Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2018
Kuchnia świata dla diabetyków

Kuchnia świata dla diabetyków

Autor:  

Ksiazka drukowana Druk (oprawa: miękka) 3w1 w pakiecie: PdfPDF ePubePub MobiMobi
Wydawca: Wydawnictwo RM
Wydawca: Wydawnictwo RM
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 6,86 zł
23,13 zł 29,99 zł
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 10,50 zł
19,40 zł 29,90 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Druk
Książka drukowana
23,13 zł
29,99 zł
eBook
Pdf ePub Mobi
19,40 zł
29,90 zł

Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaise, yakitori z kurczaka - kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Z łatwością przyszykujesz z nich zarówno proste, codzienne dania, jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości. W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.

Wszystkie przepisy na dania główne, przekąski, sałatki i desery zostały tak skomponowane, aby niższa zawartość węglowodanów odpowiadała kanonom współczesnej dietetyki.
Do każdego dania wyliczono:
- indeks glikemiczny,
- wymienniki węglowodanowe,
- wymienniki białkowo-tłuszczowe
- liczbę kalorii.

Od Autorki

Wstęp
Co to jest cukrzyca?
„Słodkie” mamy
Złe nawyki żywieniowe
Dieta – klucz do zdrowia!
Hipoglikemia i hiperglikemia
Samokontrola
Kuchnia włoska
Zupa z cukinii z parmezanem
Zupa krem z dyni
Chłodnik pomidorowy
Zupa szpinakowa z czosnkiem
Zapiekane pomidory z mozzarellą
Krewetki z owocami
Zapiekana papryka z fasolą
Caponata z cukinią
Włoskie antipasti
Pieczarki po włosku
Pesto rosso
Pesto genueńskie
Pasta z wątróbki i tuńczyka
Bakłażanowe roladki
Sałatka „Zielono mi”
Faszerowane cukinie
Faszerowany bakłażan
Szparagi zapiekane z parmezanem
Panforte
Toskańska fantazja
Smakowite pomidorki
Kuchnia francuska
Wytrawne ciasteczka z serem i rozmarynem
Zielony groszek na sposób francuski
Sałatka z ciepłymi wątróbkami drobiowymi
Liście cykorii z sosem szczawiowym
Sałata z grillowanym kozim serem
Pietruszka na gorąco
Tapenada
Grzanki czosnkowe
Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi
Zupa krem z rukwi wodnej
Zupa bisque
Zupa rybna ze szczawiem i cydrem
Zupa bouillabaisse
Ratatouille
Krem z cieciorki
Quenelle z ryby i jogurtu
Kotlety jagnięce z tymiankiem
Cielęcina z tymiankiem i oliwkami
Kurczak w pastisie
Krem au citron
Mus czekoladowy
Parfait z czekoladą
Tarta z jabłkami
Morele w czerwonym winie
Ptasie mleczko brzoskwiniowe
Kuchnia grecka
Zupa z kurczaka i cytryny (avgolemono)
Zupa jogurtowa na zimno
Zupa z kurczaka i pieczonych pomidorów
Fasolatha – zupa fasolowa po grecku
Sos grecki
Tzatziki
Sałata z migdałami
Sałatka z zielonej fasolki z serem feta
Horiatiki
Szpinak po grecku
Orzechowe roladki z bakłażana
Sznycelki z tymiankiem
Piersi kurczaka z dynią, kolendrą i serem feta
Kotlety z kurczaka po grecku
Małże w sosie pomidorowym
Kuchnia niemiecka
Tosty z selerem naciowym
Czekoladowe tosty
Zupa chlebowa
Brandenburska zupa z węgorza
Zupa reńska
Zupa makaronowa z selerem naciowym
Roladki z cykorii w szynce
Sałatka selerowa z matiasami
Golonka z piwem
Gęś pieczona z gruszkami
Eintopf jarzynowy
Dorsz po hambursku
Sola w sosie śmietanowo-musztardowym
Kraby na zielonej sałacie
Zapiekane jabłka
Pfitzauf – maślane babeczki
Placki twarogowe
Ciasto z Badenii
Krem z Saksonii
Bawarska lemoniada
Kuchnia holenderska
Sos holenderski
Szparagi z sosem holenderskim
Sałatka holenderska
Zimowa sałatka holenderska
Sałatka z zielonego groszku i sera
Sałatka z kalafiora
Śledź po holendersku
Zupa serowa
Erwtensoep – grochówka z zielonego groszku
Kremowa zupa musztardowa
Zupa z porów
Papryka po holendersku
Piersi kurczaka z serem pleśniowym i porem
Pory zapiekane z szynką
Sałatka z bobu
Królik świąteczny
Indyk z bogatym wnętrzem
Szarlotka holenderska
Poffertjes – holenderskie racuszki
Mule
Kuchnia chińska
Wieprzowina słodko-kwaśna
Zupa rybna z pomidorem i koperkiem
Smażony makaron z wieprzowiną i imbirem
Zielone warzywa z sezamem
Pieczony dorsz z imbirem i dymką
Kapusta pekińska duszona z pieczarkami
Kurczak z kalafiorem
Kurczak z chili
Sałatka z kapusty i makaronu
Kaczka po pekińsku
Kuchnia japońska
Wieprzowina z imbirem
Ryba zapiekana z jajkami
Yakitori z kurczaka
Sałata jak sushi
Krewetki w tempurze z porem
Futomaki
Gyuniku itame
Sos teriyaki
Placki warzywne okonomiyaki
Zupa misoshiru
Kurczak teriyaki z sezamem
Kuchnia żydowska
Sałatka z bakłażanów
Sałatka z bobu z kaparami
Sałatka grejpfrutowa
Śledź siekany
Pipkes, czyli gęsie pipki (wersja 1)
Gęsi pipek (wersja 2)
Nadziewane cebule
Gołąbki, czyli holiszkes
Cymes z wołowiną
Pomarańczowe bułeczki
Sernik po żydowsku na ciepło
Racuszki Chanuka

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Trójmiasto. Przewodnik - Celownik. Wydanie 1
Katarzyna Głuc, Monika Jurczyk
Cena: 29,90 zł
Szwecja. Travelbook. Wydanie 1
Peter Zralek
Cena: 26,90 zł
To nie ja, kochanie. Kaci Hadesa
Tillie Cole
Cena: 39,90 zł
Praktyczna improwizacja. Jak techniki improwiza...
Michał Mącznik, Artur Król
Cena: 37,00 zł
Cudowna moc roślinnych koktajli. Blenduj dla zd...
Magdalena Olszewska, Tomasz Olszewski
Cena: 39,90 zł
Jak karmić dzieci, by jadły chętnie i zdrowo
Natalia Wiszniewska
Cena: 34,90 zł

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Niewidzialny
Sandra Horn
Cena: 0,00 zł
Znajdź swoje DLACZEGO. Droga do poczucia spełni...
Simon Sinek, David Mead, Peter Docker
Cena: 31,20 zł
Smakoterapia 2
Iwona Zasuwa
Cena: 29,67 zł
logotypy