ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

    Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

    (ebook) (audiobook) (audiobook)
    Autor:
    Dawn Altomari
    Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów Dawn Altomari - okładka ebooka

    Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów Dawn Altomari - okładka ebooka

    Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów Dawn Altomari - okładka audiobooka MP3

    Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów Dawn Altomari - okładka audiobooks CD

    Wydawnictwo:
    Septem
    Ocena:
    Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
    Stron:
    328
    Druk:
    oprawa miękka
    Wyłącznie

    Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
    300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej

    Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

    Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

    Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

    • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
    • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
    • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
    • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
    • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

    Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.

    Zamknij

    Wybierz metodę płatności

    Zamknij Pobierz aplikację mobilną Ebookpoint