Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2019
Kujawy

Kujawy (ebook)

Autor:  

Kujawy
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
6,40 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Kujaw. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na kujawskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy wiele radości podczas przygotowywania i degustacji tych wspaniałych potraw.
  • Stopka
  • INDEKS POTRAW
  • Rozdział I. PRZYSTAWKI
    • BUŁKI NADZIEWANE SZYNKĄ
    • CEBULE NADZIEWANE FASOLĄ
    • GALANTYNA Z KACZKI
    • GORĄCA PRZEKĄSKA Z FASOLKI
    • JAJKA FASZEROWANE Z CHRZANEM
    • KOLOROWY WIANEK Z KIEŁBASY
    • KORECZKI Z PASZTETEM
    • MIĘTUS MARYNOWANY
    • PASZTET FASOLOWO-JABŁKOWY
    • PASZTET Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
    • PASZTET Z KURY
    • PASZTET Z SOCZEWICY
    • POMIDORY W PIERZYNCE
    • PRZYSTAWKA LETNIA BŁYSKAWICZNA
    • SAŁATKA JABŁKOWA Z SZYNKĄ I SEREM
    • SAŁATKA Z FASOLI
    • SAŁATKA Z FASOLI Z KOZIM SEREM
    • SAŁATKA Z MARYNOWANĄ DYNIĄ
    • SAŁATKA Z RZODKIEWEK Z SEREM
    • SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI
    • ŚLEDŹ PO KUJAWSKU
    • ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
    • ZIELONY GROSZEK Z CZĄBREM
  • Rozdział II. ZUPY
    • BARSZCZ KUJAWSKI ZE ŚLIWKAMI
    • BYDGOSKA CZERNINA Z GOLCAMI
    • BYDGOSKA POLEWKA PIWNA
    • FLACZKI Z DROBIU
    • GROCHÓWKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ
    • GRUDZIĄDZKA ZUPA Z DYNI
    • GRZYBOWA Z ŁAZANKAMI
    • JARZYNOWA Z KASZĄ
    • KAPUŚNIAK KUJAWSKI
    • KARTOFLANKA WIEJSKA
    • KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ
    • MARCHWIANKA
    • ROSÓŁ Z KOSTKĄ Z KASZKI KRAKOWSKIEJ
    • SZCZAWIOWA NA SERWATCE
    • ZUPA CZOSNKOWA
    • ZUPA FASOLOWA
    • ZUPA KREM ZE SZPINAKU Z RZEŻUCHĄ
    • ZUPA OGONOWA
    • ZUPA POMIDOROWA Z JABŁKAMI
    • ZUPA Z CHLEBA
    • ZUPA Z GRZYBAMI
    • ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY
    • ZUPA Z PĘCZAKU Z BOCZNIAKAMI
    • ZUPA Z SUSZU Z KLUSECZKAMI
  • Rozdział III. DANIA GŁÓWNE I DODATKI
    • FAWORKI Z INDYKA
    • GĘŚ Z JABŁKAMI
    • GOŁĄBKI Z CZERWONEJ KAPUSTY
    • GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ
    • GOŁĄBKI Z KASZY JAGLANEJ
    • GRUDZIĄDZKIE PLENCE DROŻDŻOWE
    • GRZYBY ZAPIEKANE Z WĄTRÓBKĄ
    • GULASZ Z PLACKAMI Z KASZY GRYCZANEJ
    • KACZKA NADZIEWANA KASZĄ
    • KACZKA NADZIEWANA MAKARONEM I GRZYBAMI
    • KAPUSTA PO WIEJSKU
    • KARP PO TORUŃSKU
    • KLUSKI Z FASOLI
    • KOTLETY Z KASZY JĘCZMIENNEJ
    • KUJAWSKI SCHAB W PRZYPRAWACH
    • KURCZAK FASZEROWANY
    • LESZCZE Z BOBEM
    • ŁAZANKI Z SOSEM ŚLIWKOWYM
    • MOSTEK CIELĘCY FASZEROWANY PO BRODNICKU
    • PIECZEŃ CIELĘCA Z CZOSNKIEM
    • PIEROGI KUJAWSKIE
    • POTRAWKA Z OGÓRKÓW
    • PYZY PAŁUCKIE
    • ROLADA Z KACZKI
    • ROLADKI Z KURCZAKA NADZIEWANE SZCZAWIEM
    • SCHAB Z PIEPRZEM
    • SZABLOK ZE ŚLIWKAMI
    • SZCZUPAK W KWASIE BURACZANYM
    • WIEPRZOWINA W LUBCZYKOWYM WYWARZE
    • WOŁOWINA Z RZODKIEWKAMI
    • ZAPIEKANKA Z KASZY JĘCZMIENNEJ
    • ZRAZY BITE
    • ŻEBERKA WIEPRZOWE PO ŻNIŃSKU
  • Rozdział IV. CIASTA I DESERY
    • CIASTECZKA ORZECHOWE
    • CIASTO DROŻDŻOWE NIEDZIELNE
    • CIASTO MAKOWO-GRYSIKOWE
    • GALARETKA JEŻYNOWA PIKANTNA
    • KARDAMONKA
    • KONFITURA Z BERBERYSU
    • KONFITURA Z GRUSZEK
    • KONFITURA Z PŁATKÓW RÓŻY
    • KRUCHE ROGALIKI
    • KUJAWSKI KREM MAKOWY
    • KWAS ŻURAWINOWY
    • MAKOWNIK W POLEWIE
    • MIĘTÓWKA
    • PIERNICZKI KUJAWSKIE
    • PIERNIK BERNARDYŃSKI
    • PIERNIK STAROPOLSKI
    • PIERNIKOWE ROZMAITOŚCI
    • PLACEK DROŻDŻOWY Z JABŁKAMI
    • PLACEK ZE ŚLIWKAMI I ORZECHAMI
    • STRUCLA DROŻDŻOWA Z MAKIEM
    • TORT DOMOWY
    • TORUŃSKIE KATARZYNKI
    • WIANUSZKI WANILIOWE
    • WIEJSKIE RACUCHY
    • WIGILIJNA KUTIA RYŻOWA
  • BIBLIOGRAFIA
  • Wydawca

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Nauki Przyrodnicze nr 2 (8)/2015
Aleksandra Żurek, Ewa Kołodziej, Maciej Frant, Magdalena Gos, Arkadiusz Czerwonka, Robert Latosie...
Cena: 0,00 zł
Nauka dla rozwoju rolnictwa, ekologii i medycyn...
Anna Przybylska, Mateusz Gortat, Dariusz Wolski, Marcelina Olszak, Izabela Podgórska, Agata Kobył...
Cena: 0,00 zł
Sponsor. Tom 2
K.N. Haner
Cena: 31,92 zł
Super dieta 26 - stwórz swoje marzenia
Sandra Czeszejko-Sochacka
Cena: 14,90 zł
Kuchnie świata
Mira Bernardes-Rusin
Cena: 39,29 zł
logotypy