Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II
- Autorzy:
- John Mariani, Marie Rama
- Ocena:
- Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
- Stron:
- 328
- Druk:
- oprawa miękka
- Dostępne formaty:
-
PDFePubMobi
Opis ebooka: Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II
Dowiedz się, jak:
- zainstalować i konserwować grill
- rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
- grillować różne rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
- przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania
Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.
Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże "G", ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.
- Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
- Żyj ze smakiem - zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
- Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
- Rozwiń swoje umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców.
Z grillem na działce:
- różnice między zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
- kolorowe zdjęcia potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki;
- sprzęt i akcesoria do grillowania;
- instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
- szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania;
- wskazówki ułatwiające panowanie nad ogniem i żarem;
- używanie rożna i wędzarni.
Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku...
Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.
Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.
Wybrane bestsellery
-
Nie masz pomysłu na śniadanie? Nie wiesz, co zjeść o poranku by być najedzonym i pełnym energii? Otwierasz e-booka i wybierasz z dziesiątek pysznych, zbilansowanych i prostych przepisów! Możesz dbać o siebie lub odchudzać się w super elastyczny, prosty, ale skuteczny sposób! Co zawiera e-book? 4...
LEPSZE ŚNIADANIA (700 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 700 kcal LEPSZE ŚNIADANIA (700 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 700 kcal
-
Nie masz pomysłu na śniadanie? Nie wiesz, co zjeść o poranku by być najedzonym i pełnym energii? Otwierasz e-booka i wybierasz z dziesiątek pysznych, zbilansowanych i prostych przepisów! Możesz dbać o siebie lub odchudzać się w super elastyczny, prosty, ale skuteczny sposób! Co zawiera e-book? 4...
LEPSZE ŚNIADANIA (500 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 500 kcal LEPSZE ŚNIADANIA (500 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 500 kcal
-
Nie masz pomysłu na śniadanie? Nie wiesz, co zjeść o poranku by być najedzonym i pełnym energii? Otwierasz e-booka i wybierasz z dziesiątek pysznych, zbilansowanych i prostych przepisów! Możesz dbać o siebie lub odchudzać się w super elastyczny, prosty, ale skuteczny sposób! Co zawiera e-book? 4...
LEPSZE ŚNIADANIA (400 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 400 kcal LEPSZE ŚNIADANIA (400 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 400 kcal
-
Nie masz pomysłu na śniadanie? Nie wiesz, co zjeść o poranku by być najedzonym i pełnym energii? Otwierasz e-booka i wybierasz z dziesiątek pysznych, zbilansowanych i prostych przepisów! Możesz dbać o siebie lub odchudzać się w super elastyczny, prosty, ale skuteczny sposób! Co zawiera e-book? 4...
LEPSZE ŚNIADANIA (600 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 600 kcal LEPSZE ŚNIADANIA (600 kcal). Lepsze Śniadania. 40 przepisów na 600 kcal
-
Czy dania rodem z najlepszych restauracji świata można przygotować w domowym zaciszu? Oczywiście! "Mistrzowska kuchnia" zawiera przepisy, którymi mogliby pochwalić się najbardziej rozpoznawalni szefowie kuchni(17.51 zł najniższa cena z 30 dni)
17.51 zł
20.60 zł(-15%) -
Odkryj, jak postrzeganie siebie wpływa na Twoje zdolności do osiągania celów i jak zmiana nastawienia może przynieść trwałe rezultaty. Ta publikacja jest przewodnikiem do zdrowego życia, skupionego na dobrostanie. Pozwoli Ci to osiągnąć skuteczność w codziennym życiu. Przygotuj się na inspirującą...
Jak schudnąć i zachować zdrową sylwetkę na całe życie Jak schudnąć i zachować zdrową sylwetkę na całe życie
(33.15 zł najniższa cena z 30 dni)33.15 zł
39.00 zł(-15%) -
Kontynuacja cyklu Odżywianie według Pięciu Przemian. Z tej książki czytelnicy dowiedzą się, jak właściwie przygotować się do poczęcia dziecka co jeść i jaki tryb życia prowadzić na kilka miesięcy przed poczęciem, aby zarówno dziecko, jak i matka cieszyli się dobrym zdrowiem, jak odżywiać się w o...
Odżywianie według Pięciu Przemian dla matki i dziecka Odżywianie według Pięciu Przemian dla matki i dziecka
(42.82 zł najniższa cena z 30 dni)42.82 zł
54.90 zł(-22%) -
Ponad 100 znakomitych przepisów na pyszne, proste i wegańskie potrawy! Michael Greger, lekarz medycyny, autor światowego bestsellera Jak nie umrzeć przedwcześnie. Co jeść, aby dłużej cieszyć się zdrowiem, prezentuje ilustrowaną książkę kucharską, w której dzieli się także wiedzą na temat długotrw...(28.90 zł najniższa cena z 30 dni)
38.49 zł
49.99 zł(-23%) -
Zapomnij o trudnościach przy przygotowywaniu śniadaniówek dla dzieci. Ebook "Szybkie pudełko, czyli zdrowe ŚNIADANIÓWKI po skandynawsku" uczy innowacyjnej METODY DŁONI, aby tworzyć proste, zdrowe i smaczne lunchboxy. Oszczędzaj czas i zapewnij dziecku odżywcze posiłki do szkoły. Dodatkowo zyskaj ...
Szybkie pudełko, czyli zdrowe śniadaniówki po skandynawsku Szybkie pudełko, czyli zdrowe śniadaniówki po skandynawsku
(41.65 zł najniższa cena z 30 dni)41.65 zł
49.00 zł(-15%) -
"Warzywa strączkowe w kuchni greckiej" to zbiór ponad pięćdziesięciu receptur na sałatki, zupy, dania gotowane oraz zapiekane(17.16 zł najniższa cena z 30 dni)
17.16 zł
20.19 zł(-15%)
Zobacz pozostałe książki z serii Dla bystrzaków
-
Czy Twój projekt wiąże się ze skomplikowanymi oczekiwaniami, z nierealistycznymi terminami i ograniczeniami budżetowymi? Żaden problem! Ta książka pokaże Ci, jak przekształcić projekty w satysfakcjonujące doświadczenia skoncentrowane na kliencie. Dowiesz się, jak ustalić jasną wizję, tworzyć mapy...
Zwinne zarządzanie projektami dla bystrzaków. Wydanie III Zwinne zarządzanie projektami dla bystrzaków. Wydanie III
(47.40 zł najniższa cena z 30 dni)55.30 zł
79.00 zł(-30%) -
Scrum to sposób na kreatywność i współpracę w każdym projekcie. Książka Scrum dla bystrzaków wprowadzi Cię w ten popularny świat zwinnych ram postępowania w zakresie zarządzania projektami i pokaże, jak Scrum pomaga w pobudzaniu innowacyjności w każdej firmie lub branży, a nawet w życiu prywatnym...(41.40 zł najniższa cena z 30 dni)
48.30 zł
69.00 zł(-30%) -
Arkusze kalkulacyjne Excela pozwalają robić z danymi niesamowite rzeczy! Książka Excel. Formuły i funkcje dla bystrzaków pokazuje, jak ciekawa może być praca z tym programem, wyjaśnia podstawy obliczeń z jego użyciem i prowadzi przez wiele różnych zagadnień, w tym statystykę i analizę danych. Naw...
Excel. Formuły i funkcje dla bystrzaków. Wydanie VI Excel. Formuły i funkcje dla bystrzaków. Wydanie VI
(47.40 zł najniższa cena z 30 dni)55.30 zł
79.00 zł(-30%) -
Czy szukasz nowych, wydajnych sposobów odkrywania, przekształcania danych i wyciągania z nich wniosków przydatnych w Twojej organizacji? Oto przewodnik, który krok po kroku pokazuje, jak oszczędzić czas, uprościć procesy biznesowe i ulepszyć analizy. Znajdziesz tutaj praktyczne i łatwe do zrozumi...
Excel Power Pivot i Power Query dla bystrzaków. Wydanie II Excel Power Pivot i Power Query dla bystrzaków. Wydanie II
(41.40 zł najniższa cena z 30 dni)48.30 zł
69.00 zł(-30%) -
Opcje kupna, opcje sprzedaży, ceny wykonania, rentowność ― tu znajdziesz wyjaśnienie wszystkich kwestii, dzięki którym możesz działać i zarabiać na rynkach wzrostowych, spadkowych i płaskich. Bardziej zrównoważone, strategiczne i oczywiście dochodowe portfolio to muzyka dla Twoich uszu, pra...(53.40 zł najniższa cena z 30 dni)
62.30 zł
89.00 zł(-30%) -
Czy firma, w której pracujesz, ma tak dużo danych, że nie wiesz, co z nimi zrobić ani nie potrafisz ich zrozumieć? Microsoft Power BI to dająca duże możliwości intuicyjna platforma, która pomaga przekształcać surowe dane w informacje umożliwiające podejmowanie działań, i to bez konieczności przec...(47.40 zł najniższa cena z 30 dni)
55.30 zł
79.00 zł(-30%) -
Cyberbezpieczeństwo dotyczy dziś każdego. Nowe, zaktualizowane wydanie Cyberbezpieczeństwa dla bystrzaków pomoże Ci chronić osobiste informacje i zabezpieczyć dane biznesowe. Dowiedz się, co się dzieje z plikami, które przechowujesz online. Pracuj bezpiecznie w domu i unikaj dezinformacji. Upewni...(41.40 zł najniższa cena z 30 dni)
48.30 zł
69.00 zł(-30%) -
Dzięki DevOps możesz przyspieszyć cykl życia związany z dostarczaniem oprogramowania, jeśli tylko poznasz procesy, narzędzia i sposób myślenia będący podstawą kultury DevOps. Ta książka pomaga inżynierom oprogramowania i kierownikom do spraw technicznych w przekształcaniu organizacji w celu przyj...(47.40 zł najniższa cena z 30 dni)
55.30 zł
79.00 zł(-30%) -
Marketing afiliacyjny to doskonały sposób generowania przychodu w internecie. Aby było to możliwe, niezbędna jest jednak odpowiednia wiedza, która zebrana została w formie tego podręcznika. Z jego pomocą i poradami specjalistów z MyLead zdobędziesz kluczowe umiejętności, które w połączeniu z wytr...(35.40 zł najniższa cena z 30 dni)
41.30 zł
59.00 zł(-30%) -
Czy masz wrażenie, że wciąż brakuje Ci czasu i nie możesz z niczym zdążyć? Ten prosty i zrozumiały poradnik pomoże Ci zmienić Twój dzień w pracy — a także całe Twoje życie. Jest pełen praktycznych wskazówek na temat radzenia sobie z tym, co rozprasza naszą uwagę, walczenia ze skłonnością do...
Efektywne zarządzanie czasem dla bystrzaków. Wydanie II Efektywne zarządzanie czasem dla bystrzaków. Wydanie II
(35.40 zł najniższa cena z 30 dni)41.30 zł
59.00 zł(-30%)
Ebooka "Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II" przeczytasz na:
-
czytnikach Inkbook, Kindle, Pocketbook, Onyx Boox i innych
-
systemach Windows, MacOS i innych
-
systemach Windows, Android, iOS, HarmonyOS
-
na dowolnych urządzeniach i aplikacjach obsługujących formaty: PDF, EPub, Mobi
Masz pytania? Zajrzyj do zakładki Pomoc »
Audiobooka "Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II" posłuchasz:
-
w aplikacji Ebookpoint na Android, iOS, HarmonyOs
-
na systemach Windows, MacOS i innych
-
na dowolnych urządzeniach i aplikacjach obsługujących format MP3 (pliki spakowane w ZIP)
Masz pytania? Zajrzyj do zakładki Pomoc »
Kurs Video "Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II" zobaczysz:
-
w aplikacjach Ebookpoint i Videopoint na Android, iOS, HarmonyOs
-
na systemach Windows, MacOS i innych z dostępem do najnowszej wersji Twojej przeglądarki internetowej
Recenzje ebooka: Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II (1) Poniższe recenzje mogły powstać po przekazaniu recenzentowi darmowego egzemplarza poszczególnych utworów bądź innej zachęty do jej napisania np. zapłaty.
-
Recenzja: A dupa rośnie 2013-06-25Recenzja dotyczy produktu: ksiązka drukowanaCzy recenzja była pomocna:
Dzisiaj rozpoczęliśmy sezon grillowy. Była zamarynowana karkówka, a do tego domowy sos BBQ i pieczone jabłka z rozmarynem. No cóż można więcej dodać- było wyśmienicie! I choć pogoda nie do końca dopisała, jedzenie oraz towarzystwo było idealne.
Jeśli chodzi o nasz repertuar w wyborze produktów na grilla, jest on dość typowy. Najczęściej są to kiełbaski, jakieś szaszłyki lub wspomniana wcześniej karkówka. Od czasu do czasu robimy też z rodzicami pieczonki w garnku żeliwnym. I to by było na tyle jeśli chodzi o nasze eksperymentowanie z piknikowaniem… .
Dlatego ogromnie się cieszę, że wpadła mi w ręce książka „Grillowanie dla bystrzaków”, którą otrzymałam od księgarni internetowej Septem. Okazało się, że zwykłe piknikowanie można zamienić w prawdziwą ucztę. Można przygotować takie wykwintne dania jak: szaszłyki z owoców morza z sosem cytrynowym, łopatkę marynowaną w czerwonym winie czy chociażby grillowane figi z szynką parmeńską. Podczas grillowania można naprawdę popuścić wodze swojej fantazji!
Oprócz tego, że książka jest bogata w niesamowitą ilość interesujących przepisów, jest ona także kopalnią wiedzy odnośnie teorii dotyczącej samego grillowania. Na początku książki zapoznajemy się z terminologią i podstawowymi zasadami dotyczącymi grillowania, by zaraz potem dowiedzieć się jaki sprzęt jest dla nas najbardziej odpowiedni. Warto również przeczytać rozdział poświęcony technikom rozpalania ognia.
Bardzo przypadły mi do gustu strony poświęcone ‘życiu ze smakiem’, w którym zostały opisane dodatki, których można użyć do grillowanych potraw. Znajdziemy tu wiele przepisów na smaczne marynaty, nacierki, sosy, salsy i chutneye.
Każdy przepis zawiera dokładny czas przygotowania danego sosu lub potrawy, czas gotowania/chłodzenia/marynowanie oraz ilość otrzymanej porcji. Znajdziemy również wartość odżywczą dania oraz w wielu przypadkach propozycję podania oraz urozmaicenia poszczególnych smakołyków.
Zarówno na początku jak i na końcu znajdziemy bogaty spis treści oraz indeks, dzięki którym bez problemu znajdziemy to, co nas interesuje.
„Grillowanie dla bystrzaków” nie obfituje w zdjęcia, z czego w tym przypadku akurat się cieszę. Co prawda uwielbiam fotografie kulinarne, ale te zdjęcia, które akurat znajdują się na samym końcu ( w sumie 8)nie powalają, a już na maksa nie podobają mi się te, ze sztucznymi śladami od grilla. Więc w tym przypadku jestem jak najbardziej za tym, że wystarczają mi ilustrowane obrazki i płakać za zdjęciami nie będę.
Książkę polecam wszystkim maniakom grillowania, którzy chcą powalić swoich gości na kolana oraz tym, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w tej dziedzinie.
Szczegóły ebooka
- Tytuł oryginału:
- Grilling for Dummies 2/e
- ISBN Książki drukowanej:
- 978-83-246-2506-2, 9788324625062
- Data wydania książki drukowanej:
- 2010-04-19
- ISBN Ebooka:
- 978-83-246-7668-2, 9788324676682
- Data wydania ebooka:
- 2013-04-12 Data wydania ebooka często jest dniem wprowadzenia tytułu do sprzedaży i może nie być równoznaczna z datą wydania książki papierowej. Dodatkowe informacje możesz znaleźć w darmowym fragmencie. Jeśli masz wątpliwości skontaktuj się z nami sklep@ebookpoint.pl.
- Format:
- 180x235
- Numer z katalogu:
- 5518
- Książka z wkładką
- Rozmiar pliku Pdf:
- 12.3MB
- Rozmiar pliku ePub:
- 7.4MB
- Rozmiar pliku Mobi:
- 15.6MB
- Zgłoś erratę
- Serie wydawnicze: Dla bystrzaków
Spis treści ebooka
- O książce (20)
- Konwencje zastosowane w książce (20)
- Czego nie czytać (21)
- Naiwne założenia (21)
- Jak podzielona jest książka (21)
- Część I: Zapanuj nad grillem (22)
- Część II: Życie ze smakiem (22)
- Część III: Coś dla miłośników klasyki (22)
- Część IV: Upiec można wszystko (22)
- Część V: Dekalog (22)
- Ikony użyte w książce (23)
- Co dalej (23)
- Podstawowe pojęcia: grillowanie bezpośrednie i pośrednie (27)
- Opiekanie jedzenia na otwartym ogniu (28)
- Z dala od ognia: grillowanie pośrednie (29)
- Powolne pieczenie w dużej ilości dymu: udane barbecue (30)
- Jeszcze wolniejszy proces: wędzenie (31)
- Wędzenie na sucho (32)
- Wędzenie na mokro (32)
- Z grillowego na nasze: minisłowniczek mistrza rusztu (33)
- Kilka wskazówek na początek (35)
- Wybierz odpowiedni typ grilla (37)
- Poznaj wszystkie opcje (38)
- Węglowy czy gazowy? Porównanie podstawowych typów (40)
- Co masz do wyboru? Przegląd cech grillów (42)
- Narzędzia i zabawki (43)
- Dziecko w sklepie z zabawkami - podstawowe akcesoria (43)
- Przegląd narzędzi i zabawek dla mistrza grilla (47)
- Jak dbać o grilla? (52)
- Smarowanie rusztu (52)
- Czyszczenie grilla w środku i na zewnątrz (52)
- Przechowywanie grilla (53)
- Przygotowywanie grilla do użytku (55)
- Czym karmić ogień? (56)
- Propan-butan z butli (56)
- Po staremu, czyli brykiety węglowe (56)
- Grilluj jak profesjonalista na naturalnym węglu drzewnym (57)
- Dodawanie wiórów lub kawałków drewna (58)
- Rozkładanie węgla na palenisku (59)
- Niech stanie się ogień: rozpalanie grilla (60)
- Najlepszy wybór: rozpalarka elektryczna (61)
- Drugie miejsce: rozpalarka kominowa (62)
- Stara szkoła: zapalniczka gazowa (63)
- Kontrolowanie i podtrzymywanie ognia (64)
- Mali pomocnicy w puszkach i butelkach (69)
- Przyprawy stołowe (71)
- Olej jako przyprawa (72)
- Odrobina octu do smaku (73)
- Słodkie dodatki do sosów i marynat (74)
- Alkohol jako składnik marynat i sosów (75)
- Grillowy zielnik (75)
- Wzbogacanie smaku za pomocą owoców i warzyw (79)
- Parada marynat (82)
- Wybór składników (82)
- Przygotowania do marynowania (83)
- Czas marynowania (84)
- Używanie marynat do pędzlowania i wykańczania (84)
- Aromatyzowane oleje (90)
- Suche nacierki (91)
- Ciepłe sosy (97)
- Zimne sosy (102)
- Przyprawy stołowe (104)
- Salsy (104)
- Majonez (107)
- Chutneye (107)
- Inne dodatki (110)
- Wspaniały dodatek do potraw: masło ziołowe (112)
- Wszyscy lubimy hamburgery (117)
- Wybór mięsa na hamburgery (118)
- Odpowiedni dobór składników (118)
- Przygotowywanie kotlecików (119)
- Co jeszcze włożyć do bułki? (122)
- Kiełbasy i kiełbaski (123)
- Czas grillowania (124)
- Dodatki do hot dogów (125)
- Wybór odpowiedniej "broni" (130)
- Zostań mistrzem szaszłyków (130)
- Warzywa na patyku - świetna zabawa (131)
- Szaszłyki z wołowiny (133)
- Szaszłyki wieprzowe (136)
- Szaszłyki z jagnięciny - coś dla koneserów (138)
- Szaszłyki z kurczaka (140)
- Szaszłyki z owoców morza (141)
- Sataje (144)
- Różne sposoby grillowania żeberek wieprzowych (147)
- Spróbuj żeberek wołowych (155)
- Grillowanie bez rusztu, czyli pieczenie na rożnie (157)
- Wybór najlepszego mięsa na rożen (158)
- Wskazówki ogólne (158)
- Wskazówki dotyczące konkretnych rodzajów mięsa (159)
- Zaczynamy zabawę z rożnem! (161)
- Wszystko, co musisz wiedzieć, żeby upiec wołowinę na ruszcie (171)
- Różne rodzaje mięsa wołowego (172)
- Grillowanie steków (173)
- Delikatność nade wszystko: marynowanie mięsa (173)
- Na ruszt z nimi! (174)
- Czas na pieczeń wołową (179)
- To, co najlepsze w wieprzowinie (183)
- Nacierki do wieprzowiny (185)
- Czas pieczenia wieprzowiny (185)
- Kotlety (187)
- Marynowanie w solance (191)
- Najdelikatniejsza z delikatnych - polędwica wieprzowa (192)
- Podstawowe informacje o jagnięcinie (197)
- Elementy tuszy jagnięcej (198)
- Przyprawy do jagnięciny (198)
- Jagnięcina wymaga czułości (199)
- Kotlety jagnięce (199)
- Kilka słów o łopatce jagnięcej (201)
- Udziec jagnięcy (202)
- Pieczenie udźca jagnięcego na ruszcie (202)
- Grillowanie steków z udźca (203)
- Najlepszy sposób na udziec: rozciąć, zamarynować, upiec (204)
- Żeberka jagnięce (206)
- Kurczak palce lizać (209)
- Postępowanie z mięsem drobiowym (210)
- Grillowanie piersi kurczaka (211)
- Skrzydełka (213)
- Smakowite ćwiartki kurczaka (216)
- Czas na udka i podudzia (220)
- Grillowanie kurczaka w całości (221)
- Indyk na różne sposoby (224)
- Dzikie ptactwo - smaczne i zdrowe (227)
- Ptaki łowne a hodowlane (227)
- Gatunki ptaków (228)
- Czy ryb ubywa, czy przybywa? (234)
- Grillowanie świeżych ryb (234)
- Steki rybne - grube i łatwe w obróbce (235)
- Grillowanie całych ryb (238)
- Z filetami trzeba ostrożnie (240)
- Wędzenie ryb (246)
- Pyszne mięczaki - małże, omułki i przegrzebki (248)
- Kraby (251)
- Krewetki (252)
- Twoja mama robiła to inaczej (258)
- Postaw na proste przyprawy i krótkie marynowanie (258)
- Okaż troskę (259)
- Po prostu warzywa (260)
- Bakłażan (260)
- Brokuł (260)
- Brukselka (260)
- Cebula (261)
- Cykoria (261)
- Czosnek (262)
- Dynie (262)
- Grzyby (264)
- Karczochy (265)
- Kukurydza (265)
- Marchewka (266)
- Papryka (266)
- Pasternak (266)
- Pomidory (267)
- Pory (268)
- Słodkie ziemniaki (268)
- Szparagi (269)
- Ziemniaki (271)
- Nie z rusztu, ale i tak dobre: ciepłe i zimne dodatki (272)
- Orzeźwiające sałatki (274)
- Trzeci wymiar pizzy (279)
- Wałkowanie i formowanie ciasta (279)
- Co na górę? (280)
- Podwędź pizzę (282)
- Pyszne bruschetty (282)
- Fajity (283)
- Quesadille (285)
- Kanapki (287)
- Owoce z rusztu?! Jak najbardziej! (291)
- Masz ochotę na koktajl? (296)
- Ćwicz cierpliwość (303)
- Bądź zorganizowany (303)
- Przyprawiaj jedzenie (303)
- Nie oszczędzaj na paliwie (304)
- Pilnuj ognia (304)
- Twórz różne strefy ciepła (304)
- Pamiętaj o czynnikach zewnętrznych (304)
- Sprawdzaj stan jedzenia (305)
- Nie ociągaj się z podawaniem (305)
- Odpręż się! (305)
O autorach (15)
Podziękowania od autorów (17)
Wstęp (19)
Część I: Zapanuj nad grillem (25)
Rozdział 1: Opanuj grillowy żargon (27)
Rozdział 2: Kup wymarzonego grilla i podstawowe akcesoria (37)
Rozdział 3: Rozpalanie ognia (55)
Część II: Życie ze smakiem (67)
Rozdział 4: Co się kryje w spiżarni mistrza grilla? (69)
Rozdział 5: Nasycanie smakiem: marynaty, oleje, nacierki (81)
Rozdział 6: W świecie sosów (97)
Część III: Coś dla miłośników klasyki (115)
Rozdział 7: Hamburgery, kiełbaski, hot dogi (117)
Rozdział 8: Kulinarna szermierka, czyli szaszłyki i sataje (129)
Rozdział 9: Może i brudzą, ale są pyszne - żeberka na wiele sposobów (147)
Rozdział 10: Rożen na grillu? Tak, to możliwe! (157)
Część IV: Upiec można wszystko (169)
Rozdział 11: Wołowina - stworzona do pieczenia na ruszcie (171)
Rozdział 12: Wieprzowina - królowa grilla (183)
Rozdział 13: Jagnięcina - bliskowschodni rarytas (197)
Rozdział 14: Dania z drobiu - grilluj z polotem (209)
Rozdział 15: Owoce morza - smakują nie tylko na wybrzeżu (233)
Rozdział 16: Warzywa i dodatki - nie tylko dla wegetarian (257)
Rozdział 17: Coś na wynos - kanapki, pizze i inne przekąski (279)
Rozdział 18: Słodycze z rusztu i egzotyczne koktajle (291)
Część V: Dekalog (301)
Rozdział 19: Dziesięć przykazań grillowania (303)
Skorowidz (307)
Oceny i opinie klientów: Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II John Mariani, Marie Rama (0) Weryfikacja opinii następuję na podstawie historii zamówień na koncie Użytkownika umieszczającego opinię. Użytkownik mógł otrzymać punkty za opublikowanie opinii uprawniające do uzyskania rabatu w ramach Programu Punktowego.