Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion.pl sp. z o.o.
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2022
Chemia w pożywieniu. Jak działaj...

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą (ebook)

Autor:  

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą dr Hans-Ulrich Grimm - okładka książki
3w1 w pakiecie: PdfPDF ePubePub MobiMobi
Wydawca: Vital
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 6,66 zł
37,74 zł 44,40 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka
+ do przechowalni

Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.

Szybsze starzenie się

Drapanie w gardle

Gorzka prawda

Resztki zębów w buzi

Masło dla ubogich

Tajemny składnik

Chemia w pożywieniu może zagrażać naszemu zdrowiu

Załączniki

logotypy