Opinie o książce "Król grzechu"

6
(80%)
5
(20%)
4
(0%)
3
(0%)
2
(0%)
1
(0%)
Opinie czytelników (liczba ocen: 10)
Średnia ocen: .

Król grzechu:

Ocena : 6 Ocena książki 2021-08-25

bez podpisu

Świetna książka. Nie mogłam się oderwać. Wzruszała, doprowadzała do śmiechy i do łez. Erotyk ze smakiem. Polecam serdecznie.

Ocena : 6 Ocena książki 2021-06-06

bez podpisu

RECENZJA "KRÓL GRZECHU" Co prawda znam już trochę twórczość Ludki Skrzydlewskiej i mam wrażenie, że u niej to jest tak, iż każda kolejna historia jest inna, a co za tym idzie bardzo oryginalna. Jednak sięgając po lekturę "Króla grzechu" nie spodziewałam się tego co właściwie dostałam. Nie wiedziałam, że historia będzie tak ciekawa i tak bardzo gorąca. Ale żeby nie było, że zwracam uwagę na same seksy, to z czystym sumieniem mogę wam powiedzieć, że wątek kryminalny, który został wplątany w całą akcję został świetnie zaplanowany i poprowadzony, aż do samego końca. No i oczywiście to wszystko w klimatach grzesznego Las Vegas. Co warto dodać to myślę, że najlepsze było to śledztwo i to, że czytelnik mógł podążać tropem niebezpiecznej zagadki zaginionych kelnerek słynnego klubu The Queen i krok po kroku odkrywać nowe fakty, czasem naprawdę mogące zmrozić krew w żyłach. A w tym wszystkim byli jeszcze oni główni bohaterzy i zwyczajny przypadek, który sprawił, że mieli szansę się tak naprawdę poznać. Bo tak właściwie Dani pojawiła się w The Queen z zupełnie innego powodu, szukała po prostu swojej zaginionej kuzynki, a później priorytety zupełnie się odmieniły. I powiem wam szczerze, że jej postać mi mocno zaimponowała, choćby dlatego, że ja bym się bała osobiście prowadzić takie śledztwo i narażać się na tyle niebezpieczeństwa co ona. Dlatego podziwiam ją za tą odwagę. A poza tym miałam wrażenie, że chemia i pożądanie jakie połączyło Danii i Kinga było tak zaskakujące, że prawie niemożliwe. Myślę, że dla nich samych również,w końcu byli sobie zupełnie obcy. A jednak przy każdym ich zbliżeniu iskry pożądania to latały dosłownie wszędzie i sprawiały jednocześnie, że ich spotkania stawały się bardzo namiętne i rozwijały się w coś więcej. Mimo, że byli sobie tak naprawdę obcy mogli mieć ze sobą znacznie więcej wspólnego niżby ktoś przypuszczał.I ta akcja, która tak naprawdę jest napięta praktycznie do samego końca.A do tego te ukradkowe i jakże namiętne spotkania głównych bohaterów połączone z próbą rozwiązania jakże niebezpiecznej zagadki. Jednym słowem lektura warta przeczytania. Z jednej strony namiętna, a z drugiej tak samo niebezpieczna.

Ocena : 6 Ocena książki 2021-02-15

Dzioba

Nocne Las Vegas to kopalnia niewyobrażalnych scenariuszy na kryminały, sensacje, erotyki, obyczajówki i wszelkie krzyżówki i hybrydy między nimi możliwe. Król grzechu na pewno jest tam postacią na miejscu ;-)

Ocena : 6 Ocena książki 2021-02-01

wioletreaderbooks

Nie wiem jak Ludka to robi, ale każda jej kolejna książka jest lepsza. Każda kolejna książka wciąga niesamowicie, zarówno pod względem tajemniczości, humoru, mocnych bohaterów i akcji, która potrafi namieszać w głowie. Myślałam, że ?sentymentalna bzdura? była świetna, potem sądziłam, że ?po godzinach? bije ją na głowę, a jeszcze później włoska dylogia ?negatyw szczęścia?, który wciągnął nas w modowy świat. Ale teraz czas na samego króla, a królowi nie wolno odmówić? przed Wami Kingston Kane. On rozkłada poprzednie książki na łopatki. ?Mam na imię King, a klub nazywa się The Queen. Sama dopowiedz sobie resztę.? Danielle jest zdeterminowana, aby znaleźć swoją kuzynkę Violet. Wszystkie drogi prowadzą do pewnego klubu. Dani wykorzystuje szansę i zdobywa tam pracę, ale czy ta robota wyjdzie jej na dobre? Czy aby czasami nie wpadnie w kłopoty ? Bo pierwsze co robi to wpada na tajemniczego mężczyznę, który wywoła u niej szereg różnych uczuć i wierzcie mi, nie będą to tylko uczucia pozytywne? ?Powiedział, że będzie grzeczny ! Wiedziałam, że nie powinnam była ufać takiemu facetowi.? King jest królem tego miejsca, i od samego początku jego uwagę przykuwa tajemnicza dziewczyna, która wydaje się inna, zupełnie nie pasuje do tego miejsca, a dodatkowo ma w sobie to coś, co go do niej ciągnie, ale czy zarówno dla niej i dla niego wyjdzie ten kontakt na dobre ? On nie bawi się w związki, ona ma tutaj misje do spełnienia, a po wszystkim wraca do domu. I jaka decyzja ? ?Wygląda jak, nomen omen, król tego miejsca.? King i Dani tworzą niesamowitą mieszankę wybuchową, a gdy dochodzi do ich spotkań ogień między nimi nie gaśnie, a jeszcze bardziej rozprzestrzenia się. Czy aby czasami nie sparzą się jego płomieniami ? Czy te płomienie wręcz przeciwnie rozgrzeją ich do czerwoności ? ?Boli mnie serce i chociaż się za to nienawidzę, nie potrafię udawać, że nie wiem, co ? a raczej kto ? jest tego przyczyną.? Ludka przyzwyczaiła swoich czytelników do tajemnic. W jej książkach to właśnie uwielbiam, bo zawsze jest coś, co miesza nam w głowie i czytamy z taką uwagą, czytamy z takim zainteresowaniem i w głowie mamy mnóstwo pytań i mnóstwo pomysłów, kto za tym wszystkim stoi, kto jest winny, a kto nie. Wciągnęłam się niesamowicie w całe poszukiwania i czułam się jakbym stała obok nich i wszystko obserwowała z boku. (No dobra na erotyczne zbliżenia miałam zasłonięte oczy). Tak jest tu także wiele scen, które są gorące, ale nie są obleśne i nie wylewają się z każdej strony. Są one subtelnie wplecione w akcję i nadają całym wydarzeniom pieprzyku i charakteru. Co do bohaterów, mamy tutaj solidnych, dobrze wykreowanych bohaterów, którzy są silni, walczą o swoje, są pyskaci, pewni siebie i nie poddają się bez walki. To w książkach lubię najbardziej, ale Ludka zawsze kreuje bohaterów w taki sposób, z czego jestem bardzo zadowolona. Akcja idzie swoim torem, ani nie nudzi, ani nie pędzi, ani nie ma długich, nudnych opisów. Jest trafione ze wszystkim w punkt. Podsumowując, jestem wielką fanką pióra Ludki, bo pisze z charakterem, zdecydowaniem i humorem, a i gorących scen też nie brakuje. Nutka zagadki zawsze podkręca dodatkowo cały tekst, przez co człowiek się nie nudzi. Ja jestem oczarowana Kingiem i żałuję tylko jednego, że tak szybko jego historia się zakończyła. Z czystym sumieniem mogę Wam ją polecić. Myślę, że jeżeli szukacie książek na poziomie zagranicznych autorów, to jest jedna z nielicznych w Polsce autorek, która zasługuje na to miano. Wiem, mocne słowa, ale biorę je na klatę i ze zdecydowaniem je w tym momencie piszę. Uważam, że Ludka zasługuje na miano polskiej królowej intryg i tajemniczości. POLECAM !

Ocena : 6 Ocena książki 2021-02-27

Sylwia

Książka to niezła petarda. Trochę mi zajęło jej przeczytanie z racji tego, że mam ograniczony czas między obowiązkami domowymi. No i mały mankament druk dość drobny i trochę blady co przy mojej wadzie wzroku trochę mnie męczyło. Danielle młoda dziewczyna, która chce odszukać zaginioną kuzynkę. Trafia do klubu gdzie pracowała Violet. To tu wpada w oko szefowi clubu. Próbuje za wszelką cenę dowiedzieć się co się stało z kuzynką. Niestety wszystko idzie nie tak jakby chciał. W klubie nikt nic nie wie, i wychodzi na to, że to nie klub stoi za jej zniknięciem. Dostaje także kartkę z dziwnym e-mailem i odkrywa coś, co jest bardzo niebezpieczne i makabryczne. Co odkrywa Danielle musicie się sami przekonać. King właściciel klubu to twardy i dość tajemniczy mężczyzna. Mało kiedy pojawia się w klubie i mało kiedy na dłużej. Wszystko się zmienia gdy poznaje Danielle. Nawiązują romans ale szybko się okazuje, że nie będzie tylko krótki i przelotny. King początkowo pokazany jest jako twardy mężczyzna, z czasem pokazuje, że jest zupełnie inny. Ma także za sobą dość dramatyczne przeżycia. Książka to romans z dość sporą ilością scen "łóżkowych". Jest " bo początkowo sceny to typowy seks np. w burze toalecie itp. dopiero pod koniec mamy tu sceny typowo łóżkowe. Sceny nie są jakieś wyjątkowe, obecnie w wielu książkach mamy takich na pęczki. Ale różnica jest taka, że między bohaterami czuć chemię. Dodatkowe Dani nie jest uległa i stawia się a w seksie jest tylko pozornie uległa. Niby oddaje się Kingowi posłusznie ale bierze nie myśląc, czy daje coś z siebie. Oboje są t silne charaktery, które o dziwo pasują do siebie idealnie. Książka pisana jest w pierwszej osobie oczyma Danielle. Czyta się ją rewelacyjnie i dość szybko. Jest książka z tych, co wciąga i nie sposób ją odłożyć. Język prosty, dialogi świetnie napisane. Wątki tak skonstruowane, że nie jesteśmy w stanie odkryć kto stoi za zaginięciem Violet. Fabuła dawkuje nam i odkrywa przed nami co jakiś czas takie atrakcje, że czasem aż włos jeży się na głowie. Książka jest pełna tajemnic, intryg, kłamstw, manipulacji. Jak już myślimy, że odkryliśmy prawdę autorka zaserwuje nam kolejny wątek od śmiesznych po dramatyczne. Książka jest pełna sprzecznych uczyć, zawirowań i seksu. Książka miała być romansem i erotykiem. Wątek kryminalny dodaje jej tego czegoś, co czyni ja wyjątkową wśród tego typu książkę. Trzyma w napięciu a wątki kryminalne mieszają się z erotyka w sposób wyjątkowo zgodnie. Polecam .

Ocena : 6 Ocena książki 2021-03-17

Aneta

Książka bardzo wciąga, napięcie jakie rośnie między głównymi bohaterami jest fascynujące, polecam z całego serduska

Ocena : 6 Ocena książki 2021-02-03

Złotowłosa i Książki

Danielle Finnigan przyjeżdża do Las Vegas, do kuzyna Roba. Jego siostra, a jej kuzynka zaginęła. Nikt nie wie co się stało z Violet Abbott. Dani rozpoczyna prywatne śledztwo. Na początek zatrudnia się w klubie The Queen, w którym pracowała Vi. Chce popytać pracowników. Już pierwszego dnia pracy wpada na przystojniaka. Kingston Kane to chodząca skała i perfekcja. To King, właściciel przybytku rozpusty, w którym zatrudniła się Danielle. On wywołuje podziw i strach pracowników. Jej szanowany i wszyscy są mu posłuszni. Wszyscy prócz Elle, która lubi pokazywać swe pazurki. Ich wzajemna fascynacja wzrasta a pożądanie widać gołym okiem. Niestety Elle nie może spocząć, musi odnaleźć Vi. I wplątuje się w coraz to gorsze szambo. Czy Elle wyzna Kingowi prawdę? Czy odkryją co się stało z Vi? Czy odnajdą dziewczynę żywą? Kto stoi za tajemniczymi zniknięciami młodych kobiet? A czy relacja Dani i Kinga wjedzie w fazę miłości? Czy może ona go zostawi? A może on zrobi ten krok? Jaka jest prawda? Za mną wszystkie dotąd wydane przez autorkę powieści. Już pierwszym grubaskiem mnie zaskoczyła. Każda w książek jest inna i nacechowana innymi emocjami. Tym razem wkraczam do Miasta Grzechu. Las Vegas jest samo w sobie kuszące. Autorce udało się oddać cały ten zgiełk, blask świateł. Ten klimat i atmosferę. Zabawy i seksu. Rozpusty i szaleństwa. Tym razem mamy dziewczynę, który wyrusza w nieznane, by odnaleźć kuzynkę, która jest dla niej jak siostra. Byłam ogromnie ciekawa, jakie cechy otrzyma główna bohaterka. Czy to będzie narwaniec czy pewna siebie babka. I zdecydowanie była to ostra żyleta. Odważna, piekielnie inteligentna o bystrym umyśle. Na każdym kroku widać jej pewność siebie, zadziorność i temperament. Upartość i dążenie do celu. Mimo czyhającego niebezpieczeństwa nie ustaje w prowadzeniu śledztwa. Wkroczyła na całkiem obcy jej teren i nie wie nic o panujących tu zasadach. Ma tylko cel: odnaleźć kuzynkę. Śledztwo to istny majstersztyk. Puzzel po puzzelku odkrywałam razem z Elle prawdę. Ale wystarczyła chwila, bym musiała rozpoczynać od nowa. Autorka fajnie mąciła wody. Dawała nadzieje, że to już za chwilę, już za momencik prawda wyjdzie na jaw, a tu figa z makiem. Nie tak szybko. Idealnie trzymane napięcie. Akcja cały czas szalała. I tak, jak to w przypadku wątku sensacyjnego bywa, było ostro, ryzykownie i niebezpiecznie. Tu także są źli ludzie, którzy krzywdzą innych. Którzy bawią się kobietami jak marionetkami. Świst kul, adrenalina, szalejące w klatce piersiowej serce,... Było wszystko. Na najwyższym poziomie. I powiem Wam, że sceny uniesień były i to jakie. Ostre, pieprzne, spalające i nieobliczalne. Gwałtowne i piekielnie dobre. Takie jak główny bohater. King, jako król był świetny. Pewny siebie, twardy, zimny i wzbudzający powszechny podziw. Był traktowany z szacunkiem. To ociekający testosteronem macho, który bierze to, co chce. Nieustępliwość i zaciekłość jest jego plusem. To on jest panem, on dyktuje warunki. Charyzmatyczna postać, która od początku mnie zaintrygowała. Spodobał mi się właśnie jego charakter. To, że mimo zachowania dla ogółu, na prywatnej stopie to fajny facet. Zawrócił mi w głowie i chyba zawróci niejednej z Was. Autorka stworzyła genialne kreacje bohaterów. Nadała im cechy przywódcze i dominujące. Sceny uniesień było ostre i szalone. Jak samo Las Vegas, które zostało zobrazowane dokładnie. Czułam się tak, jakbym faktycznie tam była. Jakbym towarzyszyła Danielle i Kingowi w tym ryzykownym przedsięwzięciu. Szalonym i niepewnym ale niesamowicie wciągającym. Cała historia wywarła na mnie piorunujące wrażenie. Kolejny raz autorka mnie oczarowała. Teraz pozostaje mi czekać na kolejny tom. Bo po takim zakończeniu to koniecznie musi powstać. Marzę o tym. Już oddałam Ludce całą półkę w biblioteczce - to jedna z moich ulubionych autorek. Po jej książki sięgam w ciemno. Jak dotąd się nie zawiodłam. Chcę więcej. Zdecydowanie. Dla fanów twórczości autorki ta książka to nie lada gratka - w takim wydaniu jeszcze nie widzieliście Ludki. A tym, którzy rozmyślają czy czytać radzę czym prędzej łapać i zagłębiać siew historii Danielle i Kinga. Poznajcie historię, która jest naszpikowana emocjami i która powoduje szybsze bicie serca. Dostarcza wielu emocji i wręcz wyczerpuje pozostawiając ogromny niedosyt. Polecam.

Ocena : 6 Ocena książki 2021-03-18

Katka

Czytałam wcześniej jedną z książek autorki ale niezbyt mnie ujęła. Skusiły mnie pozytywne opinie i postanowiłam zaryzykować. Bardzo miłe zaskoczenie! Polecam.

Ocena : 5 Ocena książki 2021-04-09

Hanna

KRÓL GRZECHU Ludka Skrzydlewska Wydawnictwo Editio Red Daniell próbuje odnaleźć swoją kuzynkę. Zatrudnia się w miejscu, gdzie ostatnio ona pracowała. W nocnym klubie w Las Vegas. Nie może się zdradzić, że zna Violet. Co zrobi, gdy pozna przystojnego szefa Kingstona Kane? Poznajcie historię Kinga i Daniell. Czy połączy ich tylko praca, czy może coś więcej? Gorące, erotyczne sceny. Niesamowicie wartka akcja. Śledztwo i zaskakujący finał. To wszystko znajdziecie w najnowszej powieści Ludki Skrzydlewskiej ?Król grzechu?. Z klubu Kinga znika kolejna kelnerka. Kto za tym stoi? Czy życie Daniell jest zagrożone? Przekonajcie się sami. Czy Daniell wyzna prawdę Kingowi? Co on ukrywa? King jest przystojny i tajemniczy. Wszyscy go szanują i kochają. Daniell jest młoda, piękna i strasznie niezdarna. Nie nadaje się do pracy jako kelnerka. Czy ze swoim pechem poradzi sobie jako detektyw? Czy odnajdzie zaginione dziewczyny? Czytając tą książkę nie zawiedziecie się o ile lubicie mocne doznania. Powieść ?Król grzechu? przeznaczona jest tylko dla czytelników dorosłych. Idealna dla osób 21 plus. Król grzechu wciągnął mnie od samego początku. Dobrze wymyślona fabuła. Bohaterowie jak marzenie. Sceny miłosne znakomite. Nie możecie przegapić tego tytułu. Polecam wszystkie powieści Ludki Skrzydlewskiej.

Ocena : 5 Ocena książki 2021-02-16

Natalia

Danielle na prośbę kuzyna przyjeżdża do Las Vegas, aby pomóc mu w poszukiwaniu jego siostry, która zaginęła kilka tygodni wcześniej. Dani zaczyna prowadzić prywatne śledztwo, którego ślady prowadzą ją do klubu The Queen gdzie jak się okazało pracowała jej kuzynka. Właścicielem owego klubu jest Kingston Kane, któremu dziewczyna od razu wpada w oko. Fascynasja jaką oboje siebie dażą jest wręcz namacalna i rośnie z każdą chwilą. Tylko czy ta relacja może się pogłębić, skoro Dani wie, że ukrywa przed Kingiem wiele tajemnic, z kolei nie wie czy może mu ufać. Na domiar złego dziewczyna odkrywa coraz więcej faktów, które niekoniecznie są dla niej bezpieczne. Jaki będzie finał tej historii? Ja wiem, a Ty czytelniczko musisz przekonać się sama ? Będąc totalnie szczerą, zacznę od tego, że nie byłam fanką książek autorki ? niestety poprzednie jej książki były dla mnie nie do przejścia, zaczynałam żeby po chwili je porzucić ???? nie przepadam za książkami w rozmiarze encyklopedii? ilość opisów mnie przytłaczała, przez co traciłam zainteresowanie. "Król grzechu" zwrócił moją uwagę, dlatego że to miało być coś innego niż to co do tej pory napisała Ludka, i faktycznie tak jest ? Mega mi się podobało Świetnie skonstruowana fabuła, wątek sensacyjny zaciekawił, a z każdym kolejnym rozdziałem powodował, że ciężko było mi się oderwać. Do tego gorące sceny, które działały na wyobraźnię, powodowały wypieki na twarzy, ale z drugiej strony nie przyćmiewały całej historii. Małe zastrzeżenie jednak mam, były momenty gdzie Danielle niesamowicie działała mi na nerwy. W pewnym sensie ją rozumiem (chciała wiedzieć co stało się z Vi) mimo wszystko czasami brakowało jej instynktu samozawczego, chojraczenie, bagatelizowanie tego, że sama może wpaść w poważne problemy tylko dlatego, że chciała pomóc kuzynce. Jeśli natomiast chodzi o Kinga spodziewałam się po nim, że będzie miał bardziej mroczne usposobienie a tymczasem on taki słodziak Poza tym nie czepiam się niczego, widać, że research był zrobiony, postacie są doskonale wykreowane, przemyślane, fabuła dopracowana, opisy mnie tu nie męczyły, a sprawiły, że czułam się jak bym była na ulicach Vegas. Cóż mam rzec, Ludka kupiłaś mnie tą książką i już chce więcej Królów Vegas

Zamknij