Opinie o książce "Naucz ich, jak mają Cię traktować! Praktyczny podręcznik asertywności. Wydanie II rozszerzone. Książka z autografem"

6
(25%)
5
(43%)
4
(21%)
3
(4%)
2
(7%)
1
(0%)
Opinie czytelników (liczba ocen: 28)
Średnia ocen: .

Naucz ich, jak mają Cię traktować! Praktyczny podręcznik asertywności:

Ocena : 6 Ocena książki 2013-03-31

Grzegorz Kolawa, Web Developer

Zawiera wiele ciekawych historii, przykładów, które bardzo pomogły mi w szybki zrozumieniu i przyswojeniu wiedzy. Czyta się ją bardzo przyjemnie. Pod koniec każdego działu, poddziału są podsumowania wplecione w treść, które bardzo dobrze spełniają swoje zadanie. Według mnie mogły by być wydzielone bardziej wizualnie (dlatego iż jestem wzrokowcem), ale nie jest to problem. Książkę polecam wszystkim, bo każdy powinien posiadać tę umiejętność jaką jest asertywność. Pozwala utrzymywać pozytywne relacje z innymi oraz żyć w zgodzie ze sobą.

Ocena : 6 Ocena książki 2013-11-09

bez podpisu

Ta książka odmienia moje życie. Gdyby nie pan Bartłomiej Stolarczyk przez resztę życia byłabym grzeczną dziewczynką, która ze strachu mówi "tak", godząc się tym samym na to, na co godzic się nie chce.Polecam!

Ocena : 6 Ocena książki 2015-08-25

Mateusz Muszyński, Marins

Książka lekko napisana. Czyta się szybko i nie ma dużo niepotrzebnych informacji. Skłania do refleksji i wyciągnięcia wniosków. Jest pokazanych kilka praktycznych sytuacji, które opisuje autor. Pokazuje jak być asertywnym na miarę własnych możliwości, które każdy musi doskonalić samodzielnie i nieustannie, wyznaczając swoje własne granice, aby nikt nie odważył się ich przekraczać ;)

Ocena : 6 Ocena książki 2013-05-02

SYLWIA PARADOWSK, pracownik ośrodka pomocy

Jedna z ciekawszych i dobitnie opisujących kwestię asertywności książka. Jeżeli masz z tym problem, problem z asertywnością, to warto wdrożyć to, co znajduje się w tej książce. Polecam!

Ocena : 6 Ocena książki 2016-08-07

bez podpisu

Dla mnie - mistrzostwo! Książka z dużą dawką motywacji, przykładów z życia samego autora z dodatkiem humoru, bez zbędnych opowiastek, informacji naukowych itp. Napisana prostym językiem co sprawia, że książkę czyta się "lekko" i przyjemnie. POLECAM!!! :)

Ocena : 6 Ocena książki 2013-04-25

Marianna, prawnik

Dawno nie widziałam tak "swobodnie" dającej się przeczytać książki i w dodatku o tematyce asertywności. Szczerze polecam każdemu, kto jest znudzony typowo akademickim językiem, który dominuje w rodzimych publikacjach na temat asertywności.

Ocena : 5 Ocena książki 2012-03-19

Mateusz

Świetna książka. Dobre rady, łatwe do wdrożenia. Polecam!

Ocena : 5 Ocena książki 2014-05-28

Arek

Super teraz asertywność jest w moich rękach!!!

Ocena : 5 Ocena książki 2013-02-08

Tomasz Szulborski, Informatyk

Przyjemnie się czyta, łatwo się zastosować do porad.

Ocena : 5 Ocena książki 2011-11-28

Monika

Groteskowo, zabawnie a jednak przesłanie przekazuje. Napisana w świetnym stylu.

Ocena : 5 Ocena książki 2012-03-12

Michał, Project Manager

Bardzo fajne wprowadzenie do asertywności. Mam wrażenie, że jest to zlepek informacji ze szkoleń Pana Stolarczyka. Po przeczytaniu niektóre rady można od razu i z powodzeniem wcielić w życie.

Ocena : 4 Ocena książki 2016-01-21

m., inf.

daje motywację

Ocena : 2 Ocena książki 2013-02-28

bez podpisu, manager

szkoda pieniędzy na takie czytadło.. beznadziejny język i owijanie w bawełnę

Ocena : 2 Ocena książki 2013-04-17

bez podpisu

Niestety zawiodłam się na książce. Język jest przeszkodą w rozumieniu treści. Brzmi to jak stenogram z warsztatów, bardzo duzo dziwnych zwrotów, które pewnie bronią się na szkoleniu, ale na papierze już nie. Dużo kalek z języka angielskiego i niepotrzebne metafory oraz porównania homeryckie, które być może są zabawne, ale zupełnie niepotrzebne. Jak dla mnie odwołania do reklam produktów spożywczych i reklam z lat 90' też wcale nie służą lepszemu zrozumieniu. podejrzewam, że autor jest całkiem dobrym trenerem, ale pisanie mu nie wychodzi. Czytanie jest wysiłkiem.

Naucz ich, jak mają Cię traktować! Praktyczny podręcznik asertywności :

Ocena : 6 Ocena książki 2011-03-03

Magda, specjalista ds. marketingu i sprzedaży

Książka autorstwa Bartłomieja Stolarczyka pt. Naucz ich jak mają Cię traktować. Praktyczny podręcznik asertywności jest niewątpliwie bardzo ciekawą pozycją na rynku księgarskim. Jej głównym atutem jest język przekazu. Często humorystyczny, wręcz groteskowy. Bartłomiej Stolarczyk napisał książkę z myślą o czytelniku. Jak zauważa, „prawo do czegoś to nie tylko świadomość, to nie tylko zbiór zasad. Posiadanie prawa to przede wszystkim działanie. Masz prawo do godnego życia, szacunku innych ludzi, do podejmowania decyzji o sobie”. Stwierdzenie to stało się głównym wyznacznikiem mojego postępowania. Polecam wszystkim zapoznanie się z publikacją oraz stosowanie wskazówek w życiu codziennym. Rozwój nie musi być przecież bolesny.

Ocena : 5 Ocena książki 2010-11-24

Joanna

Naprawdę fajna książka, przyjemnie się czyta, po prostu wciąga. Podoba mi się że zawiera przykłady z życia wzięte i jest pisana normalnym językiem a nie psychologicznym bełkotem. Polecam!

Ocena : 5 Ocena książki 2010-01-25

Małgorzata Skarbecka

Mam!- świeżo wydaną książkę autorstwa B. Stolarczyka ,,Naucz ich, jak mają Cię traktować" i, czytając ją od deski do deski w jeden weekend, przekonałam się, że w tej książce jest dokładnie wszystko to, co odkrywałam i co odkrywam, praktykując asertywność oraz wiele istotnych rzeczy, które pewnie kiedyś bym odkryła. Pomyślałam: ,,Cóż, nie uda mi się pewnie już niczego samej odkryć, ale mogę skorzystać z wiedzy eksperta i nauczyć się szybciej, więcej i lepiej, nauczyć wcale nie na własnej skórze. I bardzo dobrze!" ,,Naucz ich, jak mają Cię traktować" włożyłam do torebki, żeby ją mieć pod ręką i czytam jeszcze raz, uczę się i jednak odkrywam- głęboką mądrość tej książki, piękny język, pogodę i ciepło, radość płynącą z komunikowania. Asertywność według Bartłomieja Stolarczyka- moje prawdziwe i naprawdę świetne odkrycie.

Ocena : 5 Ocena książki 2011-03-01

M.K., zarządzanie zasobami ludzkimi

Książka Bartłomieja Stolarczyka jest w mojej ocenie bardzo bogatym kompendium wiedzy na tematy związane z asertywnością. Zawiera liczne przykłady osadzone w realiach polskiej rzeczywistości oraz praktyczne rady jak postępować w trudnych sytuacjach powodowanych życiem codziennym. Napisana jest językiem przejrzystym i zrozumiałym. Na stronach swej książki Bartłomiej Stolarczyk porusza bardzo wiele interesujących kwestii, które z pewnością przydadzą się każdemu z nas, zarówno w życiu zawodowym, jak i prywatnym. Co jest warte podkreślenia, książka nie jest kolejnym przekładem anglojęzycznej publikacji, w której dokonano analizy zachowań społeczeństwa Europy Zachodniej i Stanów Zjednoczonych. Zawiera analizę "rodzimych" przykładów. Książkę gorąco polecam wszystkim Czytelnikom.

Ocena : 3 Ocena książki 2011-02-28

Piotr, elektronik, informatyk, ekonometryk

Witam. Nie jestem zachwycony książką. Nie zgadzam się z wcześniejszymi opiniami, iż książkę czyta się łatwo i przyjemnie. Wręcz przeciwnie wielokrotnie nie mogłem zrozumieć całych zdań. Mam wrażenie że jest to język młodzieży, który z racji mojego wieku nie dociera do mnie. Co do treści. Nie jestem specjalistą od asertywności więc nie oceniam. Wrażenia ogólne - przeciętne. Pozdrawiam

Naucz ich, jak mają Cię traktować! Praktyczny podręcznik asertywności. Wydanie II rozszerzone:

Ocena : 5 Ocena książki 2014-11-23

Mariusz Gibki

Polecam tą książkę i uważam ją za jedną z lepszych w swojej tematyce. Więcej na jej temat http://margib.blogspot.com/2014/11/asertywnosc-czy-na-pewno-wiesz-co-to.html

Ocena : 5 Ocena książki 2015-09-22

p.m.

Napisana łatwym, lekkim i przyjemnym stylem - czyta się bardzo dobrze.

Ocena : 5 Ocena książki 2014-10-08

bez podpisu

Łatwo się czyta. Sporo rad, które można łatwo wdrożyć.

Ocena : 5 Ocena książki 2015-07-10

Agnieszka P.

Dużo cennych uwag i ćwiczeń. Polecam każdemu, kto ma problem z asertywnością.

Ocena : 4 Ocena książki 2015-04-09

bez podpisu

Zasada, że źródło naszego cierpienia w relacjach z bliźnimi leży w ich rękach i w związku z czym należy ich zmieniać (uczyć) jest dla mnie nie do końca do zaakceptowania. Nie trzeba zawsze ich uczyć, można ignorować. Po za tym dobra książka z elementami NLP.

Ocena : 4 Ocena książki 2015-04-17

bez podpisu

Polecam, dużo ciekawych informacji.

Ocena : 4 Ocena książki 2014-08-21

Michał Jan Bagiński, menadżer

O asertywności napisano już wiele. Nic dziwnego, gdyż jest to jedna z podstawowych umiejętności interpersonalnych, którą powinniśmy posiadać, aby funkcjonować we współczesnym świecie. Niemniej cały czas potrzeba nowych opracowań i świeżych spojrzeń na temat. Książka nie jest odkrywcza, miejscami zaś nudna - ale czytelnik dowie się z niej wielu przydatnych rzeczy jak na przykład: - jak wyrażać uczucia i zapobiegać konfliktom, - jak odmawiać bez poczucia winy, - jak radzić sobie z opiami innych. To tylko niektóre z zagadnień poruszonych przez autora - czynnego trenera, który swoje doświadczenia ze szkoleń, a szczególnie przypadki uczestników przenosi na karty tej książki. Polecam!

Ocena : 4 Ocena książki 2016-01-25

m., inf.

Ciekawa pozycja

Ocena : 4 Ocena książki 2019-01-04

bez podpisu

Bardzo wartościowa książka. Autor stara się wytłumaczyć przyczyny braku szacunku jakim obdarzają nas bliscy i my sami. Prosta w czytaniu i zrozumienu lektura na wieczór.

Zamknij