artura i Lenę? Oboje skrzywdzeni przez los. Czy będą potrafili sobie nawzajem zaufać? Co z wymarzonym konkursem Leny? Czy weźmie w nim udział? Mnóstwo gorących i pikantnych scen. Książka przeznaczona jest tylko dla dorosłych czytelników. Szybko się ją czyta. Idealna na jeden wieczór. Książka jest lekka i przyjemna. Chcecie poznać historię Leny i Artura ? zapraszam do przeczytania. Czy ją polecam? Polecam ją miłośnikom książek erotycznych. Jeżeli lubicie te klimaty to ta książka przypadnie wam do gustu.

Zamknij