Opinie o książce "Bez zobowiązań (Bezwzględna gra #2)"

6
(52%)
5
(37%)
4
(7%)
3
(4%)
2
(0%)
1
(0%)
Opinie czytelników (liczba ocen: 27)
Średnia ocen: 5.5

Bez zobowiązań (Bezwzględna gra #2):

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-07

Czerwonowłosa czyta

"Żyję w świecie, w którym nad niczym nie mam teraz kontroli. Każdy mój ruch jest przemyślany i zaplanowany przez inną osobę, ktoś myśli o konsekwencjach moich czynów, zanim w ogóle coś zrobię. Wszystko jest robione pod publikę". Witajcie kochani. Dziś przychodzę do Was z recenzją książki ,,Bez zobowiązań" autorstwa K. Bromberg. Jest to drugi tom cyklu ,,Bezwględna gra". Lennox Kincade to jedna z czterech sióstr. Wszystkie są agentami sławnych sportowców. Nad działalnością córek czuwa ojciec. Niestety Lennox nie jest doceniana w pracy. Inni agenci uważają, że główna bohaterka zrobiła karierę ,,przez łóżko". Kobieta ma dość takiego traktowania. W tym celu wyjeżdża do Las Vegas, gdzie podejmuje pracę dla MLS- amerykańskiego oddziału zajmującego się piłką nożną. Przyjmuje nietypowe zlecenie. Jej zadaniem jest przekonać znanego piłkarza, aby zagrał w gorszej drużynie. Rush McKanzie jest piłkarzem światowego formatu. Gra dla Liverpoolu. Jest rewelacyjnym piłkarzem. Po głośnej aferze mężczyzna jest zmuszony wyjechać do Stanów Zjednoczonych, aby przeczekać burzę medialną. Został oskarżony o przespanie się z żoną kolegi. Niestety nikt nie spytał go, czy faktycznie do tego doszło. Niespodziewanie drogi Lennox i Rusha się krzyżują. Pewnego dnia okazuje się, że zamieszkają w jednym domu, który należy do ich przyjaciela. Między nimi od początku zaczyna iskrzyć. Czy los połączy głównych bohaterów po przejściach? Tego dowiecie się sięgając po ,,Bezwzględną grę" ! Rewelacyjna ksiażka! Tak samo, jak podobała mi się pierwsza część tego cyklu, tak i drugi tom jej dorównał. Jest to niesamowita historia pełna pożądania, pikanterii, intryg. Dostarczyła mi mnóstwo emocji. Wciąga już od pierwszych stron! Czytało mi się ją niezwykle przyjemnie. Autorka ma lekkie pióro, dzięki czemu przyjemnie się ją czytało. Gorąco polecam! Dziękujęwydawnictwu Editio Red za zaufanie oraz egzemplarz do recenzji.

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-06

@lotka.szarlotka

Z twórczością Autorki mam naprawdę różnie - jedne książki mi się podobają, drugie już nie. Dlatego też zawsze z obawą sięgam po każdą kolejną. Tym razem zaliczam historię do tej pierwszej kategorii, czyli mogę śmiało napisać, iż z lektury jestem bardzo zadowolona. Bardzo polubiłam się z naszymi głównymi bohaterami - Lennox jest młoda, ale utalentowana i naprawdę dobra w tym, co robi. W pewnym momencie traci jednak do tego przekonanie, a to wszystko dlatego, że inni patrzę na jej urodę. Rush to typowy facet, który ma wszystko - urodę, pieniądze, a kobiety są na jego zawołanie. Nikt nie widzi jednak pracy jaką w to włożył. Obydwoje w pewien sposób poranieni. Walcz? z własnymi demonami. Przeszłość ich ukształtowała, a rzeczywistość sprowadza na ziemię i pokazuje, jak bardzo wydarzenia z przeszłości mogę mieć wpływ na życie. Chemią między nimi czuł na kilometr i powiem szczerze, że w duchu strasznie kibicowałam tej relacji. Książki pochłonęłam w dwa wieczory i gdybym miała możliwość, to udałoby się to i w jeden. Naprawdę ciężko było oderwać mi się od lektury. Język i styl Autorki bardzo mi odpowiadały. Czytałam z przyjemnością. Dzięki temu tytułowi udało mi się przerwać zaś pasę książek, które po prostu mi się nie podobały ? Polecam!

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-06

bez podpisu

Romans sportowy? Tak, poproszę! Lennox i Rush to duet tak gorący, że aż wybuchowy. Oboje trafiają do LA z różnych powodów i dość szybko okazuje się, że są na siebie skazani. Czy będą ich łączyć jedynie zobowiązania zawodowe czy może wręcz przeciwnie - relacja całkowicie bez zobowiązań? Ta książka od samego początku aż do ostatniej strony przypomina przejażdżkę rollercoasterem. Emocjonalnym rollercoasterem. Bromberg naprawdę potrafi tworzyć historie wręcz przeładowane emocjami, które czytelnik odczuwa całym sobą. Czytając 'Bez zobowiązań' czułam się tak, jakby autorka wrzuciła mnie do środka tej opowieści i jakbym to ja przeżywała wszystko to, co przeżywali Lennox i Rush. Coś niesamowitego! Całkowicie kupiłam tę historię. Bardzo podobał mi się sposób, w jaki rozwinęła się relacja bohaterów, pomimo tych wszystkich przeszkód i tak zwanych: NIE, które by mogły im stać na przeszkodzie. (I stały, ale kto by się przejmował takimi sprawami? ?). Gdy człowiek czyta dużo romansów, to wydaje mu się, że już wszystko w książkach z tego gatunku widział i potrafi przewidzieć, w jakim kierunku zmierza fabuła. Nie inaczej jest w tym przypadku, ale przyznaję, że w pewnym momencie Bromberg udało mi się zaskoczyć, a zakończenie to ta pyszna wisienka na torcie. Ta powieść sprawia, że człowiek się uśmiecha i rozczula. Mam nadzieję, że seria będzie rosła w siłę i z każdym kolejnym tytułem będzie tylko lepiej! ??

Ocena : 6 Ocena książki 2022-04-19

Love_ksiazkowe

"Czujesz to, kiedy on jest twoim początkiem, środkiem i końcem. Kiedy myślisz o nim bez powodu. Kiedy chcesz dla niego jak najlepiej, nawet jeśli nie możesz być częścią jego świata." "Bez zobowiązań" to już drugi tom cyklu "Bezwzględna gra". Tym razem główną bohaterką jest Lennox Kincade, kolejna z czterech sióstr, które pracują w agencji swojego ojca i pozyskują sportowców. Książkę da się czytać bez znajomości poprzedniego tomu, ale po co odbierać sobie przyjemność, pierwszy tom był rewelacyjny, jak było z tym? Twórczość @kbromberg miałam okazję poznać stosunkowo niedawno. Autorka bardzo wysoko postawiła sobie poprzeczkę, a jej styl pisania sprawia, że przez jej książki się płynie. Tak było i tym razem. Lennox Ma dosyć tego, że w branży zdominowanej przez mężczyzn jest traktowana gorzej. Co więcej, inni agenci sportowi zarzucają jej, że pozyskuje swoich klientów, sypiając z nimi. Kobieta jest piękna, wygląda jak lalka barbie, a swego czasu brała udział w konkursie piękności. Ale ma ona do zaoferowania coś więcej, niż ładną buźkę. Postanawia przyjąć propozycję pracy, którą odrzucił za nią ojciec. Ma zwerbować do słabszej drużyny Rusha McKenziego, który uwikłał się w skandal. Ta relacja nie może się dobrze skończyć. Muszę przyznać, że ta część podobała mi się równie mocno co poprzednia. Rush pozytywnie mnie zaskoczył. Nie był skończonym dupkiem, jak mogłoby się wydawać. Tę parę od samego początku do siebie ciągnie, a chemię pomiędzy nimi widać gołym okiem. Czy zarwałam z nimi dzisiejszą noc? Być może. Czy żałuję? Absolutnie! Świetnie się bawiłam podczas czytania. Ogromnym plusem jest to, że pomimo tego całego ognia pomiędzy Lennox i Rushem, seks nie przyćmił całej historii. To miał być szybki romans, potem mężczyzna miał zniknąć, a jak wyszło? To trzeba przeczytać samemu. Trochę brakowało mi tutaj reszty sióstr i ojca Lennox. Autorka nie pozwala nam ich poznać, ale to może lepiej? W końcu kolejna książka będzie o następnej siostrze. Ja już nie mogę się doczekać.

Ocena : 6 Ocena książki 2022-04-15

glinka_54_czyta

Piekielnie dobra agentka i niecieszący się zbyt dobrą sławą gracz. Bardzo podobne światy, ale każdy z nich ma swoje problemy. Chemia, która między nimi jest pobudza każde zmyły, nie tylko bohaterów. Lennox, młoda i utalentowana kobieta, która potrafi pokazać pazurki i zawsze walczy o swoje. Jej praca wiąże się z współpracą ze światem mężczyzn, gdzie kobieta dostaje wszystko tylko ze względu na swój wygląd. Oczywiście oni tak myślą i nawet nie zastanawiają się, że ona ma coś więcej niż ładną buźkę. A ona ma prawdziwy talent do zdobywania i przekonywania. Niestety utraciła pewność siebie, przez to, że wszyscy myślą tylko o jej urodzie. Więc postanawia udowodnić wszystkim, że się mylą, a ona może zaoferować dużo więcej. Rush, facet, który zdobył wszystko o czym może przecięty człowiek tylko pomarzyć. Ma sławę, pieniądze i kobiety. Ale nikt nie wie ile pracy musiał w to wnieść, żeby to osiągnąć. Jeden incydent może wszystko przekreślić. Z wierzchu arogancki, ale w środku bardzo porządny i miły facet. Zamknięty w sobie, nie umie mówić o uczuciach, ale umie zadbać o kobietę w każdym aspekcie. Począwszy od bezpieczeństwa aż po zaspokojenie. Rush, to facet, który jednym spojrzeniem rozpala, ale ma w sobie coś takiego co mocno przyciąga i łaknie się go więcej. Nie tylko fizycznie, ale przede wszystkim psychicznie. Połączył ich seks bez zobowiązań. Zero uczuć, tylko cielesność oraz praca. Nie wiem jak to autorka zrobiła, ale ich chemię wyczuwać z każdej kartki, aż się wylewa z książki. Tych dwoje to zderzenie dwóch mocnych charakterów, które razem łączą się w mieszankę wybuchową. Idealnie się z sobą zgrywają. Ich rozmowy są pełne ciekawości i chęci poznawania siebie. Niby nie chcą nic więcej oprócz dobrej zabawy, ale czasem serce nie wybiera. Autorka zapewniła mi wiele różnych doznań i emocji. Udało jej się stworzyć bohaterów z trudami przeszłości i teraźniejszości. Ich troski są bardzo realistyczne, ale bardzo ciężkie. Czasem jak wracane było do tego co już było, to w moich oczach wiele razy zbierały się łzy. Miałam uciski w klatce piersiowej z bólu i cierpienia. Historia pokazuje jak jedno wydarzenie, może zniszczyć to na co się w życiu pracowało. A to wszystko za sprawą przeszłości o której nie chce się już pamiętać, ale to ona wykształciła wolę walki. Pokazuje jak jeden mały chłopiec swoją silną wolą i marzeniami, krok po korku udaje mu się zdobyć wszystko o czym marzył, a może nawet więcej. Pokazuje także, że nie wszystko to co mówią inni jest prawdą, a nawet to co się widzi. Żeby odkryć prawdę należy się mocno zagłębić w to wszystko i poznać przede wszystkim człowieka. To jak wygląda też nie daje nam prawa do oceny. Może być ona bardziej krzywdząca niż cios. Autorka ma w sowim piórze taką magię, że jej historie są niezwykłe, pełne emocji i trudnych tematów. One nie tylko bawią, podniecają, ale także i uczą. Pokazują wiele trudnych aspektów życia. Brak pewności siebie, walkę o marzenia i krzywdy jakie może wyrządzić jeden człowiek drugiemu. Rodzina to bardzo ważny element naszego życia. To ona wspiera i pomaga, chociaż tak jak każdy popełnia błędy. Kochani przygotujcie się na gorące sceny, od których wypieki na twarzy murowane, na ból w sercu i łzy na policzkach, na śmiech i złość. 11/10

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-06

love.s.books

Lennox pracuje w rodzinnej firmie, jednak nie jest tam traktowana poważnie. Nieraz ze względu na swoją urodę była traktowana gorzej. Gdy na jednej z konferencji słyszy przytyki, że klientów zdobywa przez łóżko, postanawia podpisać umowę, na którą nie godził się jej ojciec. Umowa okazuje się, jednak czymś innym niż myślała. Rush jest zawodnikiem Premier League, gdy wybucha afera z jego udziałem, postanawia wyjechać. Jego agent znajduje mu tymczasową pracę w Los Angeles, tam poznaje Lennox. Od pierwszych chwil między tą dwójką zaczyna iskrzyć, jednak bronią się przed tą relacją. Czy wyjaśnią się wszystkie nieporozumienia? Czy Rush oczyści swoje imię? Czy Lennox udowodni swoją wartość? To już druga część serii Bezwzględna gra. W poprzedniej książce poznaliśmy losy siostry Lennox. W tej przyszedł czas na kolejną z sióstr. Od samego początku widzimy, jak ciężko kobiecie jest się wybić w świecie, gdzie głównie królują mężczyźni, jak jest traktowana przez swój wygląd. Nikt nie docenia jej zasług, co źle na nią wpływa. Drugim ważnym wątkiem w książce jest niedomówienie. Główny bohater został oskarżony o coś, czego nigdy by nie zrobiła. A jednak prasa i plotki kładą się cieniem na jego karierze. Kolejną ważną sprawą są więzi, nie koniecznie rodzinne, ale czasem rodziną dla nas są osoby, na których nam najbardziej zależy. Rush poświęcić się dla chłopaka, którego traktował jak brata. Bał się, że cała afera doprowadzi go do złych decyzji. Książkę czyta się bardzo przyjemnie. Bohaterowie dają się polubić od samego początku. Gorące sceny rozgrzeją nas nieraz. Historia, przy której miło można spędzić czas. Polecam.

Ocena : 6 Ocena książki 2022-04-29

BRUNETTE BOOKS

Lennox Kincade to piękna  i młoda dziewczyna, która pracuje jako agentka sportowa w rodzinnej firmie. Z powodu swojej  urody doznała wielu upokorzeń i przykrości.  Otóż usłyszała, że zyskuje klientów  uprawiając seks  z nimi. Niestety nie ma wsparcia w rodzinie i czuje się jak pionek w rozgrywce ojca i sióstr.  Lennox chce udowodnić wszystkim swoją wartość i podejmuje się przekonania do gry seksownego i cieszącego się złą sławą zawodnika  Rusha McKenzie. On wyjechał z Anglii, aby skandal wokół niego przycichnął. Bardzo zabolało go to, że nawet bliscy uwierzyli mediom i oskarżyli go o coś, czego nie zrobił. Rush wyjeżdża do Los Angeles i tam poznaje seksowną i piękną Lennox Kincade, która  ma fatalną reputację. Od początku zaczyna między nimi iskrzyć,  ale agentka nie zamierza przespać się z Rushem. Taki romans pogrążyłby ich oboje. Czy powstrzymają się przed pożądaniem? Czy Lennox udowodni swoją wartość? Czy Rush oczyści swoją reputację? Drugi tom serii Bezwzględna gra jest tak samo dobry jak pierwszy. "Bez zobowiązań" to historia o Lennox, która traktowana jest przedmiotowo przez swoją urodę. Dziewczyna chce udowodnić wszystkim swoją wartość.  Na jej drodze staje Rush, który oskarżony jest o coś,  czego nie zrobił.  Autorka wymyśliła genialną fabułę.  Znakomita akcja. Ciekawie wykreowani bohaterowie,  których polubiłam od samego początku.  Autorka ma bardzo przyjemny styl, a jej książka wciągnęła mnie od pierwszej strony. Dostałam mnóstwo emocji. Spędziłam z nią miłe chwile.  Jeśli chcecie dowiedzieć się jak zakończy się historia Lennox i Rusha sięgnijcie po tę książkę.  Zapewniam, że będziecie świetnie bawili się.  Serdecznie polecam!

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-03

Book Coffee Cake

Książka autorski K. Bromberg "Bez zobowiązań" jest to kolejne spotkanie z siostrami Kincade. W tej części główną bohaterką staje się Lennox, która będzie musiała zmierzyć się ze swoimi lękami oraz plotkami, które wymyślają zazdrośni mężczyźni z branży. Jej kompanem będzie Rush McKenzie, który obecnie przechodzi kryzys wizerunkowy. Przeznaczenie sprawi, że ta dwójka będzie ze sobą pracować. Niewidzialne przyciąganie między nimi będzie widoczne już od samego początku, jednak przecież Lennox nie sypia ze swoimi klientami.. Brzmi ciekawie, prawda? Oj, wiem, że tak. ?Bez zobowiązań? to historia z gatunku tych lekkich romansów, przy których nie musimy zbytnio się wysilać podczas czytania. To historia sama nas pochłania, i uwaga szczerze nie można oderwać się od czytania. W środku nie ma miejsca na nudę, ciągle coś się dzieje. Autorka po raz kolejny stawia na dużą dawkę przeróżnych emocji. W środku nie zabraknie śmiechu, potyczek słownych czy też sytuacji gdy łezka zakręci się w oku. Główni bohaterowie to bardzo ciekawy duet. Trzeba przyznać, że autorka świetnie wykreowała zarówno postać Lennox jaki postać Rusha. Z pozoru oboje pochodzą z innego świata, mają inne wyobrażenia jeżeli chodzi o ich przyszłość, a jednak tak bardzo byli do siebie podobni. Oboje w młodym wieku stracili kogoś ważnego, a w dodatku oboje są dobrymi ludźmi, którzy na każdym kroku pokazują sobie jak pięknie może wyglądać życie, kiedy masz przy sobie kogoś kto się o ciebie troszczy. Ich relacja była budowana powoli, mimo tego, iż na początku mieliśmy wielkie bum. Tutaj nie było miejsca na rychłe uczucie. Zaufanie między nimi rodzi się z czasem, a moment kulminacyjny to moment, gdy pozwalają sobie otworzyć się na drugą osobę. Jeżeli zaś chodzi o bohaterów drugoplanowych, to jedno jest pewne w tej części jeszcze bardziej znienawidziłam postać Finna (ups), tak bywa. Natomiast Johnny i jego "dezynfekcja" wszystkiego całkowicie mnie rozbroiła. Wielkim atutem autorki z pewnością jest fakt, że pięknie pisze o emocjach. Potrafi wzbudzać wiele uczuć, zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych. Jeżeli już wspomniałam o emocjach, to nie mogę zapomnieć, aby wspomnieć o tym, że w środku znajdziecie również spicy sceny które potrafią rozpalić zmysły. Myślę, że postać Rusha skradnie nie jedno serce. Jedynym moim problemem co do tej historii jest fakt, że za bardzo jest podobna do pierwszej części. Rozumiem fakt, że jest to jedna seria, jednak jak dla mnie pojawia się za dużo schematów z książki ?Nie zadzieraj z nim?. Liczę, że kolejne książki z tej serii wprowadzą nutkę świeżości. Oczywiście nie wpływa to na moją ocenę jeżeli chodzi o ten tytuł. Bezapelacyjnie polecam Wam tą książkę, bo wiem, że z pewnością będziecie świetnie się przy niej bawić. "- Skąd wiadomo że to miłość? - pytam szeptem. - Czujesz to, kiedy on jest twoim początkiem, środkiem i końcem. Kiedy myślisz o nim bez powodu. Kiedy chcesz dla niego najlepiej, nawet jeśli nie możesz być częścią jego świata."

Ocena : 6 Ocena książki 2022-04-26

bez podpisu

K.Bromberg jak zwykle nie zawodzi. Polecam wszystkim!

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-06

Literatura Zmysłów

Jesteście fanami książek z motywem sportowców i zakazanego romansu? A może szukacie bohaterów o ognistym temperamencie? Wszystko to znajdziecie w książce K. Bromberg "Bez zobowiązań". To drugi tom serii "Bezwzględna gra", który trzyma równie wysoki poziom co tom pierwszy i dostarcza niezapomnianych wrażeń. Lennox Kincade jest agentką sportową. Dobrze wie, że pracuje w branży zdominowanej przez mężczyzn. Trudno jest jej zabłysnąć wiedzą i temperamentem, kiedy wszyscy oceniają Cię po wyglądzie. Mimo to Lennox jest zdeterminowaną i ambitną kobietą. Teraz ma szansę zabłysnąć. Jej nowym celem jest Rush McKenzie, gwiazda sportowa owiana złą sławą. Oboje mają problemy, z którymi boją się zmierzyć. Oboje unikają jak ognia zobowiązań, dlatego właśnie czują do siebie niewytłumaczalny pociąg i fascynację. Ich romans jest zakazany a mimo to oboje ryzykują. Dla chwili zapomnienia? Dla zabawy? We wspólnym pożądaniu odkryją ukojenie a każda rozmowa odkryje kawałek serca. Czy zdążą na czas odkryć, że to, co miało być romansem bez zobowiązań jest związkiem z obiecującą przyszłością? Wystarczy tylko zaufać, zaryzykować? Gra toczy się o wysoką stawkę! Fenomenalna kontynuacja serii! K. Bromberg przedstawia kolejnych bohaterów, którzy podbiją serca romansoholiczek! Autorka kolejny raz udowadnia, że w książce, która jest romansem (erotykiem) można przedstawić historię wzruszającą i ambitną. Można również zagrać na emocjach i poruszyć serce. ?Bez zobowiązań? należy do tych książek, które jeszcze na długo zostają w pamięci. Jeśli lektura ?Nie zadzieraj z nim? Was poruszyła to koniecznie sięgnijcie po kontynuacje serii. Gorąco zachęcam i już życzę miłej lektury!

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-11

Grzechuczyta

Czasem trudne sytuacje zaczynają się mnożyć w naszym życiu sprawiając, iż nagle potrzebujemy się wyrwać gdzieś, by na chwilę odpocząć, a być może też przemyśleć je i coś w nim zmienić. Nie zawsze jest to możliwe, gdyż czasem niezamknięte do końca sprawy dają o sobie znać prędzej, czy później przynosząc nam stos kolejnych zmartwień. Jednakże należy działać, by z tym walczyć i się nigdy nie poddawać. W książce spotykamy Lennox agentkę sportową, która pomimo licznych sukcesów, również ma na swoim koncie kilka wpadek, które niekoniecznie spodobały się jej ojcu i siostrom prowadzących z nią wspólnie rodzinną firmę zajmującą się sportowcami. Po tym, jak była świadkiem plotkowania kilku "kolegów po fachu" na jej temat, zaczęła nabierać wątpliwości, co do szczerości swojej rodziny i postanowiła coś zmienić w swoim życiu. Tym pierwszym krokiem było podjęcie współpracy z MLS zajmujących się piłką nożną, choć tej współpracy był przeciwny jej ojciec i początkowo bez jej wiedzy odmówił im na złożoną propozycję. Dziewczyna zatrzymała się w domu swego przyjaciela, ale jak się okazało nie był tam sam, gdyż na chwile wytchnienia po niedawnym skandalu zatrzymał się tam też Rush McKenzie, gwiazda piłki nożnej. Co połączy bohaterów? Jakie będą ich relacje? Jakie wydarzenia spotkają Rusha i Lennox? O tym w książce ?Bez zobowiązań? autorstwa K. Bromberg. Autorka ukazała odrzucenie człowieka w sposób oficjalny w przypadku Rusha, który rzekomo dopuścił się skandalicznego zachowania, jakim było przespanie się z partnerką kapitana własnej drużyny, natomiast w przypadku Lennox sprawa jest zupełnie inna. Owszem dziewczyna ma dość nadwyrężoną reputację wśród kolegów z pracy, ale aż tak bardzo się tym nie przejmowała, jednakże to zwątpienie, co do szczerości i uznania jej zasług przez rodzinę jest sporym ciosem, który ją zabolał. Nawet jeżeli jej przypuszczenia nie były w pełni uzasadnione, to jednak już one same skłaniają człowieka do zastanowienia się nad dalszym życiem. Takie odrzucenie przez najbliższych jak w przypadku bohaterów sprawia, że człowiek czuje się osamotniony i w ich przypadku szczęśliwie mieli u kogo się zatrzymać, by tam odnaleźć namiastkę wsparcia i zrozumienia. Niestety nie każdy ma takie szczęście, przez co życie różnie się może potoczyć i to niekoniecznie dobrze. Książkę czytało mi się szybko, a dzięki temu, że płaszczyzna na której odgrywała się akcja jest mniej spotykana wśród erotyków i romansów, pozycja mnie zaciekawiła i wciągnęła. Pojawia się w niej cała gama uczuć, które w większym lub mniejszym stopniu wywołały u mnie emocje, a także skłoniły do refleksji. Książka posiada pikantne sceny erotyczne, więc fanki gatunku powinny być zadowolone. Myślę, że okładka przyciągnie wzrok czytelniczek, nie tylko dzięki swej błękitnej kolorystyce, ale też przez przystojnego mężczyznę znajdującego się na niej. Gorąco polecam książkę wszystkim fankom gatunku, które w tym przypadku otrzymają pikantny romans ze sportem w tle naładowany różnymi przeżyciami, które niekoniecznie zawsze były szczęśliwe.

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-06

basik_czyta

"Bez zobowiązań" to druga część serii "Bezwzględna gra" K.Bromberg Lennox to młoda piękna, niezależna i pewna siebie kobieta, jedna z czterech sióstr Kincade. Jest agentem sportowym w rodzinnej firmie. Dziewczyna zwątpiła w siebie i w swoje umiejętności W tej seksistowskiej branży została upokorzona, kiedy usłyszała od współpracowników, że pozyskała swoich klientów sypiając z nimi. Nie ma wsparcia w rodzinie i czuje ?e jest pionkiem w grze swoich najbliższych. Chce udowodnić swoją wartość i podejmuje decyzje że przyjmie zlecenie, które odrzucił w jej imieniu jej ojciec. Ma zamiar przekonać przystojnego, seksownego oraz nie cieszącego się dobrą opinią Rusha McKenzi, który opuścił Wielką Brytanię, aby odczekał, aż skandal wokół jego osoby ucichnie. Najbardziej go zabolało że wszyscy jego bliscy uwierzyli mediom i nawet nie zapytali czy naprawdę zrobił to o co jest posadzany. Przyjeżdża do Stanów Zjednoczonych, a los na jego drodze stawia seksowną i bardzo pikną? kobietą ale o fatalnej reputacji . Oboje zamieszkują w domu należącym do ich wspólnego przyjaciela. Od pierwszego spotkania między nimi zaczyna iskrzyć i czują wobec siebie fascynacje i przyciąganie. Co wydarzyło się w Wielkiej Brytanii? Czy będą potrafić powstrzymać pożądanie? "Bez zobowiązać" to pełna emocji i napięcia książka, która dostarcza wielu wrażeń. Autorce udało się stworzyć fajną i lekką powieść, która pobudza wyobrażnię. Czyta się bardzo przyjemnie, a historia wzrusza i bawi, co oznacza że warto po nią sięgnąć. Dziękuję @editio.red i @literatura.zmyslow za egzemplarz do recenzji

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-06

Diabolus_einm_legis

Recenzja Tytuł: Bez zobowiązań Autor: K.Bromberg Wydawnictwo: Editio Red "Nadzieja bierze mnie w ramiona i trzyma w swoich objęciach, ociera mi łzy i mówi, że dziś, jutro, za dwa dni wszystko będzie dobrze, a ja jestem na tyle szalona, że ośmielam się w to wierzyć." ? Tahereh Mafi Lennox Kincade ? młoda kobieta pracująca w rodzinnej firmie jako agentka sportowa, ma wrażenie, że jest nic nie wartym pionkiem w nierównej rozgrywce rodzinnej. W dodatku ma fatalną reputację do której już z pozoru przywykła, jednakże pewnego dnia nie wytrzymuje i postanawia wszystkim udowodnić ile jest warta, dlatego przyjmuje zlecenie w którym musi przekonać gwiazdę Premier League do gry w gorszych barwach. Tą gwiazdą okazuje się niezwykle przystojny Rush McKenzie, który również ma za sobą nieprzuchylny do jego kariery skandal. Dwie poranione przez ludzi dusze spotykają się na wspólnej drodze, gdzie juz od początku oboje czują między sobą iskry pożądania. Czy będą potrafili zdusić uczucie jakie kiełkuje się między nimi dla dobra swoich opini? O tym musicie przekonać się sami sięgając po tę książkę, która jest drugim tomem serii Bezwzględna gra! Emocję niczym na najlepszym kinowym hicie, pomieszane z nutką pikanterii i wszelakich intryg! Tak, to właśnie znajdziecie w książce, która pochłonęła mnie od pierwszych stron! Potrafiła zaskoczyć nie raz i nie dwa razy, a genialna i nietuzinkowa fabuła tylko podsycała moje emocję podczas zatracania się w stronach tej książki! Autorka ma bardzo przyjemne i lekkie pióro, które pochłania czytelnika od pierwszych stron Z czystym sumieniem i gorącą przyjemnością polecam sięgnąć po tą pozycję! Współpraca z Editio Red dziękuje za zaufanie oraz egzemplarz #editiored #booklover #bookstagrampolska #czytamlegalnie #czytamuczciwie #czytamlegalnietomojaduma

Ocena : 6 Ocena książki 2022-05-15

Monika

RECENZJA Autor: K. Bromberg @kbromberg Tytuł: "Bez zobowiązań" Cykl: Bezwzględna gra #2 Wydawnictwo: @editio.red " Bez zobowiązań" K. Bromberg jest pierwszą książką tej że autorki którą miałam okazję przeczytać, i dopiero teraz widzę ile mnie ominęło. Na szczęście w swojej biblioteczce posiadam kilka jej wcześniejszych powieści i teraz z ogromną przyjemnością po nie sięgnę. Bardzo spodobała mi się ta książka pochłonęłam ją w tempie ekspresowym, autorka świetnie wykreowała głównych bohaterów, co do fabuły to, nie bardzo jest się do czego przyczepić ogólnie książka jest na prawdę spoko ? i dobrze się ją czyta. Fajnie jest czasem sięgnąć po coś innego niż mafia. Nie czytałam zbyt wielu książek z motywem sportowym na swoim koncie mam może ze trzy, cztery, nie więcej jednak "Bez zobowiązań" jest teraz moim numerem jeden, dodatkowo na plus działa to że każdą część można czytać osobno bez znajomości wcześniejszego tomu. W najbliższym czasie zamierzam nadrobić zaległości i przeczytać tom 1 czyli "Nie zadzieraj z nim" bo ta seria jest na prawdę warta uwagi. Autorka zdaje się być lubiana, zaobserwowałam też że blogerki dość często sięgają po jej książki, a i opinie na temat samej twórczości autorki są na prawdę dobre z czym oczywiście się zgadzam po mimo tego że, to dopiero moje pierwsze spotkanie z nią. Lennox wraz z ojcem i trzema siostrami pracują w rodzinnej firmie. Dziewczyna jest agentką sportową, jej bliscy nie są do niej zbyt dobrze nastawieni uważają że swoje osiągnięcia zawdzięcza swojej urodzie. Chcąc zawalczyć o siebie, swoją opinię oraz pokazać jak jest silna podpisuje nowy kontrakt, a jej zadaniem jest przekonać Rusha McKenzie do zagrania w dużo słabszym klubie. Rusha McKenzie zawodnik Premier League pojawił się w USA z zamiarem przeczekania afery która toczyła się w około jego osoby. Gdy na jego drodze staje Lennox, Rusha liczy że pomoże mu ona naprawić zrujnowany wizerunek. Od pierwszej chwili pomiędzy tą dwójką wyczuwalne jest napięcie, i przyciaganie. Tylko czy romans jest teraz tym czego im trzeba? Jak potoczą się ich losy? Co wybiorą karierę czy miłość? Jeśli jesteście ciekawi historii Lennox i Rusha to zapraszam do lektury.

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-07

Paulina

RECENZJA Z panią Bromberg dotychczas było mi nie po drodze. Do tej pory przeczytałam dwie książki autorki . "Ściema " bardzo mi się podobała ( recenzja tej książki jest jedną z pierwszych recenzji na moim profilu ) natomiast pierwsza część serii Życiowi Bohaterowie czyli "W kajdankach miłości " pokonała mnie i odpuściłam ją sobie w połowie. Postanowiłam , że dam szanse autorce i dzięki uprzejmości @editiored miałam okazję przeczytać najnowszą książkę K. Bromberg czyli "Bez zobowiązań " i jest to druga część serii Bezwzględna Gra. Pierwszej części nie miałam okazji przeczytać i nieco obawiałam się , że po prostu będę się gubić w książce jednak niepotrzebnie się obawiałam bo spokojnie można czytać ją bez znajomości pierwszej części. Jeśli miałabym jednym zdaniem określić tę książkę brzmiałoby ono : "w sam raz na raz " . "Bez zobowiązań " to lekka, przyjemna książka, idealna na jeden wieczór. Styl autorki tym razem bardzo przypadł mi do gustu a sceny łóżkowe są świetnie napisane. Od pierwszej strony widać, że autorka wlała w tę książkę całą masę emocji . Poprzednie książki autorki, którą czytałam pod tym względem to pikuś w porównaniu z "Bez zobowiązań " . Muszę przyznać, że mocno wczułam się w historię Lennox i Rusha. Autorka sprawiła, że przez książkę po prostu się płynie , pochłonęłam ją niczym gąbka wodę. Co najważniejsze bohaterowie tej książki od razu zyskali moją sympatię. Zarówno Lennox jak i Rush to postacie , do których chciałoby się przytulić a jednocześnie imponują swoją siłą. Bardzo mocno trzymałam kciuki za ich relację . Mogę śmiało napisać , że polecam "Bez zobowiązań " . Koniecznie muszę mieć na swoim regale również pierwszą część tej serii a na kolejne czekam z niecierpliwością. #opetanapoleca

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-07

Anna

Mam to szczęście, że ostatnio w moje łapki wpadają same dobre książki . Wśród nich nie mogło zabraknąć "Bez zobowiązań". Oczywiście, żeby nie było zbyt słodko, jest jedna rzecz, do której już na samym początku muszę się przyczepić i jest to... okładka ? Powiem Wam, że ostatnio gołe klaty (boki i plecy) w ogóle mnie nie ruszają ? A do czego się nie przyczepię? Po pierwsze do fabuły, która skupia się wokół Lennox Kincade, która mocno zawiodła się na rodzinie i Rusha McKenzie ,sportowca, który za maską playboya skrywa zupełnie inne oblicze. Oj, uwierzcie, ta dwójka to wbrew pozorom prawdziwa mieszanka wybuchowa. Łatwo nie będzie. Stop! Jednak jest druga rzecz, do której się przyczepię! To upartość Lennox ? Po drugie nie przyczepię się do stylu autorki. Chociaż jak doskonale wiecie Bez zobowiązań to drugi tom serii #bezwzględnagra , było to moje pierwsze spotkanie z twórczością Bromberg. I chociaż niczym nie powaliła mnie na kolana, to jednak sprawiła, że spędziłam z bohaterami kilka naprawdę owocnych godzin ? To się naprawdę dobrze czytało. Po trzecie nie przyczepię się do przesłania: pamiętajcie, że uroda i pieniądze nie zawsze równają się szczęściu. Można być pięknym i bogatym, uśmiechać się do ludzi od ucha do ucha, a w środku krwawić boleśnie każdego dnia. Pozory, pozory, pozory. Wiadomo, że nie będę polecać tej książki każdemu, bo doskonale zdaję sobie sprawę, że zagorzali fani horrorów, już po 10 stronach spalili by ją na stosie ? Ale jeżeli tak jak mnie, miłosne klimaty nie są Wam straszne, to ta historia bez wątpienia przypadnie Wam do gustu ?? Zresztą, jesteście właśnie na stronie editio - wiadomo zatem czego tu szukacie, prawda? Ja autorkę na pewno będę miała na oku ?

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-01

booklover_52

Lubię książki, które oprócz ukazania relacji bohaterów, niosą ze sobą coś więcej. K. Bromberg w "Bez zobowiązań" pokazuje, że aby osiągnąć sukces najpierw trzeba dać z siebie 110% i że ta droga wcale nie jest łatwa. Poznajemy tu kolejną siostrę Kincade, która próbuje udowodnić, że wygląd to nie jej jedyna zaleta. Zważywszy na zawód, który pełni i osoby, które ją otaczają jest to niestety trudne. Ludzie bardzo często oceniają innych na podstawie plotek i zapominają, że słowa mogą ranić nawet mocniej niż niektóre czyny. Lennox stara się jednak nie patrzeć na innych, tylko skupiać się na tym, co kocha robić. Gdy obserwowałam, jak wiele wysiłku kosztowało ją czasami powstrzymanie łez, było mi naprawdę przykro. Z kolei, gdy patrzyłam, jak rozwija się jej relacja z Rushem, ciężko było mi się nie uśmiechać. Co do Rusha to za ogromny plus uznaje ukazanie fragmentów jego przeszłości. Te sceny, chociaż bolesne, pozwoliły mi lepiej poznać jego postać i zrozumieć motywy postępowania. Nie wiem, czy ja bym się zdobyła na takie poświęcenie, ale Rush dzięki temu co zrobił, bardzo zyskał w moich oczach. Odznaczył się ogromną lojalnością. Nie można mu też odmówić odwagi, siły i osobistego uroku. Ten mężczyzna miał serce na dłoni, którą wyciągał do najbliższych mu ludzi. Dodatkowym elementem jest tu sport. Z zainteresowaniem śledziłam potyczki między agentami, a także obserwowałam rozwój kariery Rusha. "Bez zobowiązań" to naprawdę wartościowa historia, z którą przyjemnie można spędzić wieczór. Co prawda zabrakło mi kilku scen pod koniec, które jeszcze bardziej by mnie usatysfakcjonowały, ale i tak dobrze będę wspominać lekturę.

Ocena : 5 Ocena książki 2022-04-13

Złotowłosa i Książki

Lennox Kincade jest jedną z czworga sióstr, których życie obraca się wokół sportu. Pieczę nad wszystkimi działaniami sprawuje ich ojciec. Jednak dla Lennox praca jako agenta sportowego to pasmo nie tylko sukcesów zawodowych, ale także seksistowskich uwag i niesłusznych oskarżeń. A ostatnio doszło do niej, że czuje się niczym pionek, który każda z siostr i ojciec mogą ustawić według ich wyborów. Chcąc odetchnąć od tego wszystkiego, a także przy okazji udowodnić rodzinie, że można jej powierzyć konkretne zadania, podpisuje umowę na kształt diabelskiego paktu. Jej zadanie ma polegać na zwerbowaniu gwiazdy Palmer League do gry w barwach słabszej MLS. Tym zawodnikiem jest sam Rush McKenzie. Przystojniak uwikłany w skandal. Czy będą umieli powstrzymać rodzące się pożądanie? Czy Lennox uda się pozyskać Rusha? A co on na to? O co chodzi tak dokładnie z tym skandalem? Seria "Bezwzględna gra" z każdym kolejnym tomem podoba mi się coraz bardziej. Mamy charakternych sportowców i kobiety w roli agentki sportowej, która musi mierzyć się z wieloma problemami. To męski świat a kobiety mogą być tylko miłym dodatkiem. Ale siostry Kincade udowadniają, że uroda i inteligencja mogą iść w parze. A przede wszystkim wartość człowieka i sama osoba a nie ilość gotówki, która wpłynie na konto. Lennox to postać kobieca, piękna a przy tym bystra i inteligentna. Trochę bezczelna ale przy tym szczera i z kręgosłupem moralnym. A to najważniejsze. Bardzo sympatyczna. Rush to pewny siebie sportowiec. Trochę arogancki, trochę bezczelny i ociupinkę zbuntowany ale nie przeświadczony o swojej doskonałości. Wie, że ma talent, że dostał szansę od losu ale nie zmienił się w lwa salonowego. Nie bryluje i nie zależy mu na szynie medialnym wokół jego osoby. Najważniejszy jest sport. I właśnie to mi się w nim spodobało. Został sobą. Historia sama w sobie jest prosta i piękna. Momentami wzruszająca, a chwilami wyzwalająca frustrację i złość. Szczególnie, gdy chodziło o to typowe seksistowskie podejście. Ale przede wszystkim nie zabrakło chemii i niewidzialnego przyciągania. Tej chemii, która z każdą kolejną stroną nabierała coraz bardziej intensywnych barw. To było niezwykle smakowite i cudownie budowało napięcie erotyczne między bohaterami. Autorka pokazała jak ciężko jest zaufać. Uwierzyć w szczere intencje drugiej osoby. A jak jeszcze ciężej jest się otworzyć. Szczególnie, gdy przeszłość nadal tkwi i nie daje o sobie zapomnieć. To fajna, lekka książka. Pobudza wyobraźnię a autorka ma fajny i lekki styl. Kolejny tom świetnej serii, który dostarczył mi wielu emocji i wrażeń. Polecam.

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-08

Zalezna_od_ksiazki

Lennox jest jedną z sióstr, która pracuje w niezbyt sprzyjającej kobietom branży. Dziewczyna jednak chciała udowodnić swoją siłę i jako agentka sportowa miała za zadanie przekonać zawodnika Premier league do grania w ich barwach. Rush doświadczył jednej z najbardziej raniących krzywd. Kiedy zostaje oskarżony o zdradę, bliscy nie wierzą w jego niewinność. Kiedy na jego drodze staje Lennox, mężczyzna ma nadzieję na poprawę wizerunku. Druga część serii ,, Bezwzględna gra" jest bardzo wciągająca. Dzięki temu, że książka opowiada historię innych bohaterów, można ją czytać bez znajomości pierwszej części. Tak na prawdę spodziewałam się czegoś innego po tej książce. Ale czy się zawiodłam? Nie! Myślałam że będzie to kolejny oklepany romans z narcystycznym bohaterem. Cieszę się, że jednak znalazło się tutaj coś więcej. Myślę że tutaj idealnie się sprawdzi ,,Pozory mylą". Przemyślenia głównych bohaterów wywołały we mnie wiele emocji. Rozdziały są podzielone, tak więc poznajemy różne perspektywy i dzięki temu mogłam lepiej zrozumieć poczynania bohaterów. Historia pełna bólu, namiętności, miłości i traumatycznych zdarzeń. Na pewno warto po nią sięgnąć.

Ocena : 5 Ocena książki 2022-04-19

wioletreaderbooks

Krótkotrwały romans, który miał się szybciej skończyć aniżeli się zaczął, ale co gdy serce nie chce odpuścić i nie chce zapomnieć o niesamowitych chwilach z mężczyzną, który ukrywa się pod maską ? "Delikatność to domena romansu. W tej chwili chodzi o zwykłe pożądanie w najczystszej formie." Czas na historię drugiej z sióstr ? Lennox, która nie do końca czuje się doceniona przez swoich bliskich. Wszyscy uważają, że jest tylko ładną buźką. Dziewczyna postanawia się odciąć i pokazać, że stać ją na więcej. Ale na jej drodze staje zbuntowany, brytyjski sportowiec - Rush. Miłość nie musi tak wyglądać. Nie ma jednej definicji. Miłość zawsze polega na braniu i dawaniu, ale w przypadku każdego człowieka wygląda to inaczej. Biznes czy miłość ? Czy w tym świecie jest czas na jedno i drugie Czy niesamowite przyciąganie wystarczy, aby tych dwoje zbudowało coś stabilnego ? Tylko jak rozwiązać sytuację odległości ? ona w Ameryce, a on tam w Wielkiej Brytanii Czujesz to, kiedy on jest twoim początkiem, środkiem i końcem. Kiedy myślisz o nim bez powodu. Kiedy chcesz dla niego jak najlepiej, nawet jeśli nie możesz być częścią jego świata. Drugi tom w mojej opinii nie przebił tomu pierwszego. Była to historia troszkę mniej skomplikowana, mniej charyzmatyczna niż część poprzednia. Brakowało mi tu ognia ze strony bohaterki, bo bohater jest tutaj zdecydowanie wiodącą postacią. Jego przeżycia, podejście do spraw zarazem wzrusza, ale i chwyta za serce. Akcja dynamiczna, ale coś zdecydowanie w niej mi zabrakło. Takiego żywszego poweru, ognia. Oceniam na mocną 7 i czekam na trzeci tom z tej serii. Mam nadzieję, że tam Autorka ponownie da czadu !

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-06

Sylwia

Dziś przychodzę do Was, z kolejnym gorącym romansem sportowym od K. Bromberg. ? ?Bez Zobowiązań? to drugi tom z serii ?Bezwzględna Gra?. Tym razem poznajemy historię królowej piękności, oraz brytyjskiej gwiazdy Premier League. Lennox jest agentką sportową, w świecie rządzonym przez mężczyzn. A do tego czuję się ignorowana i traktowana przez rodzinę jak dziecko, a jej koledzy z branży uważają, że klientów zdobywa przez łóżko. Chcąc udowodnić coś innym wyjeżdża do LA i podejmuje pracę w MLS. Natomiast Rush ucieka przed skandalem, który wstrząsnął jego życiem i karierą. Ucieka przed problemami do La, gdzie spotyka Lennox. ? Lennox to mój ulubiony typ bohaterki. Jest silna, piękna i lojalna wobec tych, których kocha. ?? Stara się wykazać w branży rządzącej przez mężczyzn, którzy za każdym razem ją dyskryminują ze względu na wygląd i płeć. Podobało mi się w niej też to, że nie było stereotypu i nie działała przeciwko Rushowi, żeby się sprawdzić i rozwinąć swoją karierę dalej. ? Jest kobietą z silnym kompasem moralnym i to w niej pokochałam. ? W twórczości K. Bromberg jest coś magicznego. ? To co uwielbiam w jej książkach najbardziej, to emocje. A ich tutaj było pełno. ? Postacie były prawdziwe i barwne. Chemia między nimi była wyczuwalna, już od pierwszego spotkania. "Bez Zobowiązań" to jedna z tych lektur, których się nie odkłada podczas czytania. ? I pomimo, że książki z tej serii można czytać jako samodzielne historię, to ja zachęcam do poznania ich po kolei. A ja jako fanka twórczość Bromberg, z niecierpliwością wyczekuję trzeciego tomu, bo ta seria zapowiada się coraz lepiej!

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-06

@zakochana_w_romansach

"Czasami łatwiej jest postępować zgodnie ze swoją reputacją lub wykreowanym obrazem siebie, niż być szczerym z samym sobą". W drugim tomie serii ?Bezwzględna gra? poznajemy Lennox ? kolejną z sióstr Kincade, która naprzemiennie z drugim bohaterem Rushem opowiadają nam swoją historię. Ona jako jedna z czterech sióstr zawsze była postrzegana przez mężczyzn w branży jako ta piękna siostra, która dzięki urodzie zdobywa klientów. To, w jaki sposób była oceniania i jak, wydawało się mało wiary, pokłada w niej ojciec i siostry, sprawia, że Lennox na przekór decyzji rodziny postanawia przyjąć pracę, która ma udowodnić innym jej wartość. Wszystko komplikuję się, gdy dowiaduje się, na czym będzie polegać jej zadanie ? a właściwie na kim. Rush, to czołowy zawodnik grający w jednym z najlepszych drużyn piłkarskich. Po aferze ze swoim udziałem nie ma wyjścia ? musi wyjechać z Europy do Stanów Zjednoczonych, by tam, angażując się w projekt załatwiony przez agenta, przeczekać ?burze?, jaka została wywołana w mediach oraz klubie, dla którego grał. Los, czy też przeznaczenie sprawia, że oboje ? Lennox i Rush zamieszają w jednym domu należącym do ich przyjaciela. Od początku czują wobec siebie fascynacje. Tylko czy jest sens zaczynać coś, co będzie mieć wyznaczoną datę zakończenia? A może to właśnie to, że będą mieć dla siebie tylko określony czas, sprawi, że ich namiętność nie przerodzi się w nic więcej? ?Bez zobowiązań? to z pewnością kolejna, naprawdę dobrze napisana i pełna emocji historia, którą storzyła K.Bromberg. Pierwszy tom bardzo mi się podobał, więc byłam niezwykle ciekawa jak wypadanie drugi i nie zawiodłam się, bo czas spędzony z bohaterami uważam za naprawdę udany. Tak naprawdę miałam czytać tę historię dopiero za jakiś czas, ale w trakcie przygotowań do świąt postanowiłam włączyć sobie audiobooka i po wysłuchaniu ponad stu stron, nie widziałam innej możliwości, jak dokończenie jej w papierze. To, co znów bardzo mi się podobało, to bohaterowie jakiś stworzyła bohaterka. Każdy z nich z pozoru miał wszystko, czego pragnął, jednak po dokładniejszym poznaniu Lennox i Rusha dowiadywałam się o nich rzeczy, jakiś się nie spodziewałam. Ona pragnie, by ludzie doceniali ją za ciężką pracę. On walczy o pozostanie w klubie i szacunek, który tak łatwo utracił. Oboje nie szukali niczego poza chwilą oddechu, jaki dawała im relacja bez zobowiązań. Jednak ta historia doskonale pokazuję, że nie zawsze nasze życie układa się tak, jakbyśmy tego chcieli i możemy albo się z tym pogodzić, albo walczyć o to, by naprawdę być szczęśliwi. Ja, z drugiego tomu serii jestem bardzo zadowolona i z ciekawością wypatruję następnego, przedstawiającego opowieść kolejnej siostry. Mam nadzieje, że niebawem będziemy mogli ją poznać, a dziś nie pozostaje mi nic innego, jak polecić wam historię Rusha i Lennox, mając nadzieje, że dostarczy wam tak samo wiele emocji.

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-06

chaos_czytelniczy

Być może już to wiecie, ale jestem ogromną fanką książek Kristy. Zaczęło się dawno temu od Driven i jk najbardziej trwa do dziś przy "Bez zobowiązań". Autorka ma lekki, bardzo przyjemny styl. Te książki pochłania się z przyjemnością - nie tylko dlatego, że są świetnie napisane, ale też dlatego że poruszają najróżniejsze tematy. Od tych trudnych, przez obyczajowe, aż do pełnych humoru, zabawnych sytuacji na rozładowanie napięcia. Cieszę się, że po pierwszy tom sięgnęłam zaraz po premierze, dużo wcześniej, bo to sprawiło że mogłam poznawać bohaterów drugiej - Lennox i Rusha - od nowa. Krótko i na temat: czy polecam? Oczywiście, że tak. Książka będzie wręcz idealna na majówkę - wciągnie was, trochę wzruszy i trochę rozbawi. Będzie doskonałą rozrywką! A mnie pozostało czekać na trzeci tom, bo czuję, że to będzie ogień! ?

Ocena : 5 Ocena książki 2022-05-08

Opowiem_ci_o_bookach

"Bez zobowiązań", to drugi tom serii #bezwzględnagra. To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki i na pewno nie ostatnie. Książka ze zdjęcia okazała się wciągającym romansem z genialnymi bohaterami. Relacja Lennox i Rusha to czysty ogień. Z każdą kolejną stroną robiło się coraz gorącej. Jednak powieść ?Bez zobowiązań?, to nie tylko romans tej dwójki, a również walka o swoją wartość. Autorka w swojej powieści pokazuję, że w życiu nie ma nic za darmo i w pewnym momencie za nawet najmniejszą pomoc będzie trzeba zapłacić i to 10 razy drożej. Bardzo bardzo polecam wam ten tytuł! Ja oczyście czekam na kolejne tomy tej serii ? #cytaty ?Jesteś sercem tej drużyny, a ta drużyna jest twoim sercem.? "Jesteś gotowy spłonąć razem ze mną Rush?" "Dałeś mi zachód słońca(...) Nikt wcześniej mi tego nie podarował."

Ocena : 4 Ocena książki 2022-04-24

Książki Dobre Jak Czekolada

"Bez zobowiązań" to drugi tom serii "Bezwzględna gra" autorstwa Kristy Bromberg. W drugiej części poznajemy historię kolejnej siostry. Lennox, tak jak jej rodzeństwo, pracuje w rodzinnej firmie, która zajmuje się reprezentowaniem sportowców i dbaniem o ich interesy. Kobieta w ostatnim czasie zwątpiła w siebie i swoje umiejętności. Miała okazję usłyszeć od kilku mężczyzn z branży niepochlebne opinie na swój temat. Sugerowano, że zdobywa swoich klientów w nieodpowiedni sposób i że tylko płeć daje jej przewagę nad jej konkurentami. W dodatku nie otrzymuje oczekiwanego wsparcia od rodziny i boi się, że oni podzielają te pogłoski. To wszystko sprawia, że Lennox zaczyna się zastanawiać, czy naprawdę jest tak niewiele warta, czy naprawdę tylko uroda jest jej atutem. Postanawia sprawdzić się i przyjmuje niecodzienne zlecenie. Rush Mackenzie uciekł z Wielkiej Brytanii po skandalu, jaki wywołał. Media oskarżyły go o przespanie się z żoną kolegi z drużyny. W tym wszystkim najbardziej boli go to, że nikt nie zapytał go, czy naprawdę to zrobił. Wszyscy z góry założyli, że właśnie tak było. Mężczyzna przeżywa kryzys zaufania do otaczających go osób. Ukrywa się w domu swojego przyjaciela w Ameryce, do którego też trafia Lennox. Oboje są na życiowym zakręcie, oboje się pogubili i muszą odnaleźć prawdę o sobie. Czy razem im się to uda? W tej książce najbardziej podobało mi się przekaz, który Bromberg ukryła w historii bohaterów. Fakt, że osiągnięcia kobiet są zbyt często sprowadzane do ich urody. Fakt, że kiedy ktoś jest o coś posądzony, nie pytamy u źródła, a wierzymy w plotki. Autorka pokazała, jak te dwa zachowania mogą być bolesne. Doceniam też fakt, że relacja głównych bohaterów rozkwitała powoli. Jej poszczególne etapy były rozplanowane, a nie, jak w niektórych książkach, przyspieszone tak, że aż nierealne. Pierwszy tom o wiele bardziej mnie ciekawił. Chemia między bohaterami była tam lepiej opisana. Fabuła bardziej trzymała w napięciu. Na tle pierwszego tomu, drugi jest przeciętny. Mimo to, wyczekuję trzeciego tomu i historii kolejnej z sióstr.

Ocena : 4 Ocena książki 2022-04-05

sunreads1

6.7/10 "𝐖𝐢𝐞𝐦 𝐣𝐮𝐳, 𝐳𝐞 𝐭𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐳𝐜𝐳𝐲𝐳𝐧𝐚 𝐧𝐨𝐬𝐢 𝐬𝐞𝐫𝐜𝐞 𝐧𝐚 𝐝𝐥𝐨𝐧𝐢 𝐝𝐥𝐚 𝐭𝐲𝐜𝐡, 𝐤𝐭𝐨𝐫𝐳𝐲 𝐳𝐚𝐬𝐥𝐮𝐠𝐮𝐣𝐚, 𝐛𝐲 𝐣𝐞 𝐳𝐨𝐛𝐚𝐜𝐳𝐲𝐜." Nikt nie uwierzył Rush’owi, nikt nawet nie zapytał, czy nagłówki są prawdziwe. Po wybuchnięciu skandalu z nim w roli głównej, piłkarz jest zmuszony opuścić Liverpool i wyjechać do Ameryki, by “przeczekać sytuację”, nie wiedząc, jak dalej potoczy się jego kariera sportowa. Zatrzymując się w domu przyjaciela, spotyka Lennox, która ma dość wytyków ze strony mężczyzn w jej fachu ze względu na jej płeć i urodę, a także braku wiary i zaufania ze strony bliskich, więc spontanicznie podpisuje kontrakt, który jak się później okazuje, wiąże ją do ścisłej współpracy z Rush’em. Do czasu gdy się tego dowiaduje, Lennox i Rush’a już łączy niezwykłe przyciąganie, a do czasu zakończenia kontraktu połączy ich coś, co może sprawić, że pożegnanie okaże się słodko-gorzkie. Nie wiedziałam, czego się spodziewać sięgając po tę książkę, ale wiedziałam, że pierwszy tom postawił poprzeczkę bardzo wysoko. Historia Lennox i Rush’a podobała mi się trochę mniej, ale nie pozostaje daleko w tyle, bo w typowym dla siebie zwyczaju autorka sprawiła, że koniec końców przepadłam dla bohaterów i mocno im kibicowałam. Choć początkowo coś mi nie “stykło”, a i nawet po lekturze muszę powiedzieć, że “Bez zobowiązań” wypada trochę słabiej przy innych książkach Bromberg, które dotąd czytałam, to wciąż jest to bardzo dobra lektura. Czegoś mi zabrakło, choć nie potrafię wskazać, czego dokładnie, ale inne pozycje mocniej do mnie przemówiły i mnie zachwyciły, natomiast to jest bardziej przyjemny, lekki romans, który jednak zaskoczył mnie ilością poruszonych wątków i problemów, które uczyniły je ciekawszą i sprawiły, że łezka zakręciła mi się w oku. Myślę, że polubicie oboje bohaterów. Lennox to agenta sportowa, która mierzy się z wątpliwościami odnośnie samej siebie, zarówno w życiu osobistym, jak i w pracy, i z pewnością nie pomaga fakt, że jej rywal rozpowszechnia kłamstwa na temat jej etyki pracy, a rodzina nie wydaje się być z nią całkowicie szczera. Choć przedstawiona jest jako silna i zdecydowana, jednocześnie ma chwile słabości, które czynią ją bardziej autentyczną. Jednak to historia Rush’a mocno mnie poruszyła. Choć początkowo wydaje się stereotypowym, pewnym siebie sportowcem, z którym głównym główną bohaterkę łączy przyciąganie od dosłownie pierwszej sekundy, to w jego postaci jest wiele głębi, samotności i niezrozumienia. W książce pojawiają się retrospekcje do jego nastoletnich czasów, dzięki czemu widzimy, jak stał się człowiekiem, którym dziś jest, co czyni jego wątek jeszcze smutniejszym. Tym, co mają ze sobą wspólnego jest znajomość bólu, który pochodzi z niewiary bliskich w nich samych. Dzięki dwustronnej narracji możemy śledzić, w jaki sposób wzajemne zainteresowanie przemienia się w przyjaźń, a ta rozwija i staje czymś więcej, z czym bohaterowie zaczynają walczyć i odnośnie czego mają mieszane uczucia i obawy. Autorka stworzyła opowieść o walce o drugą osobę, o utracie wiary w ludzi, o rodzinie i konsekwencji jej braku, lojalności, wątpliwościach, cenie sławy, pasji, kłamstwach i manipulacjach, a przede wszystkim o miłości. Takiej która rodzi się niespodziewanie i w złym - a może właśnie idealnym? - czasie, pomiędzy ludźmi pochodzącymi z dwóch różnych światów, a jednocześnie tak podobnymi do siebie. Koniec końców zamknęłam książkę z melancholijnym uśmiechem.

Ocena : 3 Ocena książki 2022-05-06

bez podpisu

Hejka! Dzisiaj przychodzę do Was z książką do której mam bardzo mieszane uczucia. Na początek przybliżę Wam fabułę, a później swoją opinię. Poznajemy tutaj Lennox. Tak samo jak swoja rodzina pracuje w firmie, której zadaniem jest reprezentowanie sportowców i dbanie o ich interesy. Coś takiego jak manager. Dziewczyna zaczęła wątpić w swoje umiejętności. Dodatkowo wszelakie opinie mężczyzn dolały oliwy do ognia. Większość z nich brzmiała, że zdobyła swoje stanowisko nie zdolnościami, tylko ciałem? Dodatkowo nie mogła też liczyć na pomoc rodziny. Dzięki temu chce tak naprawdę sprawdzić ile jest warta i przyjmuje dość niecodzienne zlecenie. Rush uciekł ze swojego dotychczasowego życia z Wielkiej Brytanii. Oskarżono go o przespanie się z żoną kolegi. Jednak czy tak naprawdę to zrobił? Przez to, że nikt nie zapytał się go jak tak naprawdę było jego zaufanie zmalało co do ludzi. Ich ścieżki łączą się w domu jego przyjaciela. Czy dadzą radę odnaleźć siebie nawzajem? Książka zapowiadała się naprawdę świetnie, ale może miałam do niej po prostu duże wymagania? Niestety nie porwała mnie od początku, tak jak potrafią to robić inne. Akcja mi się dziwnie dłużyła i wciągu jednego dnia potrafiłam przeczytać 20 stron i tyle. Czułam, że się zmuszam, że tak naprawdę mi się nie chce. Po coraz większej ilości stron było jak na razie coraz gorzej. Obawiałam się, że może mnie wprowadzić w zastój czytelniczy i musiałam ją odłożyć na dłuższy czas. Tak przeleżała jakieś 5 dni nie tknięta. Akurat 6 dnia dostałam nagłej chęci ponownego sięgnięcia po nią, co dla mnie wydawało się naprawdę dziwne. Jednak ja wychodzę z założenia, że jak coś zacznę to muszę skończyć i tak też jest z książkami. No najbardziej obawiałam się tego zastoju. W końcu zbliżały się święta i wolne podczas, którego chciałam coś poczytać. ALE dałam jej szansę. Po jakiejś większej połowie zaczęło się rozkręcać (jednak za późno, żeby podnieść moją ocenę) i jakoś tak dotrwałam do końca. Plusem dla mnie jest poruszeniem w niej tematów zaufania, ponieważ wiemy, że nie można otrzymać go kiedy się chce! Tak samo z tym, że osiągnięcia zdobywa się tylko przez wygląd. Czasami nawet sami nie wiemy jakie jest to bolesne dla innych.

Zamknij