Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2018
Opanuj swój metabolizm-książka k...

Opanuj swój metabolizm-książka kucharska (ebook)

Autor:  

Opanuj swój metabolizm-książka kucharska
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: Laurum

 W tej książce znajdziesz wszystko, co niezbędne, aby we własnej kuchni przygotować śniadania, obiady, kolacje, zupy, przekąski i desery, które pomogą ci zachować prawidłową dietę, czyli:
 
    Ponad 125 przepisów na pyszne dania, które mogą być przygotowane w 30 minut, a nawet szybciej.
    Porady kucharskie i podręczne wskazówki, które ułatwią dostarczenie organizmowi maksymalnej ilości składników odżywczych i utratę wagi.
    Przystępnie sformułowane zasady zdrowego odżywiania.
    Analizę wartości odżywczych każdej potrawy – ilości tłuszczu, węglowodanów, kalorii itp.
 
Jeśli chcesz tak szybko, jak to możliwe, zmienić swój organizm w harmonijną, spalającą tłuszcz maszynę, Opanuj swój metabolizm. Książka kucharska z pewnością ci w tym pomoże.
 
Niezbędny dodatek kucharski do książki Opanuj swój metabolizm
Jillian Michaels
 
Jillian Michaels, najbardziej znana jako trenerka i propagatorka zdrowego stylu życia z nadawanego przez NBC popularnego programu The Biggest Loser, jest autorką bestsellerów z listy „New York Timesa”, takich jak Opanuj swój metabolizm, Making the Cut i Winning by Losing.
 
  • Okładka
  • Strona tytułowa
  • Strona redakcyjna
  • Spis treści
  • Podziękowania
  • Wstęp
  • NAJWAŻNIEJSZE HORMONY
    • Hormon metaboliczny nr 1: insulina
    • Hormon metaboliczny nr 2: hormony tarczycy
    • Hormony metaboliczne nr 3 i 4: estrogen i progesteron
    • Hormony metaboliczne nr 5 i 6: testosteron i DHEA
    • Hormon metaboliczny nr 10: hormon wzrostu
    • Hormon metaboliczny nr 11: leptyna
    • Hormon metaboliczny nr 12: grelina
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 1: Warzywa strączkowe
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 2: Rodzina czosnkowatych
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 3: Owoce jagodowe
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 4: Mięso, ryby i jajka
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 5: Kolorowe owoce i warzywa
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 6: Warzywa kapustne
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 7: Ciemnozielone warzywa liściaste
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 8: Orzechy i nasiona
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 9: Nabiał ekologiczny
    • Bazowe Składniki Odżywcze Grupa 10: Pełne ziarna
  • Usuwaj, włączaj, równoważ
    • Niezanieczyszczone
    • Usuń następujące składniki
    • Ogranicz następujące składniki
    • Pełnoziarniste
    • Włącz następujące składniki
    • Zrównoważ
    • Równoważ swój poziom energii
  • Oznaczenia przepisów
    • Zapobiega nowotworom
    • Wzmacnia serce
    • Wzmacnia odporność
    • Poprawia metabolizm
    • Poprawia nastrój
    • Działa przeciwzapalnie
    • Poprawia trawienie
    • Poprawia kondycję skóry
    • Wzmacnia kości
    • Inne
    • Co oznacza pozycja Inne?
    • Dzień 1
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Podwieczorek
    • Kolacja
    • Dzień 2
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Podwieczorek
    • Kolacja
    • Dzień 3
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Podwieczorek
    • Kolacja
    • Dzień 4
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Podwieczorek
    • Kolacja
    • Dzień 5
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Podwieczorek
    • Kolacja
    • Dzień 6
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Podwieczorek
    • Kolacja
    • Dzień 7
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Podwieczorek
    • Kolacja
  • Przepisy
    • Śniadania
      • KASZA OWSIANA Z JABŁKAMI I ORZECHAMI PEKAN
      • JOGURT GRECKI Z CHRUPIĄCĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ I OWOCAMI JAGODOWYMI
      • PEŁNOZIARNISTY TOST Z SEREM I MALINAMI
      • JAJKA W KOSZULKACH Z WARZYWAMI I SZYNKĄ Z INDYKA
      • OMLET ZE ŚRODKOWEGO ZACHODU
      • KIEŁBASKI DROBIOWE Z JAJKAMI W KOSZULKACH I SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI
      • MUFFINKI Z BANANAMI I BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI
      • MUFFINKI Z DYNIĄ I ŻURAWINĄ
      • MUFFINKI Z PŁATKAMI OWSIANYMI I CZEKOLADĄ
      • WIELOZIARNISTE NALEŚNIKI Z OWOCAMI I SYROPEM KLONOWYM
    • Zupy
      • ZŁOTE GAZPACHO
      • ZUPA ARBUZOWA Z JEŻYNAMI I JICAMĄ
      • JESIENNA ZIELONA ZUPA
      • BARSZCZ JILLIAN
      • LAKSA Z KREWETKAMI I WARZYWAMI
      • ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW I CZARNEJ FASOLI
      • GĘSTA ZUPA Z SOCZEWICY, SŁODKICH ZIEMNIAKÓW I KOLENDRY
      • KRUPNIK Z GRZYBAMI SHIITAKE I KIEŁBASĄ DROBIOWĄ
      • ZUPA POMIDOROWA Z PRAŻONYMI PŁATKAMI OWSIANYMI
      • ZUPA JARZYNOWA Z KAWAŁKAMI KURCZAKA W PRZYPRAWIE CURRY
    • Sałatki i kanapki
      • SAŁATKA FATTOUSH
      • SAŁATKA Z KREWETKAMI I ARBUZEM
      • SZPINAK Z AWOKADO, GRANATAMI I SŁONECZNIKIEM
      • SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z KREWETKAMI LUB KURCZAKIEM
      • ZDROWA SAŁATKA COBBA
      • SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I JABŁEK
      • BURRITO Z POMIDORAMI, AWOKADO I CHEDDAREM
      • KANAPKA Z POMIDOREM NA CZOSNKOWYM TOŚCIE
      • PITA Z SAŁATKĄ Z ŁOSOSIA Z PRZYPRAWĄ CURRY
      • ŚRÓDZIEMNOMORSKIE ROLADKI Z SAŁATKĄ Z TUŃCZYKA
      • SZYNKA Z JABŁKIEM NA GRILLOWANYM CHLEBIE
      • SAŁATKA Z KURCZAKA Z CZERWONYMI WINOGRONAMI I PRAŻONYMI ORZECHAMI PEKAN
    • Dania główne z mięsa i drobiu
      • PIERSI KURCZAKA W PANIERCE Z MIGDAŁÓW
      • KURCZAK Z PATELNI Z FENKUŁEM (KOPREM WŁOSKIM) I MARCHWIĄ
      • SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SOSEM MIGDAŁOWYM
      • SMAŻONY KURCZAK ZE SZPARAGAMI, CZERWONĄ PAPRYKĄ I SZPINAKIEM
      • PIECZONY KURCZAK Z PEŁNOZIARNISTYM MAKARONEM I SZPINAKOWYM PESTO
      • GRILLOWANY KURCZAK O SMAKU CYTRYNOWYM
      • KURCZAK CURRY Z SOSEM KOLENDROWO-LIMONKOWYM
      • KEBABY TANDOORI Z INDYKA
      • PIECZONE PIERSI INDYKA Z SOSEM ŻURAWINOWO-POMARAŃCZOWYM
      • GRILLOWANE SZASZŁYKI JAGNIĘCE ZE ŚLIWKAMI
      • ŚRÓDZIEMNOMORSKIE HAMBURGERY JAGNIĘCE
      • MEDALIONY WIEPRZOWE Z SOSEM Z GRANATÓW
      • PIECZONA WIEPRZOWINA NADZIEWANA KARCZOCHEM, CZARNYMI OLIWKAMI I SEREM FETA
      • SMAŻONA WOŁOWINA Z BROKUŁAMI I GRZYBAMI SHIITAKE
      • GRILLOWANY STEK Z SOSEM CHIMICHURRI
    • Dania główne z ryb i owoców morza
      • TAJSKIE ZIELONE CURRY Z BARRAMUNDI
      • CZARNIAK PIECZONY W PERGAMINIE
      • TILAPIA GRILLOWANA W PIEKARNIKU ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI, PIECZARKAMI I POMIDORAMI
      • GRILLOWANY HALIBUT ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI JAGODOWYMI I SOSEM IMBIROWYM
      • PIECZONY ŁOSOŚ W PANIERCE Z PESTEK DYNI I KMINU RZYMSKIEGO (KUMINU)
      • GOTOWANY ŁOSOŚ Z ZIELONYM JOGURTEM
      • KORYFENA NA OSTRO Z TACOSAMI Z MANGO
      • SUM W PANIERCE Z ORZECHÓW PEKAN Z MIESZANKĄ ŻURAWINOWO-KLONOWĄ
      • MIGDAŁOWO-POMARAŃCZOWY PSTRĄG TĘCZOWY Z SOSEM JOGURTOWYM Z PAPRYKĄ CHIPOTLE
      • MAKRELA GRILLOWANA W PIEKARNIKU Z CYTRYNOWO-KAPAROWYM SOSEM WINEGRET
      • GRILLOWANE SARDYNKI Z CYTRYNĄ I BAZYLIĄ
      • LINGUINE Z ANCHOIS, CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ
      • MAŁŻE NA PARZE Z KOKOSOWYM CURRY
      • LINGUINE Z MAŁŻAMI
      • PRZEGRZEBKI Z PRAŻONYM SEZAMEM
      • SZASZŁYKI KREWETKOWE O SMAKU LIMONKI I CHILI Z SOSEM ANANASOWO-MIĘTOWYM
      • IMBIROWE ROLADKI Z KREWETEK Z SAŁATKĄ Z ZIELONEJ PAPAI
      • KALMARY Z ZIELONYM SOSEM I RUKOLĄ
    • Dania główne wegetariańskie
      • PIZZA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
      • PIECZONE LUB GRILLOWANE WARZYWA Z SOSEM ROMESCO
      • FRITTATA ZE SZPINAKIEM, ZIEMNIAKAMI, PAPRYKĄ I FETĄ
      • QUICHE ZE SZPINAKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ
      • PIEROŻKI Z BOTWINKĄ I SOSEM TAMARI
      • SMAŻONE WARZYWA Z TRAWĄ CYTRYNOWĄ
      • PAD THAI Z MIGDAŁAMI I WARZYWAMI
      • LINGUINE Z CUKINIĄ, POMIDORAMI KOKTAJLOWYMI I KREMOWYM SOSEM JOGURTOWO-CYTRYNOWYM
      • JĘCZMIENNE RISOTTO ZE SZPARAGAMI I CYTRYNĄ
      • ZIMOWY KUSKUS WARZYWNY
      • PAPRYKI NADZIEWANE KOMOSĄ RYŻOWĄ
      • CHILI Z CZARNEJ FASOLI
      • ZAPIEKANE RATATOUILLE Z PARMEZANEM
    • Dodatki
      • ŻÓŁTY RYŻ KOKOSOWO-IMBIROWY
      • KUSKUS Z MARCHWIĄ, PASTERNAKIEM I POMARAŃCZAMI
      • RYŻ Z CZARNĄ FASOLĄ
      • KASZA JĘCZMIENNA Z PIECZONYM KALAFIOREM I MIGDAŁAMI
      • SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z RUKOLĄ I CYTRYNĄ
      • KREMOWA SAŁATKA Z OGÓRKIEM I JOGURTEM
      • PIECZONE GRZYBY SHIITAKE ZE ŚWIEŻYM TYMIANKIEM
      • ARAME I MARCHEW SAUTÉ
      • KREMOWY SZPINAK BEZ ŚMIETANY
      • PIECZONE CZOSNKOWE BURAKI
      • OPIEKANE MAŁE KARCZOCHY Z POMIDORAMI
      • PURÉE ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW Z MLEKIEM KOKOSOWYM
      • DYNIA MAKARONOWA PO TAJSKU
    • Przekąski
      • KOKTAJL BANANOWO-MIGDAŁOWY
      • KOKTAJL Z GRANATÓW I JAGÓD ACAI
      • LETNIE ROLADKI Z PAPAI I KIWI
      • CHEDDAR Z JABŁKAMI I CYNAMONEM
      • PIECZONE FRYTKI ZIEMNIACZANE
      • PIECZONE CZOSNKOWE CHIPSY Z CHLEBKA PITA
      • HUMUS
      • GUACAMOLE
      • SOS Z POMIDORÓW I MIECHUNKI POMIDOROWEJ
      • DIP Z CZARNEJ FASOLI
      • MIESZANKA STUDENCKA
      • PRAŻONE MIGDAŁY NA OSTRO
    • Desery
      • SORBET GRUSZKOWY
      • BANANOWE LODY NA PATYKU W POLEWIE CZEKOLADOWO-CYNAMONOWEJ
      • POMARAŃCZE Z CYTRYNOWO-WANILIOWYM KREMEM JOGURTOWYM
      • SAŁATKA GRANATOWO-GRUSZKOWA
      • ZŁOTA ZAPIEKANKA JABŁKOWA
      • PLANTANY W KLONOWEJ GLAZURZE
      • FIGI I JABŁKA W AROMATYCZNYM SYROPIE
      • ŚLIWKI MIODOWO-IMBIROWE
      • PUDDING RYŻOWY
      • CIASTO ORZECHOWO-POMARAŃCZOWE ZE SŁODKIM JOGURTEM
      • BROWNIES
      • CIASTO MIGDAŁOWO-CZEKOLADOWE
    • Przepisy podstawowe
      • GOTOWANY KURCZAK
      • JAJKA NA TWARDO
      • CZARNA FASOLA
      • BRĄZOWY RYŻ
      • KUSKUS
      • KOMOSA RYŻOWA (QUINOA)
      • OWOCOWY SOS WINEGRET
      • BULION WARZYWNY
      • PROSTY SOS MARINARA
      • KECZUP
  • Źródła
logotypy