Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2019
Jelito drażliwe. Leczenie dietą....

Jelito drażliwe. Leczenie dietą. 140 przepisów (ebook)

Autor:  

2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: Zwierciadło
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 4,93 zł
27,97 zł 32,90 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Wszystko, co musisz wiedzieć o zespole jelita nadwrażliwego oraz 140 przepisów na pyszne i niepodrażniające przewodu pokarmowego posiłki.

Czy wiesz, dlaczego naukowcy nazywają jelita drugim mózgiem?

To właśnie jelita decydują o prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego.

W książce Jelito drażliwe znajdziesz zalecenia dietetyczne, a także proste i smaczne przepisy, dzięki którym posiłki znów będą sprawiały ci radość.

Zawarte w niej informacje i porady są wsparciem dla osób cierpiących na każdą postać zespołu jelita nadwrażliwego.

W książce Jelito drażliwe dzielę się wiedzą, jak radzić sobie z problemem zespołu jelita nadwrażliwego na podstawie doświadczenia zdobytego w pracy z pacjentami, których pojawia się w moim gabinecie coraz więcej. Jestem pewna, że lektura przekona Cię, Drogi Czytelniku, że dieta jest skutecznym wsparciem terapii zespołu jelita nadwrażliwego, a cierpliwość i konsekwencja w jej stosowaniu pozwala uwolnić się od tej uciążliwej przypadłości.

Hanna Stolińska-Fiedorowicz

Książka zawiera odpowiedzi na pytania:

o Jaka jest rola jelit w funkcjonowaniu naszego organizmu?

o Jakie są przyczyny zachorowań (m.in. celiakia, nietolerancje pokarmowe, zaburzenia jelitowego układu nerwowego)?

o Jak rozpoznać zespół jelita nadwrażliwego i jak z nim sobie radzić?

o Na czym polegają diety specjalne: FODMAP i diety eliminacyjne?

o Jak odróżnić zespół jelita nadwrażliwego od SIBO i jak z nim walczyć?

Hanna Stolińska-Fiedorowicz

Dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Instytucie Żywności i Żywienia. Prowadzi szkolenia żywieniowe dla dzieci i dorosłych.

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Noc w Acapulco
Michelle Conder
Cena: 7,37 zł
Milioner do wzięcia
Miranda Lee
Cena: 7,37 zł
Sztuka obsługi penisa
Andrzej Gryżewski, Przemysław Pilarski
Cena: 29,99 zł
Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu
Andrzej Fiedoruk
Cena: 19,99 zł
Soki i koktajle
Marta Krawczyk
Cena: 8,00 zł
logotypy