Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion.pl sp. z o.o.
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2022
Dania mięsne

Dania mięsne (ebook)

Autor:  

Dania mięsne O-press - okładka książki
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
5,46 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka
+ do przechowalni

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla  kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część  historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania mięsne przygotowane z cielęciny, jagnięciny, dziczyzny, wołowiny i wieprzowiny. Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy  wiele radości podczas przygotowywania i degustacji tych wspaniałych potraw.
  • Spis Treści
  • Rozdział I Dania z cielęciny
    • AROMATYCZNA CIELĘCA PIECZEŃ KORZENNA
    • CHŁOPSKI UDZIEC CIELĘCY NA KAPUŚCIE
    • CIELĘCA WĄTRÓBKA W SOSIE ŚMIETANOWYM
    • CIELĘCINA NA OSTRO
    • CIELĘCINA W PIEPRZOWYM SOSIE
    • CIELĘCINA W WARZYWACH NA CZERWONYM WINIE
    • CIELĘCINA Z PIECZARKAMI
    • CIELĘCINA ZAPIEKANA Z MARCHEWKĄ I CEBULĄ
    • DELIKATNY GULASZ CIELĘCY Z JOGURTEM
    • EKSPRESOWE FILETY CIELĘCE
    • INTRYGUJĄCA CIELĘCINA Z CZOSNKIEM
    • JESIENNA PIECZEŃ CIELĘCA Z KURKAMI
    • KĄSKI Z CIELĘCINY W SOSIE NATURALNYM
    • KULECZKI CIELĘCE Z GRZYBAMI
    • PACHNĄCA PIECZEŃ CIELĘCA Z JABŁKAMI
    • ROLADKI CIELĘCE Z SZAŁWIĄ
    • SMAKOWITA CIELĘCINA W PAPRYCE
    • SWOJSKA CIELĘCINA W SOSIE PIWNYM
    • SZNYCEL CIELĘCY W ZIOŁOWEJ PANIERCE
    • SZNYCLE CIELĘCE ZAPIEKANE Z SEREM
    • WYKWINTNA CIELĘCINA NADZIEWANA PIECZARKAMI
  • Rozdział II Dania z Jagnięciny
    • AROMATYCZNA PIECZEŃ JAGNIĘCA
    • CHŁOPSKA JAGNIĘCINA Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ
    • COMBER JAGNIĘCY PACHNĄCY LEBIODKĄ
    • COMBER JAGNIĘCY Z CEBULKĄ I MŁODYMI KARTOFELKAMI
    • DELIKATNY MARYNOWANY UDZIEC JAGNIĘCY
    • FILETY JAGNIĘCE ZAPIEKANE Z MLEKIEM I RYŻEM
    • JAGNIĘ SMAŻONE W CEBULKACH
    • JAGNIĘ Z PIECA
    • JAGNIĘCINA PIECZONA W MAKARONIE
    • JAGNIĘCINA W SOSIE POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM
    • JAGNIĘCINA W WARZYWACH ZE SŁODKĄ NUTKĄ
    • KOTLECIKI JAGNIĘCE PACHNĄCE OREGANO
    • KOTLETY JAGNIĘCE PO POLSKU
    • KOTLETY JAGNIĘCE Z MUSEM JABŁKOWYM
    • PACHNĄCY ZIOŁOWY COMBER JAGNIĘCY
    • POŻYWNA JAGNIĘCINA Z FASOLĄ
    • PYSZNA POTRAWKA Z JAGNIĘCINY
    • SMAŻONE MOSTKI JAGNIĘCE
    • SZASZŁYKI Z JAGNIĘCINY Z PIECZARKAMI
    • WYBORNA JAGNIĘCINA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI I MORELAMI
    • WYKWINTNE ROLADKI Z JAGNIĘCINY W ZIOŁACH
    • WYŚMIENITY COMBER JAGNIĘCY
  • Rozdział III Dania z dziczyzny
    • BAŻANT DUSZONY PO SZLACHECKU
    • DZICZYZNA W JARZYNACH
    • DZIKA GĘŚ W ZIOŁACH
    • GOLONKA Z DZIKA PO HETMAŃSKU
    • GULASZ Z ZAJĄCA PACHNĄCY LASEM
    • KRÓLIK W ZIOŁACH
    • MYŚLIWSKA PIECZEŃ Z DANIELA Z BOCZNIAKAMI
    • OSTRY KRÓLIK W ŚMIETANIE
    • PACHNĄCY KRÓLIK W CZEREŚNIOWYM SOSIE
    • PIECZEŃ Z DZIKA NA CZERWONYM WINIE
    • PRZEPIÓRKA PIECZONA
    • PRZEPIÓRKI W SŁONINCE
    • SMAKOWITY KRÓLIK W MUSZTARDZIE
    • SZYBKI GULASZ Z JELENIA
    • WYBORNY BAŻANT DUSZONY
    • WYKWINTNE KUROPATWY PACHNĄCE JAŁOWCEM
    • ZAJĄC DUSZONY Z PIECZARKAMI
    • ZAJĄC PIECZONY W SOSIE PIECZARKOWYM
    • ZAJĄC W ORZECHOWEJ PANIERCE I SOSIE CHRZANOWYM
    • ZAJĘCZE UDKA W SŁODKIM SOSIE
  • Rozdział IV Dania z wołowiny
    • AROMATYCZNY GULASZ WOŁOWY
    • DELIKATNA POLĘDWICA WOŁOWA W CIEŚCIE
    • GULASZ WOŁOWY Z WINEM
    • KOTLETY WOŁOWE SIEKANE W ŚMIETANIE
    • ŁATWA WOŁOWINA DUSZONA Z PAPRYKĄ
    • NIECODZIENNA WOŁOWINA Z PASTĄ SEROWĄ
    • NISKOKALORYCZNA WOŁOWINA Z JARZYNAMI
    • POLĘDWICA WOŁOWA W CZERWONYM WINIE
    • PRZEPYSZNE ROLADKI WOŁOWE Z KAPUSTĄ
    • PYSZNA WOŁOWINA W SŁODKO-KWAŚNYM SOSIE
    • STAROPOLSKIE ZRAZY WOŁOWE ZAWIJANE
    • SWOJSKA WOŁOWINA W PIWIE
    • SZTUFADA WOŁOWA
    • TRADYCYJNA PIECZEŃ WOŁOWA
    • WOŁOWINA DUSZONA Z GRZYBAMI
    • WOŁOWINA DUSZONA Z POMIDORAMI
    • WOŁOWINA Z JABŁKAMI NA OSTRO
    • WYTRAWNY GULASZ WOŁOWY Z WINEM
    • ZDROWA WOŁOWINA W SOSIE MAJERANKOWYM
    • ZRAZY WOŁOWE PACHNĄCE CHRZANEM
  • Rozdział V Dania z wieprzowiny
    • CHRZANOWE POLĘDWICZKI
    • CZOSNKOWO-ZIOŁOWA ROLADA WIEPRZOWA
    • INTRYGUJĄCE FRASZYNKI
    • JARZYNOWY GULASZ WIEPRZOWY
    • PACHNĄCA JABŁKAMI POLĘDWICZKA WIEPRZOWA
    • PIECZEŃ WIEPRZOWA Z POMARAŃCZAMI
    • POLĘDWICA W CEBULI
    • PROSTE PULPETY Z WIEPRZOWINY
    • SERCA WIEPRZOWE PO KASZTELAŃSKU
    • STEKI WIEPRZOWE W SOSIE RYDZOWYM
    • SZLACHETNA WIEPRZOWINA PAROWANA W WINIE
    • SZYNKA WIEPRZOWA Z WARZYWAMI
    • SZYNKA WIEPRZOWA Z WINOGRONAMI
    • WIEPRZOWE POLĘDWICZKI NADZIEWANE TWAROGIEM
    • WIEPRZOWINA W CZARNEJ KAWIE
    • WIEPRZOWINA W KAPUŚCIE NA OSTRO
    • WIEPRZOWINA W SOSIE PIWNYM
    • WIEPRZOWINA W WINIE
    • WIEPRZOWINA ZAPIEKANA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI
    • WYŚMIENITA WIEPRZOWINA W SELERZE
  • BIBLIOGRAFIA

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Cukrzyca. Jak z nią żyć
Dorota Drozd
Cena: 15,99 zł
Dobry tłuszcz
Joseph Mercola
Cena: 20,43 zł
Wino dla bystrzaków
Ed McCarthy, Mary Ewing-Mulligan
Cena: 34,90 zł
Wino. Praktyczny poradnik
Wojciech Klimala
Cena: 23,20 zł
logotypy