Serie wydawnicze

  • Dla bystrzakow
  • Bez kantow
  • Lekarz rodzinny
  • Seriaporad.pl
  • Bezdroza
  • Michelin

Wydawnictwo Helion

Helion SA
ul. Kościuszki 1c
44-100 Gliwice
tel. (32) 230-98-63

informacje o księgarni septem.pl
Program Partnerski
O nas
© Helion 1991-2017
Pomorze i Kaszuby

Pomorze i Kaszuby

Autor: 

Pomorze i Kaszuby
2w1 w pakiecie: ePubePub MobiMobi
Wydawca: O-Press
Cena:
6,40 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Pomorza i Kaszub. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na pomorskie i kaszubskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy wiele radości podczas przygotowywania i degustacji tych wspaniałych potraw.
  • Stopka
  • INDEKS POTRAW
  • Rozdział I. PRZYSTAWKI
    • BARDZO POŻYWNA SAŁATKA ZE ŚLEDZI
    • DORSZ POD WARZYWAMI
    • DYNIA W KORZENNEJ ZALEWIE
    • FASOLKA Z ĆWIKŁĄ PO POMORSKU
    • GALARETA Z GĘSIMI WĄTRÓBKAMI
    • GDYŃSKA SAŁATKA Z BURAKAMI
    • GĘSIA SZYJKA PO KASZUBSKU
    • GĘŚ W GALARECIE OWOCOWEJ
    • KALAFIOR GOTOWANY Z SOSEM CZOSNKOWYM
    • KIEŁBASKA GRZYBOWA
    • KOTLETY PORTOWE
    • OBONA, CZYLI OKRASA PO KASZUBSKU
    • OGÓRKI W SŁODKIEJ ZALEWIE
    • PASTA RYBACKA
    • PASZTET KARTUSKI
    • PASZTET ZNAD JEZIOR
    • PIKANTNA PASTA PAPRYKOWA
    • POMORSKI PRZYSMAK RYBACKI
    • POMORSKI PRZYSMAK Z ŁOSOSIA
    • PSTRĄG W GALARECIE PO TRÓJMIEJSKU
    • PYSZNA SAŁATKA ZE SZPINAKIEM
    • SAŁATKA MORSKA Z RODZYNKAMI
    • SAŁATKA ŚLEDZIOWA
    • SŁOWIŃSKI PASZTET DROBIOWY
    • SZCZUPAK W WINNEJ ZALEWIE
    • SZPROTKI W CEBULI
    • ŚLEDŹ W ŚLIWKACH
    • ŚLEDŹ W SOSIE POMIDOROWYM
    • WĄTRÓBKI DROBIOWE Z JAJKAMI
    • WIELKOPIĄTKOWY ŚLEDŹ
    • ZAPIEKANKA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ
    • ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA O SMAKU RYBY
  • Rozdział II. ZUPY
    • BARSZCZ SZCZECIŃSKI
    • BARSZCZ Z GRZYBAMI PO POMORSKU
    • KAPUŚNIAK ZAGRODOWY
    • KARTOFLANKA RYBACKA
    • KRUPNIK POJEZIERSKI
    • KWAŚNA ZUPA PO MALBORSKU
    • NADMORSKA GROCHÓWKA Z RYBĄ
    • ROSÓŁ Z KARASI
    • SŁYNNA CZERNINA Z KASZUB
    • SMACZNA ZUPA NA WĘDZONCE
    • SMACZNA ZUPA Z KMINKIEM
    • SYTA ZACIERKOWA NA BOCZKU
    • ZUPA BRUKWIOWA NA DROBIU
    • ZUPA CEBULOWA
    • ZUPA CHLEBOWA
    • ZUPA FASOLOWA PO KASZUBSKU
    • ZUPA MARCHWIOWA NA MIĘSIE
    • ZUPA SŁUPSKA Z GRZANKAMI
    • ZUPA Z BRZADU
    • ZUPA Z KARCZMY Z PLACKAMI
    • ZUPA Z KLOPSAMI PO GDAŃSKU
    • ZUPA Z MAŚLANKĄ W TLE
    • ZUPA ZIEMNIACZANA Z GĘSIĄ
  • Rozdział III. DANIA GŁÓWNE I DODATKI
    • DORSZ Z PRZYSTANI
    • GĘŚ Z SUSZEM
    • HALIBUT PO ŁEBSKU
    • INDYCZKA Z NADZIENIEM SŁODKO-KORZENNYM
    • JAJECZNICA PORTOWA
    • KACZKA NADZIEWANA PIECZONA W KAPUŚCIE
    • KACZKA W SOSIE POMARAŃCZOWYM
    • KAPITAŃSKA ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA
    • KERGULENA ZAPIEKANA W SOSIE KORZENNYM
    • KIEŁBASKI ZIEMNIACZANE PO KOŚCIERSKU
    • KLUSKI DROŻDŻOWE Z BIAŁYM SOSEM
    • KOCIEWSKA PRAŻNICA
    • KOTLETY GDAŃSKIE W SOSIE POMIDOROWYM
    • LIN ZAPIEKANY W KAPUŚCIE
    • MARYNARSKI BIGOS
    • NADZIEWANE ŚLEDZIE POMORSKIE
    • PIECZONA GĘŚ W JABŁKACH
    • PIEROGI KOSZALIŃSKIE
    • PIEROGI MALBORSKIE
    • PIEROGI Z FARSZEM RYBNYM
    • PRZYSMAK KASZUBSKI
    • PSTRĄG W SOSIE ŚMIETANOWYM
    • PULPETY Z KOCIEWIA
    • SANDACZ Z USTKI
    • SCHAB W SOSIE CYTRUSOWYM
    • ŚLEDZIE PO KOŁOBRZESKU
    • ŚLEDZIE POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ
    • ŚWIĄTECZNA POTRAWKA PO KASZUBSKU
    • UCZTA KASZUBSKA
    • WYŚMIENITE ŚLEDZIE Z JAJKAMI
    • ZAPIEKANKA PO BAŁTYCKU
    • ZAPIEKANKA PO CHŁOPSKU Z SOSEM GRZYBOWYM
    • ZNAKOMITY SANDACZ W WARZYWACH
  • Rozdział IV. CIASTA I DESERY
    • BARDZO ŁATWE PĄCZKI
    • CHAŁKA ŚWIĄTECZNA
    • CIASTO FASOLOWE Z KASZUB
    • DROŻDŻÓWKA PO KASZUBSKU
    • DŻEM JARZĘBINOWO-JABŁKOWY
    • JESIENNA GALARETKA
    • KORZENNE CIASTO PO KASZUBSKU
    • MAKOWIEC NADBAŁTYCKI
    • MARMOLADA Z DZIKICH OWOCÓW
    • MAZUREK WIELKANOCNY
    • MUS TRUSKAWKOWY Z KONIAKIEM
    • PIERNIK PO POLSKU
    • POMARAŃCZOWE BUŁECZKI Z GDAŃSKA
    • PYSZNE CIASTECZKA Z JAGODAMI
    • RACUCHY NADMORSKIE
    • STAROPRUSKI TORT Z MARCHEWKI
    • WYŚMIENITY KWAS CYTRYNOWY
  • BIBLIOGRAFIA
  • Wydawca

Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:

Schudnij z Montigniakiem
Michel Montignac
Cena: 30,00 zł
Magia wina
Michel Montignac
Cena: 17,99 zł
Przetwory
Karol Skwira, Marzena Strzelczyńska
Cena: 2,00 zł
Jeść, aby schudnąć
Michel Montignac
Cena: 21,00 zł
logotypy