Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion.pl sp. z o.o.
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2022
Co i kiedy jeść. Jak znaleźć zło...

Co i kiedy jeść. Jak znaleźć złoty środek pomiędzy głodem a przejadaniem się (ebook)

Autor:  

2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: Wydawnictwo BIS
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 6,32 zł
20,58 zł 26,90 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka
+ do przechowalni

Nasze życie nie jest sprintem – „schudnąć do lata”, lecz maratonem – „być zdrowym, pełnym energii przez wiele lat i zapobiec wczesnemu starzeniu się”. W żywieniu ważne jest trzymanie się złotego środka, uwzględnianie rad nauki, tradycyjnych praktyk i indywidualnej specyfiki. Nikt nie zna nas lepiej niż my sami. Jeśli do tej wiedzy dodamy zrozumienie podstawowych procesów, pomoże to w podejmowaniu słusznych i zdrowych decyzji.

Książka A. Beloveshkina, doktora nauk medycznych, wykładowcy, jest zestawieniem elastycznych zasad, z których każdą można stosować osobno. Zasady systemu żywienia, wyboru produktów, a także psychologii żywienia odpowiadają na najważniejsze pytania: kiedy jeść? co jeść? jak jeść?

  • Okładka
  • Strona tytułowa
  • Strona redakcyjna
  • Spis treści
  • Wstęp
  • Główne zasady systemu żywienia
    • ZASADA 1. Puste przerwy
    • ZASADA 2. Okno żywieniowe
    • ZASADA 3. Chronotyp żywieniowy
    • ZASADA 4. Śniadanie
    • ZASADA 5. Kolacja
    • ZASADA 6. Liczba posiłków
  • Doskonalenie systemu
    • ZASADA 7. Jedz wtedy, gdy jesteś głodny
    • ZASADA 8. Przerwa przed jedzeniem
    • ZASADA 9. Jedz powoli
    • ZASADA 10. Powstrzymywanie się od jedzenia (fasting)
    • ZASADA 11. Odkarmianie i słodkie dni
    • ZASADA 12. Elastyczność metaboliczna i synchronizacja zegara biologicznego
  • Główne zasady wyboru produktów
    • ZASADA 13. Produkty nieprzetworzone
    • ZASADA 14. Gęstość kaloryczna i odżywcza pokarmów
    • ZASADA 15. Urozmaicone żywienie
    • ZASADA 16. Jedzenie szybkie i powolne
    • ZASADA 17. Przechowywanie i przyrządzanie
    • ZASADA 18. Smaczne jedzenie
  • Produkty
    • ZASADA 19. Węglowodany
    • ZASADA 20. Tłuszcze
    • ZASADA 21. Białka
    • ZASADA 22. Bilans wodny
    • ZASADA 23. Bilans sódpotas
    • ZASADA 24. Indywidualna specyfika
  • Przypisy
logotypy