Opinie o książce "Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone"

6
(33%)
5
(67%)
4
(0%)
3
(0%)
2
(0%)
1
(0%)
Opinie czytelników (liczba ocen: 3)
Średnia ocen: 5.5

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata:

Ocena : 6 Ocena książki 2015-05-25

bez podpisu

Książkę wyróżnia optymizm i podejście do tematu. Całość jest napisana bardzo ciekawie - najwyższa nota w ocenie.

Ocena : 5 Ocena książki 2015-05-23

bez podpisu

Zdrowie, kolor, barwa, optymizm, smak i radość jedzenia.

Ocena : 5 Ocena książki 2017-11-16

bez podpisu

Mimo iż nie choruję na celiakię, zainteresowała mnie książka „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń.”. Pasjonuję się gotowaniem i lubię poznawać nowe przepisy. Dieta bezglutenowa jest dietą bardzo trudną do stosowania w codziennym, zabieganym życiu. Osoby, które zmuszone są unikać glutenu nie mają łatwego życia. Na każdym kroku muszą uważać , czy produkty które kupują nie zawierają tej mieszaniny białek. Nie mogą zmęczeni podejść po pracy do pierwszej lepszej piekarni i kupić pięknie pachnące ciasto do kawy czy ciepłe bułki na kolację. Zmuszeni są wybierać specjalne produkty, które nie oszukujmy się, smakują najczęściej okropnie. Odbiera to czerpanie przyjemności z jedzenia. Zaś gotowanie potraw wiąże się z przeglądaniem mnóstwa stron internetowych w poszukiwaniu bezpiecznych i smacznych przepisów. W naszych czasach mało kto ma czas na takie poszukiwania. Tutaj z pomocą przychodzi książka Weroniki Madejskiej. Proponuje ona proste przepisy na zdrowe i pyszne dania i wypieki. Z jej przepisami można stworzyć wypieki, których zapach będzie lepszy niż te ze standardowej piekarni. Zaglądając do książki, szybko możemy wyczarować torty, chleby, ciasta, naleśniki i wiele innych. Mamy kilka propozycji na chleb i są to o wiele lepsze opcje, niż biały chleb ze sklepu. Sama korzystam z propozycji Pani Weroniki, ponieważ bardzo urozmaicają moją kuchnię. Standardowe dania urozmaicone niestandardowymi składnikami. Książkę polecam każdemu, na diecie bezglutenowej czy też nie!

Zamknij